SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu derenin altından çok sular akar

Bu derenin altından çok sular akar

21 Kasım 2015 Cumartesi - 09:35




Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem’den kongre öncesi samimi açıklamalar. Erdem, “Kongrede bir akşamda her şey değişebilir ama adaylara baktığımızda en h





SİSTEMİ BOZAR

Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem ile yaklaşan Trabzonspor Genel Kurulu’nu konuştuk. Birbirinden samimi açıklamalarda bulunan Erdem, son gecede bile işin renginin değişebileceğinin mesajını verdi. Trabzonspor’un son yıllarda hem kurumsal hem de ekonomik anlamda bir çöküş içerisinde olduğunu dile getiren Erdem, “Özellikle kurumsal yapıyı yükseltmez ve de çok pahalı transferler yaparsanız sistemi bozarsınız. Trabzonspor’un şu anda bir sistemi kalmadı. Tamamen başkanın söylemlerine ve eylemlerine yönelik bir yönetim kurulu var. Tek başlılık var” dedi.

GÖRMEZDEN GELMEYİN

Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzon’daki insanları ötekileştirince yani birlik bütünlüğü sağlamak adına değil dışlamak adına hareketler içerisine girince bu sonuç kaçınılmaz oldu. Bizim en büyük isteğimiz Trabzonspor’un kendi altyapısından yetiştirdiği futbolculara şans verilmesi. Hepsi oynamalı demiyorum, en azından şans tanınmalı. Bugün Fatih Tekke, Gökdeniz ve Hami Mandıralı’ya küçük yaşlarda şans tanınarak bu futbolcuların bir noktaya geldikleri örneği ortada. Biz Trabzon amatörünü Trabzonspor’un altyapısı olarak düşünecek yönetimlere destek vereceğiz. Ayrıca Trabzon’un bütün taban birlikleri ile bütünleşen yönetimlere destek vereceğiz.”

Geçmişe bir bak!

“Trabzonspor, Trabzon’da bir bütünlük sağlamalı diyoruz, bu bütünlük neyle sağlanır? Kendi camianla beraberlik içinde olmakla sağlanır” diyen Erdem, “Bugün spor taban birlikleri ile Trabzonspor’un hiçbir ilişkisi yok, hiçbir iletişimi de yok. 1461 konusunda ne yapabiliriz diye uzun uzadıya, günlerce konuşabiliyordu. Kulüpler deplasmanlara  giderken Trabzonspor’dan destek bulabiliyorlardı. Ayrıca Trabzonspor zaman zaman malzeme yardımında bulunabiliyordu. Gelip bizleri ziyaret ediyorlardı. Bunlar bir bütünlüğün işaretiydi. Bu işler mevcut yönetimde geriye gitmeye başladı” dedi.

Tercihler hep yanlıştı

Erdem, “Trabzonspor’da eğer bir yönetim kurulu 2,5 yılda bir-iki kez toplanıyorsa kurumsal yapının varlığından söz edemeyiz. Yapılan tercihler yanlıştır. Bu tercihler Trabzonspor’a çok pahalıya mal olmuştur. Bir sporcu tercihleri, iki antrenör tercihleri. Antrenör tercihlerinden dolayı ödediğimiz tazminat 10 milyonun üzerinde. Buna iyi bir şey yapıldı diyebilir miyiz? Sadi hoca şu anda Trabzonspor’un başında. Başarılı olursa bırakın devam etsin. Hami hoca başarılı olmuştu kısa süreçte, deva ettirilmesi gerekiyordu. Yine arayışlar içerisine girmememiz gerekiyordu. Bir hocayı alırken ya da gönderirken yönetim kurulunun bilgisi olur. Telefonda, basın huzurunda hocalar gönderilip, alınmaz.”

Kimseden korkmayın çıkıp açıklayın

Trabzonspor’a talip olanların cesurca yola çıktıkları isimleri ve projelerini açıklaması gerektiğini belirten Erdem, “Celil Hekimoğlu, yönetiminde yer alacak isimlerin yarısını açıkladı. Diğer aday isimler ise işlerini gizli kapaklı yürütmeye çalışıyorlar. Kimden gizliyoruz? Baskı olacağını zannetmiyorum. O zaman o kişiler Trabzonspor’a yönetici olamaz. Eğer Trabzonspor’u düşünüyorsa ve kararlı bir insansa Trabzonspor yönetimine aday olan birileri öyle küçük baskılarla, gözünün korkacağına ihtimal vermiyorum.  Sonuçta bu başkan ve yönetim kuruluna oy verilecek. Yönetim kurulunu görmeyen adaylar nasıl oy verecek” dedi.

Görünen köy kılavuz istemez

Başkan adayları arasında en hazırlıklı ismin Celil Hekimoğlu olduğunu vurgulayan Cahit Erdem, “Bazı projelerimizi birlikte tartıştık, konuştuk. Altyapılarla, Trabzon amatörüyle, Trabzonspor kolejiyle, tesislerle ilgili projelerimizi karşılıklı görüştük. Biz basın açıklaması yapacağız. Bu açıklamada kimi destekleyeceğimizi beyan edeceğiz. Hiçbir zaman bu konularda geri durmadık, ikili de oynamadık. Fakat görünen köy kılavuz istemez. Bizim içimizden gelen birisi, bizim dilimizi daha iyi anlayan, daha iyi iletişim kurduğumuz birisi Celil Hekimoğlu” diye konuştu. Üç adayın da şansını eşit gördüğünü ancak derenin altından çok sular akacağını vurgulayan Erdem, şunları kaydetti: “Bir akşamda bile her şey değişebilir. Ben bu işe daha hazırlıklı, daha çok proje üretmiş, kafasını bu işe yormuş birisi olarak Celil Hekimoğlu’nu görüyorum. Diğerlerinin ne talebi olduğunu, ne bir isteği olduğunu anlamış değiliz. Ne de bizlere kendilerini anlatabildiler. Bir iki günde Trabzon kamuoyu karar verecek. Karar verdiği zaman sağlıklı kararlar olmuyor. Biz bunları konuşmalıyız. Biz telekonferanslarla Trabzonspor yönetimini yönetecek kişilere prim vermeyiz.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap