SON DAKİKA



Haber > Spor > Ersun Yanal dalya diyor

Ersun Yanal dalya diyor

26 Ağustos 2016 Cuma - 10:05




Tecrübeli teknik adam bordo-mavili takımın başında 100. maçına Gaziantepspor karşılaşmasıyla çıkacak





Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında dalya demeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz sezonun izlerini silmeye çalışan ve yeniden yapılanmaya giderek takımın başına Ersun Yanal’ı getiren bordo-mavililer tecrübeli teknik adam ile yeniden heyecan yaşamayı hedeflerken, Yanal ise Gaziantepspor maçıyla birlikte Karadeniz ekibinin başında 100. maçına çıkmanın heyecanını yaşayacak. Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçları olmak üzere bugüne kadar Trabzonspor ile 99 maça çıkan tecrübeli teknik adam bir takımın başında ilk kez dalya diyecek. Trabzonspor Teknik
Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig kariyerinde en çok bordo-mavili takımı çalıştırdı. Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor’u çalıştıran deneyimli teknik adam bir dönem A Milli Takımı çalıştırdı. Teknik adamlık kariyerinde kurduğu takımlarla ve oynattığı hücuma dayalı futbolla bilinen Yanal, bilimsel futbol metotlarıyla da güncel teknikleri takip etmesiyle ön plana çıkıyor. 54 yaşındaki teknik adam yeniden geldiği Trabzonspor’da hem yeni takımı hem de kendi adına yeni bir sayfa açmayı hedefliyor.

Toplam 482 maç 

Yanal, teknik direktörlük kariyeri boyunca bugüne kadar 482 maça çıktı. Söz konusu maçlarda Yanal, 218 galibiyet, 111 beraberlik ve 153 mağlubiyet aldı. Yanal, resmi olarak Trabzonspor’da 99 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 48 galibiyet, 21 beraberlik ve 30 mağlubiyet aldı. Gençlerbirliği’nin başında 86, Eskişehirspor’un başında 75, Ankaragücü’nün başında 73, Manisaspor’da 58, Denizlispor’da 42 ve Fenerbahçe’de 40 maça çıkan Yanal, A Milli Takımla ise 9 maça çıktı

Dışarıdan en çok o çalıştırdı 

Ersun Yanal, 3. kez göreve geldiği bordomavilileri Trabzonlu teknik adamlar dışında en çok çalıştıran isim olurken, kulübün tarihine geçti. Deneyimli hoca, Trabzonlu teknik adamlar dışında bordo-mavili takımı en fazla çalıştıran ilk isim oldu. Ahmet Suat Özyazıcı 6, Özkan Sümer 5 ve Şenol Güneş 4 kez Trabzonspor'u en çok çalıştıran isimler olurken, Ersun Yanal da bordo-mavili takımın başına 3. kez geçerek Karadeniz ekibini en çok çalıştıracak isimler arasındaki yerini aldı. Ziya Doğan, Vahid Halilhodzic ve Sadi Tekelioğlu ise Karadeniz ekibinin başına iki kez göreve gelmişti.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap