SON DAKİKA



Haber > Spor > Başarılı olacak mı?

Başarılı olacak mı?

05 Temmuz 2015 Pazar - 09:27








Bana göre zor. Ha temennimiz, inşallah olur. Hemen belirteyim, görünen köy de kılavuz istemiyor. Şota teknik adam olarak eninde sonunda Trabzonspor’la buluştu. İsmi her teknik adam değişikliğinde devamlı gündeme geliyordu. Trabzonspor için adeta potansiyel teknik adam gibiydi. ‘Geliyor’, ‘gelecek’ diye de devamlı papatya falı açılıyordu. Evet, Şota geldi. Şota’yı sevenlerin gözü aydın! Teknik adam olarak değil, futbolcu olarak çok sevdikleri Şotalarına kavuştular. Hepimizin kabulüdür. Şota, Trabzonspor’a gelen en iyi yabancı oyuncuların en başındadır. Buna asla itirazımız olamaz, olmamalıdır. Ancak o günler çok geride kaldı. Şota şimdi teknik adam olarak futbol serüvenine devam ediyor. Teknik adam kariyerine baktığımızda, Şota’nın beckraundunun iyi olmadığını hepimiz açık seçik şekilde görmekteyiz. En son Kasımpaşa ile lig bitmeden veda etti. O nedenle diyorum ki; Şota’nın, teknik adam olarak Trabzonspor’un isteklerine cevap vermesi zor. Ama ne yapalım ki konjonktür olarak tek seçenek Şota vardı. Tercih de o doğrultuda oldu. Temennim başarılı olmasıdır.

HAYRINA OLMUŞTUR

Doğru karardı Ersun Yanal ile yol ayrımı yaşanması. Bir kere Yanal heyecanını kaybetmişti. Kafasına göre yaşam biçimi seçmişti. Bırakın Trabzonspor’un sorunlarıyla uğraşmasını, kendi kişisel sorunları bile Yanal için başlı başına sorun yumağıydı. Hele özel yaşantısıyla gündeme gelmesi, bardağın taşan tarafıydı. Böyle bir ruh haline sahip bir teknik adamın, bırakın Trabzonspor’a bir şeyler vermesini, sıradan bir takımın bile dertlerine derman olacak kalibrede olması zordu. Sezon başında bu ayrılık Trabzonspor’un hayrına olmuştur.

DÜN DÜNDÜR

Zaman her şeyin ilacı... Şota’nın Süleyman Hurma ile Kayserispor’da görev yaptığı dönemlerde, Avni Aker’de oynadıkları maçta kulübede yaptıkları mutlaka gündeme gelecektir. Bunlar mutlaka, alınacak başarısız bir sonuçta masaya yatırılacaktır. Kimse kusura kalmasın, Trabzonspor taraftarları veya camiası bu güne değin neleri unutmuştur! Neleri ötelemişlerdir! Şota ve Süleyman Hurma’nın o dönem yaptıkları da ötelenecektir. Allah rahmet eylesin, ne demiş Süleyman Demirel: ‘Dün dündür...’ Yaşanan gidişat da aynen böyledir.

AH ŞÖHRET AH!

Merak ediyorum, Şota’nın yerli yani Trabzonspor patentli yardımcısı kim olacak? Veya yardımcı alacak mı? Buradan anlayacağız Şota’nın Trabzonlulara, Trabzonspor’a ne kadar değer verdiğini. Trabzonspor’da oynadıktan sonra bırakıp, ardından teknik adamlık yapan onlarca teknik adam var. Bunlardan bir ikisi Şota ile çalışmalıdır. Seçilecek veya belirlenecek isimlerin ben şahsen bilgi ve beceri acısından Şota’dan eksik olduklarını inanmıyorum. Yeter ki; o teknik adamlara imkan ve şans verilsin. Ah şöhret ah, gözün çıksın! Kimine yelek giydirirsin, kimine kürk. Trabzonspor’da olduğu gibi. İsmin varsa, bir de seviliyorsan; senin için sıkıntı ve sorun yoktur.

HİKMET KARAMAN’A GÜVENİN

Hikmet Karaman, benim takdir ettiğim teknik adamlar arasında olmuştur hep. Öncelikle işini müthiş severek yapıyor. Ayrıca işine müthiş saygı duyuyor. Her zaman yazdım yine yazıyorum. Karaman, Rizespor için bir şanstır. Bakın görün, bu sezon Hikmet hocayla yeşil-mavili camia sıkıntılı günler yaşamayacaktır. Yönetim kurulu hocanın isteklerine cevap veriyor. Karabükspor’dan Ahmet İlhan alındı. Rizespor için önemli bir transfer. Tek eksik ne mi? Taraftarların takımlarına sahip çıkmaları. Takım ve taraftarlar birlikteliği yakalayıp, bütünleşirlerse, bu sezon Rizespor her takımın korkulu rüyası olacaktır.

İYİ DOKUMALAR

1461 Trabzon ince eleyip sık dokuyormuş. Öncelikle kendilerine ‘iyi dokumalar’ diliyoruz. Ne kadar ince eleyip sık dokuduklarını, sezon başladığında hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Korkumuz 1461 Trabzon’un sık dokurken ilmek atmasıdır. Atmasını asla istemeyiz. Unutulmamalı ki; ilmek atmaması için iyi bir dokumacı ustası gerekir. İşte ustanın nasıl olduğunu, nasıl dokuduğunu, ligler başladığı zaman daha iyi anlayacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap