SON DAKİKA



Haber > Spor > Hangisi daha önemli?

Hangisi daha önemli?

13 Haziran 2015 Cumartesi - 09:49








Trabzonspor her yıl şampiyonluk iddiaları ile arenaya çıkar fakat yaklaşık son 25 yılda ne yazık ki bu jenerasyonun gençlerine şampiyonluk görmek halen nasip olmadı. Bu konuda Trabzonspor başına gelip kulübü yöneten arkadaşlarımız da kulüpte görevde kalabildikleri sürede taraftarına eldeki kadro, maddi imkânlar ve günün şartları ile rakiplerin durumunu asla hesaba katmadan "Bu yıl da şampiyonluğun adayıyız" şeklinde beyanat verirler.

Sonra da sezon sonuna gelinince şükrolsun ki 4-6. sıralara fit olunur ve bu sıraların takımı olmanın çıtanın şampiyonluktan bu seviyeye düşmesinin mazeretlerini sıralayıp "Ne yapalım, bu yıl bu kuş kafesten kaçtı, şu şu şu sebeplerden dolayı ne yazık ki şampiyon olamadık" diye ifade verirler. Doğru, şampiyon olmak kolay değil, sadece kadro ile bu iş de olmuyor. Yönetenlerin de bu konuda hazır ve olgun olması gerekiyor. Zira yarışın şartları sadece sahalarda bitmiyor. Bunun bir sürü faktörü oluyor. Bu faktörlerin de üstesinden gelinmesi gerekiyor.

Şimdi gelecek yıl için de mevcut yönetimimiz elbette "şampiyonluk sözü vermek zorundadır". Öyle ya bu taraftarı durdurmak, susturmak en azından bir yıl daha oyalamak için bu şart. Bunun dışında "mantıklı ve geçerli şampiyonsuzluk sözü verip" yönetimde kalmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Şimdi ben şöyle düşünüyorum: Trabzonspor için gelecek yıl için de mecburen şampiyonluk sözü vermek var. Bir de, kulübün yapısal temel ilkelerini, maddi manevi geleceğini, kadro yapısını her yıl gelgeçten ziyade stabil ve geleceğe dönük olarak önemli yapısal, köklü ıslahatlar yapalım, ama "şampiyonluk için kesinlikle söz vermemek" meselesi var.

Sizce bunlardan acaba Trabzonspor kulübü için bu günden yarına "Hangisi daha önemli?".. Bu sorum; Trabzonspor’da geçmiş yıllarda yöneticilik yapmış, emeği geçmiş birtakım tasarıları olmuş fakat bunları bazı sebeplerle icra edememiş olan yöneticilik yapmış, görev almış arkadaşlara, kulübe gönül vermiş tüm Trabzonspor sevdalılarına ve futbolla haşır neşir olan topluma dönüktür. Hele bir düşünün bakalım. Sizler eğer eski tecrübelerinize istinaden bugün bu kulüpte tekrar yönetici olsanız hangi faktöre öncelik verirsiniz? Çok önemli yani.

Bendeniz, bu soruma cevap vermek istemiyorum. Zira soru soran ben cevap veren de olmak şimdilik işime gelmez. Elbette bu sorunun cevabı bende de var. Fakat, istedim ki mevcut ve eski yönetici ve ilgili kişiler hatta taraftarlar bu soruyu düşünüp, aralarında fikir jimnastiği yapsınlar. Önemli olan Trabzonspor’un geleceği değil mi? Genel kurullarda, basında, cemiyetlerde bu konuyu hadiyin bakalım tartışalım. Tabii seçeneğe göre icra edilmesi gereken konular da ayrı bir tartışma mevzuudur. "Ona da buyrun" diyeceğiz zamanı gelince.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap