SON DAKİKA



Haber > Spor > Milat olacak!

Milat olacak!

24 Mart 2016 Perşembe - 07:29




Muharrem Usta, A Spor'da yayınlanan Futbol Vizyon programına katıldı ve soruları yanıtladı.





 Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, A Spor'da yayınlanan Futbol Vizyon programına katıldı ve soruları yanıtladı. Başkan Usta, gelecek sezonun ilk maçını Akyazı Stadı'nda oynayacaklarını belirterek şöyle devam etti: "Bu stat dönüşümümüz açısından bir milat olacak. Yeni bir hayata başlayacağız. Buna herkesin kendisini hazırlaması lazım. Bu stada yeniden dönüşmüş kişiler olarak gitmemiz gerekiyor. İki türlü açılış düşünüyoruz; Bizim şu anda sponsorluk görüşmelerimiz var, çok büyük bir aksilik olmaz ise o firmanın Avrupa'da hatırlı dostları var. İyi bir Avrupa takımı ve dünya devi bir milli takım ile hazırlık maçı olabilir.

30 bin kombine satarız

Orada görkemli bir hazırlık maçı olacak. Locaların alıcılarını dahi yazdık. Şimdi ekonomisi düzgün olanlara söylüyorum, haydi bakalım pamuk eller cebe. Trabzonspor ekonomisinin güçlü olması locaların satılmasıyla alakalı. 190 isim yazdım loca alabilecek. 40 bin koltuğumuz var. 30 bin kombine satmayı planlıyoruz. Modern statlarda çimler artık hibrit. Bizim stadımızda o şekilde olacak. İdman sahalarından birini de hibrit çim yapacağız."

Başkan Usta, yeni sezonda gelecek teknik direktörle ve kurulacak takımla ilgili de şunları söyledi: "Hoca konusunda en iyisini yapacağımızdan taraftarımız emin olsun. Kısa sürece o kadar çok şey yaptık ki. Piyasaya yansıttığımız olaylar başımıza gelenlerin sadece yüzde 5'idir. Biz şu anda gelecek sezonu planlıyoruz. Her yönden dip yapmış bir takımı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Taraftarın sahip çıkmadığı bir takım başarılı olamaz. Elimizdeki oyunculara da sahip çıkmamız gerek ki kulüp zarar etmesin. Onları kenara ata ata 500 milyon borç oldu. Biz sadece 3 ayda, özel uçak değil de tarifeli uçak kullandığımız için 500 bin TL kasada kaldı. Eski yönetim 1 yılda misafirleri için 1.5 milyon TL harcamış. Biz 3 ayda 32 bin TL harcadık.

1 oyuncu aldık ve sattık

Scout ekibi kurduk. Bu ekip haftada 40 maç izleniyor. Şimdiden sattığımız ve aldığımız oyuncular var. Oynayacağımız sisteme göre oyuncu tercihlerimizi yapıyoruz. Kadroda kim kalır kim gider ona bakıyoruz. Tüm özelliklerine dayalı oyuncu şablonlarını çıkarttık. Scout ekibinin her dediği olacak diye bir şey yok. Scout ekibinin izlediği oyuncuları çek edecek bir grubumuz daha var.

VAN STAA'YI TANIMIYORUM

Muharrem Usta, Hollandalı scout ekibi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Usta, "Bize birisi sosyal medyadan bir isim dayattı. Van Staa mıdır, nedir. (Jan van Staa) Tanımıyorum. Twitter'dan direkt mesaj attı bir arkadaş, 'bu dünyayı kurtaracak adam' dedi. Bunu da herkese gösterince haberler yapıldı, kamuoyu alınacak zannetti. Öyle bir şey yok. Hiç gündemimize gelmedi. Baktık ettik adamın alınır bir tarafı yok. Şimdi aynı kişi 'Başkanım o zaman yanlış yaptım. Siz de bunu fark ettiniz. Ama şöyle bir futbolcu var ona bir bakar mısın' diye yazıyor. Seni ciddiye alır mıyım artık" diye konuştu.

YOUTUBE KANALI VE WEB TV

Başkan Muharrem Usta, Trabzonspor'un Web TV ve Youtube kanalı kuracağını kaydetti. Konu ile ilgili konuşan Usta, "Biz iletişim alanında çok zayıfız. Değerli Trabzonspor taraftarları, biz sponsorluk görüşmeleri yapıyoruz. Bize 'twitter'da ne kadar takipçiniz var' diyorlar. Trabzonspor'un sosyal medyadaki 500 bin takipçisini görünce fiyatlar yarı yarıya iniyor. Web sitemiz yeniden yapılıyor. Web üzerinden televizyon, Youtube kanalı ve Trabzonspor radyosu geliyor. Böylece TV'nin de bir anlamda altyapısını oluşturuyoruz. Web TV, YouTube kanalı ve radyo kurduktan sonra Trabzonspor'un ayağa kalktığı bir dönem TV kanalı kurabiliriz" dedi.

HAKAN PARAYI ÖDEMELİ

Trabzonspor 4 aylık ceza talep etmişti, UEFA kabul etti ancak onlar CAS'a başvurdu ve Cas yürütmeyi durdurdu. Biz başvurduk, 4 ay ceza geldi, CAS askıya aldı. Bununla ilgili bir şey şimdilik yapamıyoruz. Ancak biz Hakan'a 250 bin euro para ödemişiz. Bu parayı almak için hukukçularımıza talimat verdim ve başvurumuzu yaptık. 'Hakan Çalhanoğlu bizim çocuğumuz, bu işin üstüne gitmeyelim' mi diyelim? Bir de bu işin ekonomik boyutu var. En azından paramızı verin. Ben kulübümüzün parasının üstünü kapatacak bir başkan değilim.
Verdiğimiz parayı geri alacağız tabii ki.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap