A+ A-
Yorum
10

Trabzonspor'un kayıp kralı!

Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 14:51
Trabzonspor’da beklentilere bir türlü karşılık veremeyen Umut Bozok kayıplara karıştı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzonspor, kadroya dahi giremeyen oyuncuyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Süper Lig’de Kasımpaşa formasıyla gol kralı olmasının ardından Trabzonspor’a büyük umutlarla Abdullah Avcı döneminde transfer edilen Umut Bozok, Karadeniz ekibinde istenilen performansı bir türlü ortaya koyamadı.

Bordo-mavililerde oynadığı 52 resmi müsabakada 13 gol atan oyuncu bu sezon ise forma alamadı. Kadroya dahi giremeyen kayıp kralı Trabzonspor, göndermenin yollarını arıyor.

Performansı karşılığı maliyeti ağır gelmeye başladı

Trabzonspor’un Fransa’nın Lorient takımından kadrosuna kattığı golcü oyuncu Umut Bozok için 2 Milyon Euro bonservis bedelini 3 taksit halinde öderken, oyuncunun yıllık maliyeti ise performansı karşılığında ağır gelmeye başladı. 2024-2025 futbol sezonu için 36 milyon 750 bin TL garanti ücret ödeyecek olan Karadeniz ekibi, şuana kadar süre dahi alamayan oyuncuyla yollarını ayırmaya çalışıyor.

tasarim1-007.jpg

Forvet sıkıntısı yaşayan takımda süre alamadı

Teknik Direktör Nenad Bjelica’nın bordo-mavili takımın başına geldiği dönemde çıkış yakalayan ve forma giydiği 12 maçta 5 gol atan oyuncu, bu sezon forvet sıkıntısı yaşayan takımda henüz süre dahi alamadı. Umut Bozok, Abdullah Avcı'nın görev aldığı dönemlerde 35 maçta 7 gol 3 asist yaptı. Orhan Ak'ın kısa döneminde ise 3 maçta 1 gol attı.

Gol kralı olmuştu

Trabzonspor'a , transferinden önce 2021-2022 sezonunda Kasımpaşa formasıyla oynadığı 38 maçta 20 golle , sezonu gol kralı olarak tamamlayan Umut Bozok, Karadeniz ekibinde süre alamıyor.