SON DAKİKA



Haber > Spor > Flaş derbi yorumu! "Trabzonspor Fatih Terim'in koltuğunu sallar"

Flaş derbi yorumu! "Trabzonspor Fatih Terim'in koltuğunu sallar"

01 Aralık 2019 Pazar - 13:36




Süper Lig'in 13. haftası nefes kesen bir maça sahne olacak. Ligin formda ekibi Trabzonspor, sakatlıklarla başı dertte olan Galatasaray'ı bu akşam evinde ağırlayacak. Saat 19.00'da başlayacak olan mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek. Bu dev maç öncesi fotomac.com.tr editörleri karşılaşmayı yorumladı. İşte birbirinden çarpıcı o yorumlar...





TRABZON MORALSİZ ASLAN'I GEÇER | TUĞÇE ERGİNKOÇ

Ligde sakatlıklardan en çok çeken iki takımın mücadelesine tanıklık edeceğiz. Trabzonspor, ligdeki konumu itibarıyla maça Galatasaray'a göre daha rahat çıkacak. Sarı-kırmızılı takım hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir mücadeleden büyük yara alarak çıktı. Moralsiz Galatasaray'ın gol yollarında da yaşadığı sorunlar göz önüne alındığında, her ne kadar bu tarz maçlarda sonucu kestirmek güç olsa da Trabzonspor'un saha ve seyirci avantajını kullanarak 3 puanı hanesine yazdıracağını düşünüyorum.

YARALI ASLAN, FIRTINA'YA YENİK DÜŞER | TARIK DEMİR

Bir tarafta 'Yaralı Aslan', diğer yanda ise tam bir 'Fırtına'! Aslında durumu da özetleyen bir tespit bu. Galatasaray kötü gidişata 'Dur' demek için, Trabzonspor ise efsanelerinden Cemil Usta'nın adı verilen sezonda şampiyonluk aşkına bu maçı kazanmak isteyecekler. İstatistiklere de bakılınca zaten son 13 maçta beraberlik yok. Fırtınavari esen Trabzonspor'un, sendeleyen Cimbom'u devirmesini sağlayacak anahtar da 'Süreklilik' olacak. Bordo mavililer istikrarlı bir hava ve motive olmuş bir psikolojide. Galatasaray ise tedirgin ve iç huzursuzluk var... Mucize olmazsa maç öncesi başlayan birçok avantaj sahaya yansıyacaktır ve mücadeleyi Trabzonspor kazanacaktır.

ERKEN GOL KİLİDİ AÇAR | MEHMET GÖKSEL TAŞOVA


İki takım arasında Trabzon'da oynanan son 3 maçı da Trabzonspor kazandı. Galatasaray'da sakat oyuncuların çokluğu ve Brugge maçı yenilen son dakika golünün büyük bir eksisi olacaktır. Trabzonspor ise takım olarak oturmuş bir kadroyla maça çıkacak. Erken golle ritim bulabilecek Karadeniz ekibi, gol atma yollarında sıkıntı yaşayan Galatasaray karşısında büyük avantaj yakalayacaktır. Bordo-mavili takımın kazanacağını düşünüyorum.

TRABZONSPOR'UN PUAN KAYBI SÜRPRİZ OLUR | MERT KILIÇ

Sezon başından bu yana sakatlıklardan muzdarip olan iki takımın mücadelesinde galibiyet için tüm ibreler Trabzonspor'u gösteriyor. Yusuf Yazıcı'yı Lille'e göndermesine ve Abdülkadir Ömür'ü sakatlığa kurban vermesine rağmen başta Sosa-Nwakaeme-Sörloth üçlüsünün gösterdiği etkili performansla, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında yakalanan pozitif havayı sürdüren Fırtına, maçın mutlak favorisi durumunda.

Club Brugge maçının ardından belki de isteyeceği son şey Trabzonspor deplasmanına çıkmak olan Galatasaray'ın istediği sonuçları alamamasına rağmen ortaya koyduğu mücadele takdire şayan. Ancak karşılarında hem kalite hem de mücadele açısından daha üstün bir ekip var. Sakat oyuncuların yanında Babel'in de cezalı olması Cimbom için büyük handikap.

Sakatların dönmesiyle kadro derinliği artan Trabzonspor'un dar rotasyonla üst üste maçlar oynayan yorgun Aslan karşısında yaşayacağı puan kaybı sürpriz olur. Ünal Karaman'ın takımın başına geçmesinin ardından iç sahada derbi kaybetmeyen bordo-mavililerin, taraftarının da desteğiyle bu serisini sürdüreceğini düşünüyorum.

FIRTINA ESMEYE DEVAM EDER | KEMAL TAMTÜRK


Galatasaray'la oynadığı son 3 iç saha maçını kazanan Trabzonspor bu maça da favori olarak çıkıyor. Her iki takımda da sakat oyuncuların varlığı dikkat çekse de bordo mavililerin son iki lig maçını gol yemeden kazanması futbolcuların öz güvenini arttırdı. Galatasaray'da ise hem Başakşehir hem de Club Brugge maçlarında forvet eksikliği göze çarptı. Sarı-kırmızılıların bu karşılaşmalarda aldığı kötü sonuçlar öz güven kaybına neden olacaktır. Bordo-mavililer rakibinin kötü gidişat sergilediği bu dönemde taraftarı önünde galibiyete yakın taraf gibi duruyor. Karadeniz temsilcisi son haftalardaki performansıyla dikkat çeken Sörloth ve Nwakaeme ikilisiyle istediği sonuca ulaşacaktır.

G.SARAY İÇİN DÖNÜM MAÇI OLABİLİR! | HAKAN GÜÇLÜ

Ligde kötü günler geçiren, Avrupa'ya büyük ihtimalle havlu atan Galatasaray için bu maç ligde yarışı devam ettirmek için dönüm niteliğinde. Bordo-mavili takım ise bu maçta galip gelip, şampiyonluk hedefinde söz sahibi olmak isteyecektir.

Galatasaray'ın kadro eksikliği ve mental olarak çöküş bu maçta Fatih Terim'in elini kolunu bağlayan unsurlar. Terim, Trabzonspor karşısında oyunu dengede tutmak için elinden geleni yapacaktır. Galatasaray, 3'lü defans ile çıkıp Trabzonspor'un hücum gücünün etkisini kesebilir ama bu 3'lünün ne kadar etkili olacağı soru işareti.

Trabzonspor, Getafe maçında kadronun dinlendirilmiş olması ve şehrin bu maça büyük bir önem vermesi ile maça 1-0 önde başlayacak olan taraf. Karşılaşmada favori olan Trabzonspor'un ilk yarıda oyunu çözeceğini ve şampiyonluk yarışında kendisini bir adım daha ileriye atacağını düşünüyorum.

TRABZONSPOR TERİM'İN KOLTUĞUNU SALLAR! | GÖRKEM AĞGÜNDÜZ

Futbol dünyasında kimse şu an için Fatih Terim'in yerinde olmak istemez... Forvetin yok, stoperin yok, futbolcuların formsuz ve ligin en kompakt takımlarından biri olan Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacaksın. Üstelik kazanmaktan başka çaren de yok!


Bu derbide gösterilecek performans, Galatasaray'da bazı isimlerin son maçı olmasına neden olabilir. Hatta Trabzonspor, alacağı bir galibiyetle Fatih Terim'in koltuğunu sallayabilir...

Ligde oynadığı son iki karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başaran Trabzonspor, Hosseini'nin ön liberoya geçmesi ile birlikte defansif anlamdaki sıkıntılarını çözmüşe benziyor. Sörloth ve Nwakaeme gibi hızlı ayaklarının yanında Sosa'nın liderliği ile Trabzonspor'un, bugün Galatasaray karşısında nispeten rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

SÜPER LİG'İN KADER MAÇI! | CEVDET BERKER İŞLEYEN

Dev derbi her iki taraf içinde büyük bir önem arz etse de, galibiyet Trabzonspor cephesi için daha farklı bir anlam taşıyor. Karadeniz ekibinde yıllar sonra yakalanan şampiyonluk havası, ardı ardına alınan galibiyetler ve sakat isimlerden gelen iyi haberler moralleri hayli yükseltti. Galatasaray'da ise durum tam tersi bir halde. Ligde yaşanan puan kayıplarının yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de 5 hafta sonunda yalnızca 2 beraberlik alınabildi. Geçtiğimiz sezon kazanmayı alışkanlık haline getirmiş, kötü oynadığı maçlardan bile bir şekilde puan çıkarmayı başarabilen bir Galatasaray varken, bu sezon takımdaki isteksizlik ve yorgunluk ciddi bir şekilde hissediliyor.

Tüm bu durumlar göz önüne alındığında konuk ekibin içinde bulunduğu kötü havayı dağıtıp silkelenmesi gerekiyor ancak takımdaki sakat oyuncular ve sahada gösterilen vasat oyunla bu oldukça zor. Trabzonspor ise yakaladığı güzel havayı sürdürmek ve hem kendisinin hem de ligin kaderinin belirleneceği karşılaşmadan ev sahibi olmanın da avantajını kullanarak, sahadan puan veya puanlarla ayrılacaktır.

AKYAZI'DA FIRTINA KOPAR! BURAK ŞENTÜRK


Galatasaray'ın son Club Brugge maçı performansı teknik direktör Fatih Terim'i memnun etmişti. Futbolcuların coşkulu ve istekli tavrı sarı-kırmızılı taraftarların Trabzonspor deplasmanı öncesi umutlarını yeşertti. Galatasaray'da Brugge maçında olduğu gibi yine Adem Büyük'e çok iş düşecek. Ancak sarı-kırmızılıların sakatlıklarla boğuşması ve takım olgusunu sezon başından beri oturtamamış olması büyük bir handikap olarak göze çarpıyor.

Galatasaray'ın aksine Trabzonspor, gösterdiği performansla göz kamaştırıyor. Nwakaeme'nin sihirli ayakları, Sosa'nın orkestra şefliği ve Sörloth'un usta bitiriciliği Karadeniz Fırtınası'nın hücum zenginliğinin ne denli güçlü olduğunu gösteriyor. Trabzonspor'un, son zamanlarda Galatasaray'a karşı alınan galibiyetlere bugün bir yenisini daha ekleyeceği kanaatindeyim.

ASLAN BERABERLİĞE TALİP! | ÖMER FARUK ÖZCAN

Ligin en formda takımlarından Trabzonspor sahasında, son günlerde zor zamanlar geçiren Aslan'ı ağırlayacak. Fatih Terim'in kimi zaman memnun olduğu kimi zaman hayal kırıklığına uğradığı takımı, bugün belki de en zor sınavlarından birine çıkacak.

Kıran kırana geçen zirve yarışında Galatasaray'ın puan kaybetmesi Fatih Terim'i de çıkmaza sokacaktır. Terim'in bu nedenle Trabzonspor deplasmanından beraberlikle döneceği kanaatindeyim. Sakatlıklarla boğuşan Galatasaray, Trabzon'dan alacağı 1 puanla yeniden canlanacaktır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap