SON DAKİKA



Haber > Spor > İstenmeyen adam Ersun Yanal

İstenmeyen adam Ersun Yanal

23 Kasım 2016 Çarşamba - 09:50




Trabzonspor’a gönül vermiş taraftarlara Ersun Yanal’ı sorduk





SPOR Toto Süper Lig’de tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Trabzonspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal tartışılan isimlerin en başında geliyor. Geride kalan 11 haftada 6. yenilgisini Antalyaspor karşısında elde ederek 13. sıraya kadar gerileyen Bordo-Mavililerde taraftarlar, Ersun Yanal ile Trabzonspor’un geleceğini başarılı bir şekilde yazamayacağı görüşünde.  İşte Bordo-Mavili renklere gönül veren taraftarların görüşleri.

Olcay YILIK

O koltuğu meşgul etme

TRABZONSPOR’UN dağınık görüntüsü can sıkıcı durumda. Eğer bir teknik adam bu hastalığa merhem olamıyorsa gereğini hiç düşünmeden yapma erdemliğine sahip olmalı. Takımını destekleyen milyonlarca taraftarı, futbolu ve aldığı sonuçlarla tatmin edemiyorsan o koltuğu boşuna meşgul etme hakkına kimse sahip olamaz. Bu nedenle Ersun Yanal bana göre Trabzonspor’da miadını doldurmuştur. Uzatmaları oynayacak durumda da değildir. Onun ve takımın için en hayırlısı bırakıp gitmesidir. “

Harun ÖNYURT 


Gözlerinizdeki perdeyi indirin

“SEZON başında Ersun hoca, “Kaybetsek bile futbolumuzla alkışlanacağız” söyleminde bulunmuştu. Ne var ki sahada ne yaptığını bilmeyen bir takım modelini görüyoruz. Bu şekilde acıdan başka bir şey vermezsiniz. Sonuçlar zaten ortada. Trabzonspor’un durumu içler acısı. Takımın bu hale gelmesinde baş sorumlu hocadır. Dolayısıyla Ersun hoca Trabzonspor’da kredisini tamamen doldurmuştur. Fazla zorlamanın da bir faydasının bu saatten sonra olacağını düşünmüyorum. Yönetime de burada iş düşüyor. O ki 50. yılda şampiyonluk hedefine yürümek istiyorsa, bunun Ersun Yanal’la olmayacağını gözlerindeki perdeyi indirerek net bir şekilde görmeli.”

Köksal GEDİKLİ

Bir kere de sabırlı olalım

“Herkes kendine şu soruyu bir kere sorması gerekir. Sadece Ersun Yanal’ın gitmesi mi çözüm? Ersun Yanal gittikten sonra takımın ligdeki durumuna bakıp kim gelir buraya. Veya ondan iyisi gelebilir mi? Bence hayır. Trabzonspor taraftarları tez canlıdır. Hiçbir zaman sabretmeyi bilmeyiz. Her teknik adamın başına gelebilecek bir durumla karşı karşıya Ersun Yanal. O nedenle Yanal’ı topun ağızına koymaktansa yanında duralım. Bu zamana kadar göstermediğimiz sabrı ona gösterelim. Ben Yanal’la işlerin yoluna gireceğine inanıyorum. Hatta gelecek sezonda Trabzonspor’u yarışmacı kimliğine sokacağından da eminim.”


Hakan ÖZTÜRK

Hesap versinler

“Saha sonuçları ortada ve ligdeki durumumuz da vahim. Bütün olumsuzluklar artık Ersun Yanal’ın Trabzonspor macerasının sonuna geldiğini gösteriyor. Ne var ki yönetim ondan vazgeçemiyor, anlamış değiliz. Başkan Muharrem Usta 10 yıl Ersun hoca ile çalışırım diyor ama sokağın sesine kulaklarını tıkıyor. Bir kere Ersun Yanal’la hedeflenen noktaya gelemeyeceği ortada. Usta ve yönetiminin ısrarlarını da anlamış değiliz. Trabzonspor son yıllarda 3 büyüklerin gölgesinde kaldı, şimdi de Başakşehir, Konya ve Bursaspor’un arkasında yürüyor. Kısacası Trabzonspor sıradanlaşıyor. Sıradanlaştırmasına vesile olan kimse hesap versin.”

Korhan TURAN

Birbirini yıpratmamalı


“Sezon başında Ersun Yanal’ın takımın başına getirilmesini olumlu bulmuştum. Açık söylemek gerekirse Yanal yönetimindeki  Trabzonspor’un geçmişte olduğu taraftarlarına huzur ve mutluluk veren bir kimliğe bürüneceğini düşünüyordum. Fakat şuanda gerek oynanan  futbol gerekse alınan sonuçlar bende çok büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Hele son Antalya maçında Yanal’ın taktik anlayışının yanı sıra oyuna müdahalesinde yetersiz kalışı ona bakış açımı negatif duruma getirdi. Bu saatten sonra Yanal’ın takıma bir şey vereceğine inanmıyorum. Dolayısıyla yönetim ve Yanal birbirlerini yıpratmadan kırmadan yol ayrımına gitmelidir.

Göksel ALTINBAŞ

Kan değişimi şart

“Antalyaspor maçı sonrası Ersun Yanal’ın, “Herkesin şapkasını önüne koyacak” açıklamasını doğru buluyorum. Çünkü bence bu söylemini önce Ersun hoca yerine getirmeli. Trabzonspor’a daha fazla zarar vermeden ve kötü izler bırakmadan buradan gitmeli. Bordo-Mavili ekipte hoca konusunda bir kan değişiminin olduğu gerçeği ortada. Ersun Yanal gereğini yapıp takımın önünü açmalı. En azından bu konuda kendine yakışanı yapmalı. Fazla zorlamanın manası yok. Artık sabredecek gücümüz de kalmadı.”

Mustafa BEŞLİ


Tek suçlu Yanal mı?

“Futbolun tabiatında vardır işler kötüye gittiğinde teknik direktörü günah keçisi göstermek. Ersun Yanal mı yaptı bu transferleri. Yönetimin hiç mi suçu yok. Bence transferde Ersun hocanın isteğine yönetim sezon başında karşılık verememiştir. Belki bir iki transfer dışında Yanal’ın istediği isimler değildi gibi geliyor yabancı oyuncular. O nedenle Ersun Yanal’ı kolay harcamayalım. Bakın Başakşehir’e yıllardır Abdullah Avcı ile ligdeki yolculuğunu yapıyor, sonuçları ortada. Ersun Yanal’a her zamankinden daha çok destek olalım.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap