SON DAKİKA



Haber > Spor > Gençleştirme devriminin devam etmesi gerekir

Gençleştirme devriminin devam etmesi gerekir

21 Ocak 2016 Perşembe - 09:23








Nazillispor maçı ile birlikte, Trabzonspor grup liderliğini garanti ettikten sonra altyapıdan yetişen oyunculara A takım kapısını açan Sadi hoca, bu maçta adeta futbol camiasına gençleştirme resitali verdi. Trabzonspor’un bu denli pozisyonlara birçok defa düşmesine rağmen takımın başındaki ne yönetimler ne de teknik ekipler böyle bir kapıyı asla açmadı, açmayı da düşünmedi.

Fakat özellikle geçen son dört yılda kulübün kurtuluşunun altyapıda ve mali denetimde olduğu zımmen de olsa anlaşılınca, bizim altyapı oyuncularına gün doğdu. Tabii bunda Sadi Tekelioğlu’nun cesareti ve iyi niyeti ile gerçekçi görüşünün rolünü atlamamak gerekir. Şimdi bu konuda birkaç paragraf yazalım...

Özellikle sol bek Alper’in gözden kaçırılmaması gerekir. Bundan önce ilk kez ilk onbirde yer aldığı zaman başarılı olmuş, müteakip maçta aksayıp, sonradan kesilmişti. Fakat Trabzonspor’un içerisinde bulunduğu kritik safhalar yüzünden bir daha gündeme gelemedi. Bilinçsizce ve düşünmeden Alper üzerinde yapılan yorumlar, bu gencin kesilmesine sebep oldu. Fakat Alper, ayağının düzgünlüğü, oyundaki yerine sahip çıkması ve bilinçli oyun tarzı ile mutlaka her an göz önünde olmayı hak ediyor. Umarız bundan sonra da bu oyuncu gözlerden uzak tutulmaz. Muhammed’e gelince...

Bidayetteki maçlarda attığı gollerle bir hayli dikkat toplayarak, gelecek maçlarda kendisine şans yollarını açtı. Benden söylemesi; sahadaki oyun tarzının, birilerinin ‘falancaya benziyor, filanca gibi koşuyor’ palavralarına itibar etmemelidir. Bir oyuncu falancanın taklidi olursa, sahte olur. Maçın diğer bir önemli meselesi de herkesin takdir ettiği, Trabzonspor’un artık kendi altyapısına önem verdiği, bunca yıldır yapılan çalışmaların Trabzonspor’a katkı sağladığının kanıtlandığıdır.

Fakat umarız bu furyanın geçici değil, özellikle yönetimin bu konuda gerçekçi iradesinin devam etmesidir. Elde edilen galibiyetten ziyade, gençlerin prova edilmesi gösterisini temsil eden bu maç gayesine erişmiş, bundan sonra da bu yerlileştirme operasyonlarının devam etmesini bekleriz. Yabancılardan çektiklerimizi de gördükten sonra..


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap