SON DAKİKA



Haber > Spor > M'bia takımı sabote etti

M'bia takımı sabote etti

18 Ocak 2016 Pazartesi - 10:45








Hiç kimse bana aksini iddia edemez, aksini de kabul ettiremez. Biz sahada yapılan bir faulün kasti veya kasıtsız, gerekli veya gereksiz olacağını çok iyi biliriz. Bu adam yani M’bia, hakemin verdiği penaltı pozisyonunu kasten ve penaltı yaptırmak gayesi ile rakibi Sercan’ın eteğini çekmiştir. Eteğini çekmeden önce itmeye kalktı, Sercan kaçınca muvaffak olamadı. Bu pozisyondan 10 dakika önce de başka bir Bursasporlu oyuncuyu ceza sahasında serbest atış esnasında kasten yine ‘hakem bize penaltı versin’ diye sarılıp aşağı yıktı. Esasen yapılan hareket bizim aleyhimize bariz penaltı idi. Bu pozisyonu hakem ya görmedi veya görmezlikten geldi.

Böyle bir hareketi bir futbolcunun bu alanda yapması için deli veya kötü niyetli olması gerekir. Bundan önce de yine ceza sahası etrafında rakibine bilerek daldı ve hakem bu hareketini yine görmedi. Bir futbolcunun sert olarak topa girmesi başka, kasten faul yapmak gayesi ile rakibe girmesi başkadır. İşte böyle, bu oyuncu takımını resmen satmıştır, sabote etmiştir. Trabzonspor’dan intikam almıştır. Ben enayi değilim. Gözüm görüyor ve bu adamın niyeti kötü. Gereğini derhal yapmalısınız. Zorla oynatılan bir adamdan başka ne bekliyordunuz? Artık siz anlayın. Maç 2-2 olduktan sonra kendine gelebildi. “Neden?” derseniz, artık istediğini aldı.

Takımın konsantrasyonunu bozdu, rakip takımı motive etti ve Trabzonspor’u yani arkadaşlarını yani kendi takımını ise demoralize ettikten sonra istediğine kavuştu. “Yok” mu diyorsunuz? Bırakın o zaman, kusura bakmayın da siz bu işten hiç ama hiç anlamıyorsunuz. Bu adamdan bundan böyle bu takıma fayda gelmez. “Bir dost da demedi” demeyin! Gelelim oyunun diğer varyasyonlarına ve bariz yanlışlarına... Arkadaş bu takımın oyuncuları kanatlardan orta yapıyor ve yapılan tüm ortalar kale sahası içerisine yani kalecinin kontrol alanına düşüyor. Bir Allah’ın kulunun da aklına gelmiyor ki; ‘bu alan kalecilerin blokajının kontrolü altındadır’.

Bu sahada kaleci elinden top kaçırmadıktan sonra senin oyuncunun yapacak hiçbir şeyi yoktur. Yahu ne olur şu ortaları en az penaltı noktası hizasına yapın da belki bizden birisi bir müdahale yapar. Yok, ille de top rakip kaleci üzerine gidecek. İşte böyle olunca, buyurun şimdi de bu maçın neden beş dakikada 2-0’dan bu denli bir açık farklı mağlubiyete uğradığını anlayın. Hiç başka sebep aramayın. Trabzonspor’u M’bia denen bu adam sabote etmiştir. Ayrıca bu tarz orta yapma şekli ile de Trabzonspor’un bu alanlarda gol bulması ise mümkün değil. Keşke M’bia yerinde Cavanda oynatılsa idi veya sonradan değişebilse idiniz. Yazık oldu bu maça!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap