SON DAKİKA



Haber > Spor > Kim takdir edecek?

Kim takdir edecek?

03 Haziran 2015 Çarşamba - 10:55








Belki de en az ücret alıp çalışan hoca kadrosu Trabzonspor’un alt yapısında vardır.

Ancak az ücret almalarına rağmen, aynı hocalar önemli başarılara imza atmaktadırlar.

Öyle zannediyoruz ki; o hocalarımız için ekonomik durum ikinci planda kalmaktadır.

Çok iyi biliyoruz ki; başlarında Sadi Tekelioğlu'nun olduğu antrenör kadrosunun tek hedefi, başarılı olmalarının yanında üst kategorilere oyuncu vermektir.

Kısacası, Trabzonspor’a ve Türk futboluna oyuncu kazandırmaktır.


Trabzonspor alt yapısında U14-U17-U19 şampiyonluklar yaşadı. Bu üç kategoride Türkiye şampiyonu oldular.

Mutlaka şampiyonluk sevinçlerini, mutluluklarını kendi içlerinde yaşamışlardır.

Bizim burada altını çizmek istediğimiz konu, şampiyon kadronun hocalarına başarılarının karşılığı olarak ne verilmiştir?

Öyle ya; takdir edilmek hakları değil mi?

Hani vardır ya "Ellere var da bize yok mu?” diye bir şarkı.


Dünya şampiyonu olan kadro ve kadronun teknik heyetine var da, (Üstelik o kadroda bulunan oyuncuların yüzde doksan dokuzu bu hocaların ellerindeki oyuncular) Trabzonspor'un hocalarına neden yok?

Onları teşvik etmek, ödüllendirmek, onure etmek çok daha güzel olmaz mı? 

SERZENİŞİNDE HAKLI

Futbolun içerisinde olan, bizim de duayen olarak gördüğümüz bir ağabeyimiz aradı. Hal hatır sorduktan sonra, bir konuya değinmek istediğini söyledi bizlere.

Duayen isim “Trabzon ve Trabzonspor'da bu kadar futbolcu yetişti, çoğu teknik adamlık yapıyor, ama Trabzonspor'u yönetmeye dışardan birileri getiriliyor. Benim buna gönlüm, vicdanım hiç mi hiç razı değil. Ha buradan şuraya gelmek istiyorum.TÜFAD Başkanı Nurettin Balaban'ı severim, işini de iyi yapıyor ancak TÜFAD'a bakıyorum, sanki karşılama, ağırlama merasimi, bölüğü olmuş. Yahu Trabzonspor'a gelenler için bir ses çıkarmaz mı? Yok mu TÜFAD'ın bünyesinde bu işleri yapacak olan? Gelene ziyarete gidilip 'hoşgeldin', giderken ise 'güle güle' söyleniyor”


Duayen ismin son cümlesine katılmadığımızı kendisine söylüyoruz. Nedeni ise, TÜFAD Başkanı Nurettin Balaban'ın, Trabzonlu teknik adamlar için nasıl mücadele ettiğine çok şahit olmuşuzdur. 

YAZICI MENİSKÜS OLDU

Kolay değil, bir ömür boyu sporun içersinde olmak. Kolay değil, insanların gönlüne taht kurup, onların sevgisini kazanmak. Kolay değil, hiç kestaneye bulaşmadan efsane olarak ayakta kalmak.

Mehmet Yazıcı ismi, Trabzonspor tarihine 'efsane malzemeci' olarak yazılan bir isimdir.

İşte o efsane malzemeci Mehmet Yazıcı (Kuş), dizlerini çok yormuş olacak ki, apar topar menisküs ameliyatı oldu. Şuan sağlığına kavuştu gönüllerdeki efsane Mehmet abimiz. Yine yavaştan yürüyüşlerine başladı. Mehmet Yazıcı'ya 'geçmiş olsun' diyerek, sağlıklı, uzun bir ömür diliyoruz


İyi ki varsın gönüllerdeki efsane.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap