A+ A-
Yorum
10

Asansör değil köprü olacağız!

Yayın Tarihi: 06.06.2015 - 10:37 | Güncelleme Tarihi: 06.06.2015 - 10:36
1461 Trabzon Asbaşkanı Nihat Demir'den Karadeniz’e dobra açıklamalar...

2014-2015 sezonunda play-off maçları sonunda PTT 1. Ligi'ne yükselme başarısı gösteren 1461 Trabzon'un asbaşkanı Nihat Demir, sezonu değerlendirdi, geleceğe yönelik hedeflerine dikkat çekti. Zor bir sezonu inanarak ve bütünleşerek hedeflerine ulaşıp geride bıraktıklarını ifade eden Demir, yeni sezona ilişkin yol haritasını yine şampiyonluk parolasıyla çizeceklerini dile getirdi. İşte Nihat Demir’in açıklamalarından satır başları...

HERKES BİLİYORDU

Önceki sezon ligden düştüğümüzde maddi ve manevi olarak önemli sıkıntılar yaşadık. Tabi bir alt lige düşüşümüzün nedenini kamuoyu biliyor. O nedenle o konuyu fazla irdelemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ancak o dönem çok üzülmüş, çok kötü günler geçirmiştik, Allah'a şükürler olsun ki, bunu kısa bir sürede atlamış olduk.

DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIK

Lige başlarken parolamız ve hedefimiz şampiyonluktu. Önceki yıl yaşadığımız travmadan kurtulmak istiyorduk. Gerçi sezona kötü başladık, hemen teknik adam değişikliğine yöneldik. Çok çabuk, içimizden birisi olan Hamdi Zıvalıoğlu ile anlaştık. O andan itibaren çıkış yakaladık ve şampiyonluk mücadelesi vermeye başladık. Yaşadığımız sıkıntılardan, sakatlıklardan dolayı belirlediğimiz hedefe ulaşamadık, ancak play-off’a kalmayı başardık.

BİZLER ÇIKIŞA GEÇTİK

Bizler yönetim olarak takımımıza güveniyorduk. Genç ve dinamik bir ekibimiz vardı. Bizim takım son maçlarda çıkışa geçtiğinde, diğer takımlar inişe geçmişti. Bu etkenin PTT 1. Ligi’ne taşınmamıza önemli katkısı oldu. Play-off maçlarımız çok zor geçti ama bizler inanmıştık ve inanmışlığımızın sonunda başarıyı yakalamış olduk. YARIŞMACI OLUNMALI Her zaman yarışmacı takım olmak zorundasınız. 1461 Trabzon’un da ilkesi, amacı budur: Yarışmacı takım olmak. Eğer hedef olmadı mı, oyuncular oynadıkları müsabakalara yeterince konsantre olamıyorlar. Tabi bizim hedeflerimizin arasında 1461 Trabzon’a yakışır bir kadro kurmak, sonra koyduğumuz hedeflere doğru yürümek var.

OYUNCU KATMALIDIR

1461 Trabzon, pilot takımdır. A takıma köprü vazifesi görmek, önceliğidir. Trabzonspor’a bu takımdan oyuncu katmak yine öncelikleri arasındadır. 1461 Trabzon’un misyonu bunlar olmalıdır. Asla 'asansör takım' olmayacağız. 1461 Trabzon taraftarlarına, oynadıkları oyunla zevk veren bir takım olmalıdır. EKİBİMİZE GÜVENİYORUZ İyi bir teknik ekibimiz var. Bu genç ekibimize güveniyoruz, zaten şampiyon olmalarıyla kalitelerini ortaya koymuşlardır. Genç teknik ekibimiz gelecek için de istikbal vaat eden bir ekiptir. Biz teknik ekibimizin PTT 1. Ligi’nde de başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Teknik ekip ve yönetim kurulu olarak müthiş bir çalışma ortamı içerisindeyiz. Aramızdaki saygı ve sevgi görülmeye değerdir. Bizleri başarıya taşıyan da bu etkenlerdir.

SADİ HOCA DA BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ 

Tabi burada Trabzonspor Alt Yapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu’nun bizlere yapacak olduğu katkı da önemli olacak. Hocamızın bize alt yapılardan tavsiye edecek olduğu oyuncuları kadromuza katmayı düşünüyoruz. Bir de yeri gelmişken, Sadi Tekelioğlu ve ekibini kutluyorum. Bu sezon alt yapılarda önemli başarılara imza attılar.

ÖNEMLİ OLAN DOSTLUĞUMUZDUR

Ofspor ile yaşadığımız polemik, birileri tarafından malzeme yapılmak istendi. Buna ne bizler müsaade ettik, ne de Ofspor camiası. Çünkü bizler dostuz, aynı şehrin takımlarıyız. Hiçbir takımımızın küme düşmesini istemeyiz. Ancak futbol bir oyundur. İnanıyoruz ki; Ofspor hak ettiği yere en kısa sürede mutlaka gelecektir, Ofspor’la dostluğumuz her zaman baki kalacaktır.

EKONOMİK SORUN YARATMADILAR 

Futbolcularımız o kadar iyi niyetliydiler ki, hepsine teşekkür ediyorum, tabi teknik ekibe de. Hiçbir zaman ekonomik durumu sorun olarak karşımıza getirmediler. Onların göstermiş olduğu bu iyi niyeti bizler de karşılıksız bırakmadık. Yönetim olarak her şeyi zamanında ve tam olarak ödedik. O yönden de ‘kadro olarak şanslıyız’ diyebilirim.

KOLAY DEĞİL BAŞARILI OLMAK 

İl takımlarıyla yarışıyoruz, zor bir yarışın içerisindeyiz. Hatta gittiğimiz deplasmanlarda taraftarı ful statlarda oynuyoruz. Kolay değil buralarda başarılı olmak, kolay değil oralardan iyi sonuçlar almak. Ama bizler bunu başardık. Trabzonlu futbolseverlerden tek beklentimiz manevi desteklerini esirgememeleridir. Bu takım sadece bizim takımımız değil, hepimizindir.

İKİ SEÇENEK VAR

Gelecek sezon maçlarımızı oynayacağımız iki seçenek var önümüzde. Ya Akçaabat Fatih Stadı veya Avni Aker. Ama büyük olasılıkla Fatih Stadı olur. Belki Akyazı Stadı bitirilirse Avni Aker’de de oynayabiliriz. Tabi bizim gönlümüz Avni Aker’de oynamaktan yana. Taraftarımız Avni Aker’e çok rahat gelip, maçları izleyip, bize destek olabilirler.

YENİ BİR SAHA ŞART

Hemen belirteyim; Trabzon’un beş veya yedi bin kişilik bir sahaya ihtiyacı var. Böyle bir sahada bu gibi maçlar oynanmalı, bu stat mutlaka Trabzon futboluna kazandırılmalıdır. Akyazı projesinin içerisinde bu stat yapılabilir. Yapılması halinde Trabzon futbolu için önemli bir sorun çözülmüş olacaktır.

İKİ ETAPLI KAMP

 Sezon hazırlıklarına Trabzon’da başlayacağız. Hazırlığın ilk bölümünü Trabzon’da yaptıktan sonra Erzurum’da ikinci etap kamp dönemi başlayacaktır. Trabzon’da başlamamızın nedeni ise tam kadroyu burada belirleyip, Erzurum’a ligde mücadele edeceğimiz kadroyla gitmektir. Her şeyi Trabzon’daki kampta halletmeye çalışacağız. 

YOL HARİTASI

Süleyman Hurma’nın önemli katkıları olacağını bizler de düşünüyoruz. Transferde onun bilgisinden, deneyiminden, tecrübesinden fazlasıyla faydalanmayı düşünüyoruz. Sağ olsun; kendisi de bu konularda bizlere her zaman yardımcı olacağını söyledi. Yönetimimiz ve teknik ekibimiz, Süleyman Hurma’yla bir araya gelip, gelecek sezonun yol haritasını yapacağız.

Miraç ÖZAĞCI