SON DAKİKA



Haber > Spor > Felaket senaryosu olabilir

Felaket senaryosu olabilir

31 Ocak 2015 Cumartesi - 11:25








Bu maç eskilere göre biraz daha derli toplu ve göze gelir fakat unutmayalım ki gelecek hafta bu maçta yapılan hatalar can yakacak.

Trabzonspor kendi sahasında oynadığı ve küme düşme çizgisinde olan rakibi Kayseri takımı ile yaptığı maçta geçen maçlara bakıldığında daha derli toplu ve futbol adına daha sevimli bir oyun ortaya koyarak ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi.

Bu yarıda tüm hatlarıyla umut vaad ederken o da ne!

İkinci yarıda sahayı tamamen rakibine terk edip tüm topları kaybeden, ikili mücadelelerde yenilen ve rakibine gol fırsatları tanımaya başlayan bir takımdı Trabzonspor’du.

***

Burada en önemli ve dikkat çeken nokta, oyunun inisiyatifinin rakip takıma geçtiği dakikalarda kulübenin oyuna bir şekilde müdahil ve müdahaleci olması gerektiğiydi. Fakat ne yazık ki oyuncu değiştirmenin dışında oyunun akışına etki edecek teknik ve taktiksel bir müdahale göremedik.

İşte saha içi yanlışları ve doğruları not ederken teknik ekibin de bu denli yapması gereken işlemlerin olmadığını görünce buraya kayıt düşmek zorunda kaldık.

Bizden söylemesi!

***

Nitekim bu dakikalarda Trabzon savunmasının bir anlık tereddüdünden istifade ederek ilk golü atan Kayseri oldu.

İkinci yarının ilk 25 dakikasında bordo-mavililer sanki ilk yarıda seyrettiğimiz takım değildi.

Savunmada hatalar, mücadeleye giremeyen orta saha, toplara hakim olamayan forvet görüntüsü... Fakat Ferhat’ın oyuna girmesinden sonra Trabzonspor bir anda tekrar sahanın üstünlüğünü tarafına geçirmeye başladı.

Bu arada Sefa’nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ayrıca Cordoza’ya Bosingwa tarafından hem kafalık hem de ayakla al da at denircesine uzattığı gollük pasları bu usta oyuncu ne yazık ki çok basit kullanarak gole çeviremiyor.

Sonra ise futbolun tabiatında var olan "atamayana atarlar" sloganı icabı rakip Kayseri takımı Trabzonspor’u bunaltmaya başladı.

Bu arada nitekim gollük pozisyon da yakalanmadı değil.

İkinci yarıda takımın neden bu denli oyundan düşerek maçı nerede ise rakibine vereceğine bir türlü akıl erdiremedim.

***

Evet, bizim kaçan gerçek üç pozisyonumuz var ikinci yarıda ama bu pozisyonların dediğimiz zaman diliminde değil felaketin geleceğini işaret eden zamanların savuşturulmasından sonra olduğunu da hatırlatalım. Fakat bunları kullanamayınca bordo-mavili takım zor da olsa attığı iki golle üç puanın sahibi oldu.

Trabzon bu futbolla bu maçta galip geldi gelmesine de yapılan hatalara saha kenarından daha önce ve inisiyatifle müdahale edilmesi gerekmez miydi?

Bu denli hataların ve geç müdahalelerin olacağı gelecek haftanın önemli maçında hiç affı olmayacağını beynelmilel tabirle bir "Disaster scenario-Felaket senaryosu" olarak hatırlatmak isteriz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap