SON DAKİKA



Haber > Rizespor > Okan Buruk; 'Bu durumdan kurtulacağız!'

Okan Buruk; 'Bu durumdan kurtulacağız!'

04 Ocak 2019 Cuma - 12:44




Okan Buruk, Antalya kampında Karadeniz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu





“Yapılan transferlerde hatalar yapılmış. İyi niyetli yapılmış transferler ama başarı yakalanmamış. Takımın eksiklerini biliyoruz. Yönetimimizle birlikte yola çıktık. İkinci yarı iyi bir kadro kurup bu durumdan çıkacağız”

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıyı son sırada tamamlayan Çaykur Rizespor’un Antalya kampı devam ediyor. İkinci yarıda güzel sonuçlar alarak üst sıralarda kendisine yer edinmek isteyen yeşil-mavili ekip yoğun tempoda çalışmalarını sürdürürken, teknik direktör Okan Buruk çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karadeniz’in sorularını yanıtlayan Buruk, takımdaki eksikleri bildiklerini, bu eksikleri giderme anlamında çalışmalar yaptıklarını söyledi. İşte Okan Buruk’la yaptığımız o röportaj…

Çaykur Rizespor neden bu durumda?

“7'nci haftada takımın başına geldim. Toplanan 3 puan vardı. Bu yerlerdeydik. Bizim amacımız yukarılara taşıyabilmekti. Çaba da sarf ettik. 12 puan istediğimiz bir puan değil. 20 puan hedefimiz vardı. Birçok nedeni var bunun. Şanssız maçlar yaşadık. Kadrosal sıkıntılar vardı. Yeni çıkmış bir takım adaptasyon süreci iyi geçmemiş bir takım var ortada. Yapılan transferlerde hatalar yapılmış. İyi niyetli yapılmış transferler ama başarı yakalanmamış”

Nasıl çıkacaksınız bulunduğunuz konumdan?


“Kaybedilmiş hiçbir şey yok. Herkes bizi örnek veriyor ama bakıldığında Fenerbahçe’de 4 puan üzerimizde. Yani Fenerbahçe bile istediği puanı toplayamamış. Bütün takımların puanları bir birine yakın”

Sezon başında gönderilen Oğulcan, Recep ve Özgür var. Bunlar için ne söylersiniz?

“Bu 3 oyuncu da şuanda Rizespor’a katkı yapabilirdi. Ben olsaydım bu oyuncuları göndermezdim. Ama o zaman öyle takdir edilmiş. Şuan kadromda olsa 3’ü de ilk 11’de oynatabileceğim oyunculardı”

Transfer politikanız ne olacak?

“Öncelikle hedefimiz stoper ve forvet. Olmazsa olmazımız 6-7 transfer var. kafamda belirlediğim mevkileri yönetimle görüştük. Çalışıyorlar. En yakın sürede transferlerimizi de kampta görmek istiyoruz. Savunmada büyük sıkıntımız var. O bölgeye kesinlik 2 isim katmak zorundayız. Türk futbolcu bulmakta zorluk yaşıyoruz. Devre arasında da yabancı transferi yapıp risk almakta var. Bakalım görüştüğümüz oyuncular var”


Rizespor’da bakıldığında sıkıntılı bir süreç yaşadınız. Bırakmayı düşündünüz mü?

“Ben asla bırakmayı düşünmedim. Transferler yapılmasını bekliyorum. Yönetim de transfer konusunda bana tam destek veriyor. Hep birlikte el birliği ile Rizespor’u kurtaracağız bulunduğu konumdan. Yeni başkanla beraber yola çıktık. Transferde ne gerekiyorsa yapılacak. Taraftarımızın da beklentisi var. Zor bir dönem. Yılbaşı tatili nedeni ile transfer konularında zorlandık. Önümüzdeki hafta transferler büyük oranda netleşecek”

Haber: Mehmet KARAGÖZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap