SON DAKİKA



Haber > Spor > Rakibin izin verdiği kadar

Rakibin izin verdiği kadar

01 Aralık 2015 Salı - 10:33








Trabzonspor, liderlik fırsatını kendi sahasında yakalamış Fenerbahçe karşısında maçın ilk başladığı anda fazla tutunamayacağını, sahadaki dağınık, komple futbolu unutmuş paslaşmayı, Mehter marşı temposunda yapan veya yapabilen bir ekip görüntsü ile ortaya koymuştu zaten. Sahada rakibine kafa tutma ve sonra da rakibine üstün gelme statüsünü zaten unutmuştu.

Geçen hafta yaptığı bir haftalık çalışma ile sıradan rakibi Gençlerbirliği’nden dahi kendi sahasında üç puanı zar zor kurtarmıştı. Bu sezon başından beri futbolla uzaktan yakından ilgisini kesmiş, tüm dikkatlerini para hırsı ve sevdasına vermiş, arkadaşlık, sevgi ve futbol oynama arzusunu zaten kaybetmiş bir ekibin Sadi hoca yönetiminde bu kadar kısa bir zamanda toparlanıp, İstanbul’da güçlü rakibi Fenerbahçe karşısında başa baş mücadele vermesini de beklemek, kusura bakmayın da futbol adına biraz insafsızlık veya saflık olurdu.

Öyle ya iddiasını kaybetmiş, son maçlarda tarihinin en kötü sonuçlarına uğramış, dört maç peş peşe mağlup olmuş bir Trabzonspor’dan bundan fazla bir şeylerin beklenmesi mümkün mü? Bunu hem teknik hem de psikolojik olarak sorguluyorum. Rakip sahada bırakın ligin lider ekibini kendi sahasında devirmek, başa baş oyun ortaya koyabilmek dahi bu şartlar altında mümkün değildir. Nitekim maçın ilk çeyreği içerisinde Trabzonspor rakibinin futbol adına komple bir oyun göserisi ile ve güzel bir vuruşla Nani ayağından ağlarında ilk golü görüyor.

Trabzonspor ne yazık ki Fenerbahçe’nin izin verdiği kadar oynayabiliyordu. İlk devre için çok önemli bir noktayı hatırlatmak isterim. Alper yenilen ilk golde rakibinin yanında pozisyondan uzak, rakibine rahatça şut attırdı. Bilahare 42. dakikada yine aynı pozisyonda Diego’nun yine arkasında pozisyonu seyretti fakat Diego topu auta attı. Demek ki, Alper bu pozisyonlarda bir miktar ikaz edilmeli.

Sonra da ikinci sarı kartla dışarı atılınca takımını hepten yalnız bırakarak, acemiliğin örneğini verdi. Oysa Alper kendisinden umutlu olduğumuz bir oyuncu idi. Bir de forvet hattı için şunu ifade etmekte fayda var. N’Doye ne yazık ki bu takıma birileri tarafından ‘forvet oyuncusu’ diye boyatılıp satılmıştır. Bu oyuncu ile Trabzonspor hiçbir yere varamaz, son kez hatırlatalım. Bunu kim bu takıma forvet diye kakaladı ise lütfen acilen kulübü terk etsin...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap