A+ A-
Yorum
10

Ali Koç neden sahaya indiğini açıkladı! 'Trabzon'da yaşadıklarımızdan sonra..'

Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 16:01
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olaylar hakkında ilk kez konuştu. İşte detaylar...
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç sahaya inmiş ve sonrasında saldırıya uğramıştı. Olayın ardından Faruk Ilgaz Tesisleri'nde açıklamalarda bulunan Ali Koç, yaşananları ve neden sahaya indiğini anlattı.

Ali Koç'un Açıklamaları

"Bu Zulmü Yaşatmaya Devam Etmeyin"

Ali Koç, hafta sonu yaşanan talihsiz olaylara dair şunları söyledi: "Fenerbahçe'nin suçlu gösterilmeye çalışıldığı ve meşru bir suçlu ortamı yaratıldığı bir durumdayız. Fenerbahçe’ye bu zulmü yaşatmaya devam etmeyin. Biz artık buna alıştık; şampiyonlukların çalınmasına, suçlu gösterilmeye alıştık. Ben fiili saldırıya uğradım. 'Neden sahadaydım?' diye soruluyor. Biz, haksızlık ve zulümlere alıştık. Artık sizlerin bu durumu ne kadar sürdüreceğinizi belirlemeniz gerekiyor."

"Neden Sahaya İndim?"

Koç, sahaya iniş sebebini şu şekilde açıkladı: "Cumartesi akşamı stadyumun dışında taraftarlarımızın formaları yakıldı ve herhangi bir işlem yapılmadı. Maçta öndeyiz, 2-0 öndeyiz ve taraftarımız destek çağrısında bulunuyor. Biz de 3 yöneticimizle stadyumun dışına gidip, olayları yatıştırmak ve taraftarımızı tribüne almak için sahaya indik. Devre arasında polisle taraftarımız arasında tatsız olaylar yaşanmıştı. Sahaya inişimiz, bu durumu kontrol altına almak içindi."

"Bazı Talimatlara Aykırı Hareketler Yaptık"

Koç, bazı talimatlara aykırı hareketler yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Maç başlamadan sahaya inebilmemiz 10 dakika sürdü ve maç oynanırken sahada olmanın bir gerekliliği yoktu. Taraftarlarımızın stadyuma girmesi ve maçın kalan kısmını izlemeleri için bu adımı attık. Bizim amacımız daha fazla olay yaşanmasını önlemekti."

"Trabzon'daki Durumlardan Sonra"

Ali Koç, "Taraftarlarımız stadyuma geç varıyor ve saatlerce otobüslerde bekletiliyor. Bu kişi ve emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Müfettişler konuya atanmış durumda. Gerçekler ortaya çıkarsa ve bizim söylediklerimiz doğrulanırsa, işin ne olduğu net bir şekilde anlaşılacaktır. Trabzon'da yaşadıklarımızdan sonra burada yaşananların da göz ardı edilmesi büyük bir sıkıntıya yol açar" ifadelerini kullandı.

Etiketler