SON DAKİKA



Haber > Spor > Bedel ödemeden başarı gelmez

Bedel ödemeden başarı gelmez

20 Nisan 2016 Çarşamba - 10:34




Usta “ içinde bulunduğumuz durum ortada. Bu durumdan çıkmak için camia olarak bedel ödeyeceğiz, acı çekeceğiz. Benim bütün derdim, bu hasarı en hafifi





4 AY HIZLI GEÇTİ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, kulübün içerisinde bulunduğu durum, gelecek sezonki planlama, şike süreci, transfer politikası, UEFA süreci ve teknik direktör arayışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Usta, Bordo-Mavili kulüpte yaşanan sıkıntılardan ötürü 4 aylık sürenin çok hızlı geçtiğini ve bu süreyi 24 ay gibi yaşadıklarını belirtti. Usta, kulübün sıkıntılarından bahsederken, bunu dik bir yamaçtan yuvarlanan kartopuna benzeterek şu ifadeleri kullandı:

KAR TOPU BÜYÜYOR!

“Bir yuvarlanmaya başlar görürsünüz, gittikçe büyüyor ve eğer onu durdurmazsanız ve zemin de buna müsaitse, yuvarlandıkça üzerine toplayacağı kar varsa, o kartopu devasa bir kütle haline geliyor. Çığ haline geliyor. Bunu engellemediğiniz anda, doğru zamanda bu kartopunun büyümesine engel olmadığınız anda, doğası gereği işin sonunda yıkıcı hasar bırakıcı bir boyuta ulaşmış oluyor. Bizim de içinde bulunduğumuz durum aşağı yukarı böyle. Büyük bir kartopu ile kulüp olarak karşı karşıyayız.”

ACI ÇEKMEYE DEVAM!


İçinde bulundukları sezonun çok acı çektikleri bir sezon olduğunu da dile getiren Başkan Usta, şu ifadeleri kullandı: “Daha acı çekmeye devam edeceğiz. Emin olun herkes inansın ki; bu yapı, bu dev sorunlarla iç içe olan yapı, öyle bir hale getirmiş ki kulübümüzü sorumluluk alması gerekenlerin dahi, ‘Aman benim yanıma uğramasa da bu sorumluluğun içinde ben de olmayayım’ diyenlerin olduğunu üzülerek görüyorum.

DERDİM BELLİ

Hani sıkıntı oluyor da başını taşın altına koyuyor insan, işte o ruh bir anda oluşmuyor. Ruh dediğiniz şey ruh çağırma seansı ile gelmiyor. Nasıl kaybedildiyse o şekilde geri gelmeli. Bedel ödenecek. İnşallah bu bedeli en ufak bir şekilde atlatırız. Bu sene çile senesi. Daha çekmeye devam edeceğiz. Ben de isterim keşke olmasın. Ama camia olarak bedel ödeyeceğiz. Başarı için bu şart. Benim bütün derdim, bu hasarı en hafifi ile atlatmak. Biz Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumun duygusunu, kalbini, ciğerini anlamazsak, birbirimize kendimizi ifade etmekte zorlanacağız.

Her türlü alternatifi değerlendiriyoruz

Teknik direktör Hami Mandıralı ile gelecek sezon opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık sözleşmelerinin bulunduğuna dikkati çeken Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başlarken zor bir sürece girdiğimizi kendisine ve ekibine söylemiştik. O süreçte görev almayı düşünmeyen benim görüştüğüm bazı teknik direktörler vardı. Hami hocaya söylemim şu oldu: ‘Çok zor dönemde görevi alıyorsunuz.’


Ama daha önce Hami hocanın, Adrian'ın olduğu dönemde 14 maçlık serisi vardı. O seriyi önemsediğimi, öyle bir başarı olması halinde devam edilebileceğini söylemiştim. Yürümekte olduğumuz bu serüvende takım olarak ne kadar başarılı olup olmadığımız ortadayken; görünen o ki, bizim daha kalıcı radikal yolculuğa çıkmamız gerekiyor. Bunu Hami hocanın da, yardımcılarının da, benim gibi böyle düşüneceğine inanıyorum.”

Fener maçı sonrası operasyon..!

Takımda kalacak ve gidecek isimlerin şimdiden belli olduğunun da altını çizen Başkan Usta, “‘Yeni sezondaki yapılanmamızda kimlerle devam edeceğiz, kimlerle yollarımızı ayıracağız, nasıl takım kuracağız, neleri planladık, bunun hareket zamanı neresidir?’ buraya kadar her şeyi oyunculara konuştum. Kalacak gideceklerin hepsi belli, gidecekler için sene sonuna kadar vakit kaybetmeyeceğiz. Fenerbahçe maçından sonra yollarımızı ayıracak olduklarımızla oturup konuşmaya başlıyoruz. Çünkü biz gelecek senenin iskeletini kurmak istiyoruz, onların yerine de gençleri monte etmeye başlayacağız. Gençlerimizin de ne kadar bizim elimizi rahatlatacaklarını göreceğiz. Çünkü onlara ihtiyacımız var. Emin olun, gelecek sezonki yol haritamız şekillenmiş durumda” şeklinde konuştu.

Transfer yasağını hak ettik!

UEFA’dan gelmesi muhtemel bir transfer kısıtlaması durumunda izleyecekleri yol haritasından da bahseden Usta, “Ah keşke kısıtlama 3 sene önce gelseydi. Nasıl olmuş da gelmemiş bilmiyorum. Kaybeden biz camia olduk. Ben hem bir taraftan üzülüyorum hem de ‘gelirse de gelsin’ diyorum. Biz öyle bir dönemde de başarı elde etmeyi başarabilmeliyiz. Ama gelecekse de gelsin. Ben Muharrem Usta ve ekibi olarak böyle bir cezayı hak ettiğimizi düşünmüyorum. Ama kulüp olarak bunu derin bir şekilde hak ettik. Hak edilenden çıkış yolu bulmamız lazım” diye konuştu.


Kartopu bizi içine alamayacak

Usta, Gençlerbirliği maçının ardından oyuncularla toplantı yaptığını açıklayarak, “Bu toplantının nedeni Gençlerbirliği mağlubiyeti değildi, o sadece kartopunun bir parçası. Avrupa’ya gidebilme imkanı vardı kaybettik. Hayır, biz onu Başakşehir maçında kaybettik. Arkasından bu geldi. Oyuncular, teknik kadro, yönetim herkes farkında. Ama o kartopu gibi büyüyen sorunların olduğu yerde neşteri vurmazsanız, sorun büyür sizi de alır içine, paramparça eder. Artık herkes bilsin ki; bu kartopu bizi de içinde alıp, paramparça etmeyecek” dedi

Akyazı Yetişmek zorunda

Akyazı Stadı’nın yeni sezona yetişmek zorunda olduğunu da vurgulayan Başkan Usta, “Kamu görevlilerinin de söylemlerine baktığımızda stadın yeni sezona yetiştirilmesi için yoğun bir çaba var. Sorunlar var mı? Evet, var. Biz sonuçta burada stadı yapan taraf değiliz. TOKİ yapıyor. Gençlik Spor Bakanlığı da işin içinde. Benim ufak ufak kafama soru işaretleri takılmıyor değil. Hala ümidimi koruyorum, ‘sene başına yetişir’ diye. Yakın zamanda görüşmemde yine bunlar söylendi. Fakat fiziki anlamda bu stadın o tarihe yetişmesinde çok küçük de olsa içimde sıkıntı yaşamıyor değilim. Bu stadın yetişmesi bizim için hayati önem taşıyor” dedi.

Uçurumun kenarındayız


ACI BİR REÇETE!

Başkan Usta, bu kadar istikrarsız geçen bir sezondan sonra gelecek seneye daha sağlıklı yürüyecek takım kurgusunu oluşturmaya çalışacaklarını da vurgulayarak, “Birinci sorunumuz bu takım kurgusunu oluşturmak. Diğer sorunumuz ise ekonomik sıkıntılar. UEFA ile masaya yatırıyoruz şu anki durumumuzu. Biz UEFA’ya 4 yıllık iş planı sunduk. Gerçekten acı reçete. Cezaya uğramadan kulübün ekonomisinin kurtulacağı bir iş planından bahsediyoruz.

4 YILLIK BİR SÜREÇ

Göreve geldiğimizde altı aylık zarar 95 milyon TL idi. Bir önceki yıl zarar ise toplamda 35 milyon Euro idi. Biz geldikten sonra 9 aylık rapor çıktı. Aynı zarar devam etseydi, 50 milyon Euro’ya varan 9 aylık zarar oluşacaktı. Bizim 9 aylık zararımız 110 milyon TL oldu. Yani bizim olduğumuz dönemde zarar 15 milyon TL. UEFA’ya verdiğimiz bütçeye göre 6 ayda 30 milyon Euro, 12 ayda 20 milyon Euro, son yılı ise 10 milyon Euro kar ile geçirmeliyiz. Önümüzde böyle ağır bir 4 yıllık süreç var. Bunu yapamazsanız en ağır cezayı alıyorsunuz. Almanız bir yana kulübün hayatını sürdürme imkanı yok. Bizim kulübümüz ekonomik anlamda böyle bir uçurumun kenarında” ifadelerini kullandı.

Takımda ruh yok!


Trabzonspor’da takım ruhu bulunmadığını da vurgulayan Başkan Usta, “Dışarıdan bakıldığında şunlar söylenebilir: ‘Trabzonspor takımında ruh yok. Taraftarı tatmin edici oyun yok. Yenerken de doğru oynamıyor, düzgün oynamıyor, insanlara hoş gelmiyor. Yenilirken de hoş gelmiyor.’ Sürekli olarak da tatmin etmeyen bir oyunla yürüyen Trabzonspor’dan bahsediyoruz. Ekonomik olarak bahsettiğimiz kartopunun aynısı bu tarafta da var. Üst üste alt alta takımı yerleştirdiğinizde ortaya bir takım çıkıyor ama gerçek hayatta bir takım çıkmıyor. Çünkü orada da sorunlar büyümüş. ‘Nasıl olsa 5 teknik direktör değişti, bu da değişir’ mantığı var. Sorun o yüzden tek başına bir teknik direktör sorunu değil.

En özel maçımız

Fenerbahçe ile hafta sonunda yapacakları karşılaşmaya ilişkin olarak da Usta, şunları söyledi: “Fenerbahçe-Trabzonspor maçı derbiler arasında bence en özel karşılaşmalardan birisidir. Bazen en özel olmayabilir. Tüm Türkiye'ye şu mesajı verebileceğimize kesinlikle inanıyorum. Bizim Fenerbahçe ile sorunumuz 2010- 2011'de zirve yapmış ya da 2010- 2011’de asıl ortaya çıkmış olan şike süreciyle ilgili olan bir sorundur. Taraftar olarak işin peşinde koştuğumuz konu, saha içi ile saha dışını ayırmak kaydıyla yürüyen konudur. Biz taraftar olarak takımımızın sonuna kadar arkasındayız ama 2010-2011 sezonunun da sonuna kadar arkasındayız.”

Zeytin dalı uzatmak olmaz

Başkan Usta, ‘Fenerbahçeli yöneticilerle herhangi bir yakınlaşma olabilir mi ?’sorusuna da şöyle cevap verdi: “Bu süreçte bizim yakınlaşmaya özel bir ilgimizin olması beklenemez. Çünkü bizim gönlümüz çok kırık, kalbimiz çok kırık. Bu süreç bizi çok zedeledi. Bizim tarafımızdan, 'Hadi yeşil zeytin dalı, buyurun Fenerbahçe yönetimi stadyuma gelin’ demek olmaz.”

Bizi ilgilendirmez

Devam eden şike süreciyle ve son günlerde şike süreciyle alakalı yapılan, ‘Kumpas’ operasyonlarıyla ilgili de konuşan Başkan Usta, şu ifadeleri kullandı: “Bizi Fenerbahçe-cemaat ilişkisi ilgilendirmiyor. Bizi, ‘Şike yapıldı mı, yapılmadı mı?’ bu ilgilendiriyor. Şike konusunda net bir şekilde yapılıp yapılmağını, ‘UEFA’nın Fenerbahçe şike yapmıştır’ kararında görüyoruz. CAS da, ‘Şike yapılmıştır’ diyor. Bizi ilgilendiren budur. Biz bu nedenle kaybettiğimiz şampiyonluklarla ilgili haklarımızın peşindeyiz. Sonuna kadar en kararlı şekilde sürdüreceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap