SON DAKİKA



Haber > Spor > Galatasaray, 29. hafta maçlarının ertelenmesini talep etti

Galatasaray, 29. hafta maçlarının ertelenmesini talep etti

11 Mart 2022 Cuma - 13:11




Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ve sarı-kırmızılı yönetim , Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'e bir dilekçe göndererek erteleme talep etti





Sarı-kırmızılı kulübün resmi başvurusunda özetle ; "Federasyonumuzun vermiş olduğu 2. ve 3. Ligler ile ilgili emsal teşkil edebilecek erteleme kararı ve 17 Mart 2022 Perşembe günü oynayacağımız Barcelona FC Avrupa Ligi Son 16 Tur Rövanş müsabakası dikkate alınarak; doğal afet şartlarının devam ettiği hususu geçerli olmak üzere; Adil rekabet ilkesine olan inancımızla, 2021-22 Süper Lig sezonunun 29. haftasının maçlarının 10 gün ertelenmesi talebini bilgi ve tasviplerinize sunuyoruz." denildi.

"Erteleme konusunu Beşiktaş ile de konuşacağız"

Konuyla ilgili Beyaz Futbol'a bir açıklama yapan Galatasaray Yöneticisi Nihat Kırmızı, "Erteleme konusunu Beşiktaş ile de konuşacağız. Onlar istemezse yapabileceğimiz bir şey yok. Çıkar aslanlar gibi oynarız. Biz bu ertelemeyi sadece kendimiz için değil, Türk futbolu için istiyoruz.

"İstanbul'a gelemediğimiz için erteleme önemli"

Hem saha zemininin bozulmaması, hem Barcelona rovanşına daha iyi hazır olmak hem de İstanbul'a gelemediğimiz için erteleme önemli. Belki de hava şartları böyle devam ederse mecburen maç ertelenecek.


"50 bin taraftarımız olacak"

Barcelona'da 80 bin kişiye karşı oynadık. Burada 50 bin taraftarımız olacak. O 50 bin taraftar 250 bin taraftar gibi bize destek verecek. Bu destekle turu geçeceğimize inanıyorum" dedi. 

Kocadağ: "Pazartesi günü maçımızı oynayacağız"

Galatasaray'ın TFF'den maçı erteleme talep etmesi üzerine Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ da A Spor'a açıklamalarda bulundu. Kocadağ, "Biz de ülkemizi temsil ederken hem bu sezon hem de önceki sezonlar çok sıkışık fikstürlerden çıktık. Avrupa deplasmanında 2-3 gün sonra kendi ligimizde İstanbul dışında maçlar oynadık. Erteleme ile ilgili bize resmi bir talep olmadı. Takımımız hazırlıklarını sürdürüyor. Hava şartları izin verirse pazartesi günü maçımızı oynayacağız" şeklinde konuştu.


Galatasaray, İspanya'dan İzmir'e gidiyor


Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında dün akşam deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul'a dönemiyor. Sarı kırmızılılar İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesinden dolayı saat 15.30'da kalkan uçakla İzmir'e gidecek ve oradan karayoluyla İstanbul'a dönecek.

Nef Stadı'nda kar önlemi alındı

Süper Lig'de pazartesi akşamı Beşiktaş'ı Nef Stadyumu'nda konuk edecek. Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, Seyrantepe civarında da hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
 

Kar yağışının pazartesi günü ülkeyi terk etmesi beklense de, Sarı-Kırmızılı yönetim olası bir kar birikmesi ve zemin bozulmasına karşı önlemini almış durumda. İlk etapta zemini koruma altına alan Galatasaraylı yetkililer, ısıtıcılarla çimleri güçlendirerek sahanın derbiye hazır olmasını sağlayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap