SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu Usta işidir!

Bu Usta işidir!

21 Kasım 2015 Cumartesi - 09:29




Muharrem Usta’nın listesinde yer alan Ahmet Çubukçu ve Suat Şen, Trabzonspor’u her anlamda rahata kavuşturacak bir ekiple yönetime talip olduklarını s





Trabzonspor Kulübü Başkan Adayı Muharrem Usta’nın yönetim kurulu listesinde yer alan Ahmet Çubukçu ve Suat Şen, Karadeniz’i ziyaret ederek kongre öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundular. Trabzonspor yönetimine talip olduklarını belirten Şen ve Çubukçu, Bordo-Mavili kulübü bulunduğu darboğazdan sadece kendilerinin çıkartabileceğini iddia ettiler. Muharrem Usta başkanlığında seçilecek yönetimle huzurlu günlerin geleceğini savunan ve delegelerin iyi düşünüp karar vermesi gerektiğini vurgulayan Şen, “Bu seçim Trabzonspor’u önümüzdeki dönemde belirleyecek seçimlerden önemli. Çünkü Trabzonspor şu anda her anlamda darboğazda. Ekonomi kötü, sponsorluk gelirleri çok düşük, bütün eski sponsorlukları kaybetmiş durumda. En basit örneği forma reklamı” dedi.

Kulübün darboğazdan çıkması için camianın güçlerini birleştirmesinin kaçınılmaz olduğunu açıklayan Şen, “Ancak bu lafla olmuyor. Bunun için özveriler, belli fedakarlıklar, belli şeyler var. Ahmet Çubukçu birleşme konusunda 6-7 defa Celil Hekimoğlu ile görüştü. Ama o zaman birleşmeyi kabul etmeyenler şimdi komik bir teklifle birleşme teklifi yapıyorlar. Hem de tüzüğe bakmadan. Buna rağmen bazı kişiler ‘tüzüğün ne önemi var? Birleşeyim, sonra tüzüğü değişiriz’ diyor. Trabzonspor’un temel taşlarını oynatmaya yönelik ciddiye alınan o temel taşlara karşı öyle bir bakış açısını yadırgadım doğrusu” diye konuştu.

Futbolcu yetiştirilmeli

Suat Şen, Trabzonspor’un ekonomisinin düzelmesi için projeler ürettiklerini ifade ederek, projeleri şöyle özetledi: “Trabzonspor mevcut borç stokundan kurtulması için iki şeyi yapmak zorunda. Biri gelirlerini artırmalı. Mevcut gider, gelirleriyle beraber yarışan, koşan, camiada kendi üzerine düşen Türk futbolunda misyonunu yerine getirme noktasında sıkıntı yaşıyor. Bunun için futbol dışı faaliyetlerden de gelir arttırıcı projelerle, büyük sponsorlarla beraber bu işlerde belli bir gelir arttırmak zorunda. Bu noktada Muharrem Usta’nın Trabzonspor için çok doğru bir isim olduğunu düşünüyorum. İkinci olarak, Trabzonspor’un üretmesi gerek. Trabzonspor’u Trabzonspor yapan en önemli unsurlardan bir tanesi üretmesi idi. Türk futboluna, dünya futboluna çok önemli oyuncular yetiştirmiş ve bu ürettikleri ile beraber bir değer üretmiş bir takım Trabzonspor. Üretmeyi önce Türk futbolu unuttu, sonra da Trabzonspor unuttu. İthaleye dayalı, bir futbol endüstrisine dayalı... Senin yaşama şansın, başarılı olma şansın yok. O yüzden Trabzonspor üretmek zorunda. Ve biz, yönetim de bugün dünyadaki gelişmeleri, en modern teknikleri takip eden, oyuncu yetiştirme anlamında, insan yetiştirme anlamında takip ederek, üretim konusundaki rehabilitasyonumuzu da yapmak zorundayız ve yapacağız.”

Trabzonspor 50 yıldır hakem mağdurudur

Kurulduğu 1967 yılından beri hakemlerle ilgili en mağdur kulüplerden bir tanesinin Trabzonspor olduğunu ileri süren Suat Şen, “50 yıldır Trabzonspor hakem mağdurudur. Batı’da, büyük ülkelerde sürekli hakem hatalarına maruz kalan, bizim gibi belli düzene isyan eden kulüpler vardır. Ama bir de başka tarafına bakalım. Biz her şeyi, ev ödevimizi doğru mu yapıyoruz da tek suçlu hakemler? Biz önce kendi önümüzü temizleyeceğiz, kendi doğrularımızı doğru bir şekilde yapacağız, ondan sonra hakem hatalarına bakacağız. Evet, Trabzonspor’un son dönemlerde hakemlerle ilgili ciddi bir şeyi var; ama Türkiye’de de hakem camiasının bir kalite sorunu var. Olaya sadece bize has diye bakmamak lazım. Trabzonspor’un bölünmüşlüğünden kaynaklanan hakem hataları artmış olabilir mi; çok düşünmüyorum ama bizim camiamız kolay kolay bir araya gelmiyor, çok zor geliyor” dedi.

