SON DAKİKA



Haber > Spor > İlkler benim işim

İlkler benim işim

24 Mart 2015 Salı - 11:03




Boks yaşantısına birçok şampiyonluğu sığdıran Busenaz Sürmeneli olimpiyat madalyasını da Trabzon’a getirmek için gece gündüz çalışıyor.





2014’te yılın sporcusu seçilen Trabzon Boks Kulübü sporcusu Busenaz Sürmeneli, hedefleriyle ilgili önemli açıklamalar yaparken ilgisizlikten de yakındı. 2013 yılında Avrupa ikinciliği, aynı yıl dünya şampiyonluğu, 2014 yılında Avrupa şampiyonluğu, 2013-2014-2015 yıllarında Türkiye şampiyonluklarına imza atan Sürmeneli, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ısrarlı tekliflerine rağmen Trabzon'da kalmayı tercih etti. "Şampiyonluklarımı Trabzon adına kazanmak istiyorum" diyerek Fenerbahçe’yi reddeden Sürmeneli, "İnşallah kazanacağım birçok madalya olacak. Bunun için antrenörüm Cahit Süme ile birlikte durmaksızın çalışıyoruz. Kendime güveniyorum. Herhangi bir sakatlık ve benzeri sorunlar yaşamazsam şehrime, Trabzonuma çok madalyalar kazandıracağıma dair inancım tam" diye konuştu. Elde ettiği başarılara rağmen gereken ilgiyi göremediğinden yakınan şampiyon sporcu, şunları söyledi: "Buna rağmen Fenerbahçe'ye gitmedim. Dünya, Avrupa şampiyonu oldum, başta Spor İl Müdürlüğü olmak üzere hiçbir kurum beni kabul etmedi. Bana destek olmadılar. Ama söz konusu futbol olunca dünya şampiyonu olan okul futbol takımına okulun önüne kadar gidilerek kutlamalar yapıldı. Evet, aslında doğru olan da bu. Ama bana neden yapılmadı diye de üzülmedim değil."

İkinci şampiyonluk Tayvan’da gelecek

Mayıs ayında Tayvan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için çalışmalara Milli Takım’da ve kulübünde devam eden Busenaz Sürmeneli, hedefinin her zaman olduğu gibi şampiyonluk olduğunu söyledi. Başarılı sporcu, "Elimden gelenin fazlasını yapacağıma inanıyorum. İnşallah Allah bana ikinci kez dünya şampiyonluğunu da Tayvan’da nasip eder. Antrenörüm Cahit Süme ile hedeflerine emin adımlarla ilerliyorum. Mayıs ayında Tayvan'da yeniden dünya şampiyonluğu sevincini yaşamak istiyorum" dedi.

Haksızlıklara karşı boğun eğmeyeceğim

Yapılan haksızlıklara karşı asla boyun eğmeyeceğini söyleyen Busenaz Sürmeneli, "Trabzon için, Türkiyem için kazanacağım madalyaları düşünüyorum. İnşallah bu şehre olimpiyat madalyası da getireceğim. O zaman da konuşmayacağım. Trabzon'a ilk dünya şampiyonluğunu ben getirdim. Olimpiyat madalyasını da ben getireceğim. Bana sahip çıkmayanlar o zaman bana ilgi gösterirlerse nasıl bir tavır içinde olurum diye de kendimi sorguluyorum" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap