A+ A-
Yorum
10

Christoph Daum hayatını kaybetti

Yayın Tarihi: 25.08.2024 - 09:31
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta başarılarla dolu bir kariyere imza atan Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinden taziye mesajları geldi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'da teknik direktörlük yapan ünlü Alman çalıştırıcı Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinden yapılan resmi açıklamada, "Eski teknik direktörümüz Christoph Daum’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

1953 yılı Ekim ayında doğan Christoph Daum, bir süredir akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Daum'un ölüm haberini Fenerbahçe ve Köln'de birlikte çalıştığı eski futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat sosyal medya hesabından duyurdu. Özat paylaşımında "Hocam Daum'un biraz önce vefat haberini aldım ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana kattıkların için teşekkür ederim. Ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu" ifadelerine yer verdi. 

CHRİSTOPH DAUM KİMDİR?

Alman teknik direktör Christoph Daum, futbolculuk kariyerine Duisburg ve FC Köln'de orta saha oyuncusu olarak başladı. 1986 yılında FC Köln'de teknik direktörlük kariyerine adım atan Daum, kısa sürede adını duyurdu.

Bundesliga'da 1991-92 sezonunda Stuttgart'ı şampiyonluğa taşıyarak ilk büyük başarısını elde eden Daum, dikkatleri üzerine çekti. 1993-94 sezonunun ortasında Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın başına geçen Alman çalıştırıcı, ilk sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanırken, bir sonraki sezon lig şampiyonluğuna ulaştı.

1996'da Beşiktaş'tan ayrılan Daum, 2001 yılının Mart ayında yeniden siyah-beyazlıların başına geçti. Ancak bu ikinci dönem, beklenen başarıyı getirmeyince yalnızca 3 ay sürdü.

Christoph Daum, 2003 yılında Türkiye'ye döndü ve Fenerbahçe'nin teknik direktörü oldu. İlk iki sezonunda sarı-lacivertli takımı üst üste şampiyon yapmayı başaran Daum, üçüncü sezonunda ise son haftaya lider girmesine rağmen şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdı.

2009-10 sezonunda bir kez daha Fenerbahçe'nin başına geçen Daum, adeta 2005-06 sezonunu tekrar yaşattı. Sarı-lacivertliler, son haftaya lider girse de şampiyonluğu Bursaspor'a bıraktı.

Christoph Daum'un Türkiye'deki son durağı ise 2013-14 sezonunda Bursaspor oldu. Yeşil-beyazlı ekiple 2 yıllık sözleşme imzalayan Daum, kötü sonuçlar nedeniyle ilk yıl dolmadan görevden ayrıldı.

Son olarak 2016-17 sezonunda Romanya Milli Takımı'nı çalıştıran Daum, teknik direktörlük kariyerinde farklı ülkelerde iz bırakan bir isim olarak tanındı.

Etiketler