66

Çubukçu ve Şen, TEKART Medya Merkezi’ni ziyaret ederek,
Yayın Koordinatörü Asım Kemal Güner ve Spor Müdürü Gökmen Özağcı
ile kongre sürecini masaya yatırdı.

Avrupa futbolu temizlenir

Şen, şike davası konusundaki görüşlerini de şöyle aktardı: “Bu o kadar realite ki bunu Fenerbahçe silemez artık. Trabzonspor şike mağduru oldu. Dünya tarihinde belki de hiç olmayacak kadar şikenin belgesi var. Bugün Trabzonspor’un UEFA’da, FIFA’da başvuruları var, CAS’ta kazanılmış bir davası var, hepsi var. Fakat belki de bu bizim şanssızlığımız mı nedir tam bu zamanda UEFA’nın da çok temiz olmadığı ortaya çıktı. Aslında Trabzonspor’un şike davası sadece Türk futbolunu değil sonuçlandığı zaman belki de Avrupa futbolunu temizleyecek.”

PİLot takım A takımdan daha yaşlı Suat Şen, pilot takım 1461 Trabzon’un misyonuna uygun bir kadrosu olmadığını da belirterek, “Şu anda Trabzonspor’un pilot takımının yaş ortalaması Trabzonspor’un A takımından ay hesabı itibariyle yaşlı. Bu rakam bir kere gösteriyor ki şu anki pilot takım istenilen, arzu edilen noktadaki faaliyetinden uzak. Çünkü asıl takımından daha yaşlı bir pilot takım olabilir mi? Ama bunu biraz daha geniş düşünmek lazım. Trabzonspor’un altyapılarında ciddi eğitim hamleleriyle benim savunduğum Trabzonspor modelini uygulamalıyız. Trabzonspor’un 30-40 yıldır ürettiği değerler var, bunları yok sayamayız. Üreteceğiz, üretmenin yolu da buradan geçiyor” diye konuştu.

Otorite boşluğu var

Ahmet Çubukçu, takım içerisindeki kavgalar konusundaki görüşlerini ise şöyle özetledi: “Şu anda kulübün içinde ciddi bir disiplin eksikliği var. Yönetim boşluğunun olduğu yerde disiplin de olmaz. Takım aklı dediğimiz ortak bir düşünce yapısına gelecek bir şey olmaz, bunların hepsi oradaki otorite boşluğundan kaynaklanıyor. Trabzonspor’un en büyük kayıplarından biri budur. Trabzonspor şu anda dümeni kırılmış bir şeyle idare edilmekte. O kadar olaylar oldu, hangisine ceza verildi? Öyle bir yönetim var ki ceza vermeye bile muktedir değil.” 

Siyasi bir manevra

Ahmet Çubukçu, diğer başkan adayı Celil Hekimoğlu için, “Haklı olduğu bir durum var” diyerek şunları söyledi: “Çok önceden aday olduğunu açıkladı. Evet, taban bazında çok delegeyi gezdi, dolaştı ve etrafında şu an yönetim kurulundan 9 kişiyi açıkladı. Biraz destek bulunca ‘bir noktaya geldik, bu noktadan sonra öyle dönüşümlü başkanlık yapmak isteyelim’ dedi. Bence biraz siyasi bir manevra gibi düşünüldü. Ama biraz eksikti ve camiada tabanda tutmadı.”

Makama saygı

Çubukçu, başkanlık koltuğunda kim oturursa otursun makama saygı duyduklarını belirterek, “Sonuçta Trabzonspor başkanı. Bu nezaket, saygı, bu tür kurumlar arasındaki, yöneticiler arasındaki bir standart bir şey vardır, bunu göstermek zorundayız. Bunu kişilere özel yapamayız, makama göre yapmamız lazım” dedi. 

Delegeler iyi düşünmeli

Ahmet Çubukçu, “Bugün Trabzonspor’un seçimlerinde en büyük parametre artık aklımızı, mantığımızı, bilgimizi, her şeyimizi değerlendirerek oy kullanmak olmalı. Bu konuda bütün Trabzon halkının, bütün delegelerin, şehir dışında, yurt dışında yaşayan bütün delegelerin ciddi bir hassasiyet göstermesi gerekiyor. Çünkü Trabzonspor’un artık cephanesi çok azalmıştır ve cephanesinin çok dikkatli ve çok ciddi artması lazım” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap