SON DAKİKA



Haber > Spor > İsmail Kartal hedefi belirledi: Şampiyonlar Ligi grupları

İsmail Kartal hedefi belirledi: Şampiyonlar Ligi grupları

14 Şubat 2022 Pazartesi - 13:20




Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kazanma hırsı tüm takımı da etkilemeye başladı. Şampiyonluk artık imkansız olsa da yeni hedefi gösterdi; Şampiyonlar Ligi.





Fenerbahçe’de hedef Şampiyonlar Ligi'ne gruplarına kalabilmek...

İsmail Kartal’a göre ligi ilk ikide bitirmeleri durumunda Şampiyonlar Ligi’ne kalma ihtimalleri  Trabzonspor’dan daha fazla. Kartal’ı bunu düşündüren ise Şampiyonlar Ligi’nin yeni statüsü.  

40 puanla şu anda 3’üncü sırada yer alan sarı-lacivertliler Trabzonspor’a yenilerek 48 puanda kalan Konyaspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Kartal’a göre bir maçı eksik Konyaspor’u geçmemeleri için bir neden yok. Çünkü şampiyonluk umudu kaybolan yeşil-beyazlılar önümüzdeki haftalarda sürpriz puan kayıpları yaşayabilir. 

Fenerbahçe ligi ikinci bitirirse Şampiyonlar Ligi’ne ikinci ön elemeden katılacak. Bu turda 6 takım yer alacak. Fenerbahçe’nin dışında Avusturya, İskoçya, Ukrayna, Danimarka ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ikincileri olacak. Sarı-lacivertliler bunlardan birisiyle eşleşecek. 

Üçüncü ön elemede ise aynı ülkelerden ikinci ön elemeden gelecek 2 takımdan birisine rakip olacak. Play-off turununda da yine kendisi gibi şampiyon olmayan 3 takımdan birisiyle eşleşecek. Gruplara kalma şansını zorlayacak. Fenerbahçe gruplara kalma yolunda üç tur boyunca ilk 18 ülke şampiyonuyla karşılaşmayacak. 


Hali hazırda 30.100 puanı bulunan Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 13’üncü sırada. Bu sayede Şampiyonlar Ligi’ne iki takım gönderecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap