SON DAKİKA



Haber > Spor > "Hem Avrupa Şampiyonası hem olimpiyatlar zor"

"Hem Avrupa Şampiyonası hem olimpiyatlar zor"

12 Kasım 2012 Pazartesi - 15:59




UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye'de yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın, ileride FIFA Dünya Kupası'nı düzenlemek için temel taş olduğu





Türkiye'de düzenlenecek 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Esma Sultan Yalısı'nda yapılan maskot tanıtımından sonrasında UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik basın mensuplarına açıklama yaptı. Bu turnuvanın FIFA Dünya Kupası'ndan sonra en önemli organizasyon olarak görüldüğünü vurgulayan Erzik, "FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın organize komitesi başkanı olduğunu ve yıllarca birçok yıldızın doğuşuna tanıklık ettik. Bu turnuvalar çok önemli. Turnuvaya seyircinin sahip çıkması lazım. Bunun için de takımımızın sonuna kadar gitmesi lazım. Teknik ekibimiz ve futbolcularımız bunun bilincindeler" ifade etti. Türkiye'nin hedefinin ileride FIFA Dünya Kupası'nı düzenlemek olduğunu belirten Erzik, "Esas hedefin, FIFA Dünya Kupası olması lazım. Bu organizasyon bunun için temel taşıdır. Mutlaka ve mutlaka FIFA Dünya Kupası'nı düzenlememiz lazım. Bu organizasyonu başarıyla düzenlersek, daha üst seviyedeki turnuvaları düzenleyebiliriz" dedi. "HEM AVRUPA ŞAMPİYONASI HEM OLİMPİYATLAR ZOR" Türkiye'nin 2020 yılında düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları'nı aynı anda düzenlemesinin zor olduğunu vurgulayan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, "İki organizasyon arasında kısa bir süre var. Bir ülkenin hem olimpiyat hem de Avrupa Şampiyonası'nı aynı yıl yapmasında çeşitli mahsurlar öne sürülüyor. Gerek UEFA, gerekse Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) bunu kabul etmedi. Her zaman söylediğim gibi, bu tercih bizlerin değil, devletindir. Olimpiyatlara bu kadar angaje olmuş durumdayız. İstanbul, olimpiyatları düzenlemek için Madrid ve Tokyo'yla yarışıyor. Söylenildiğine göre İstanbul'un büyük bir şansı var. İdeal olanı birinden birini tercih etmek" dedi. UEFA Başkanı Michel Platini'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 13 ülkede birden düzenlemek gibi bir fikrinin olduğunu vurgulayan Erzik, "Henüz kesinleşen bir şeyin yok. Platini, federasyon başkanlarıyla 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde Kiev'de bir toplantı yaptı. Burada bir olasılıktan bahsetti. Bu sadece bir olasılıktı, bir plan yok. Düşüncesi, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 13 ülkeye yaymak. Grup maçlarını, çeyrek finali, yarı finali ve final maçlarını farklı ülkelere dağıtmak istiyor. Daha kesinleşmiş bir şey yok. Aralık ayında belli olacak" ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap