SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzon'da "TÜFAD seçimi" hakkında

Trabzon'da "TÜFAD seçimi" hakkında

26 Haziran 2015 Cuma - 09:42








Futbolun beşiği ve Türkiye futbolunun son zamanlara kadar tartışmasız futbolcu yuvası olan Trabzon ilinin TÜFAD derneği gerçekten önemli bir yapıdır. Bu günlere kadar zaman zaman TÜFAD’ın pek de etkin olmayan, maalesef etkin olamayan faaliyetleri hakkında bilgi almaya çalıştık. Fakat gördüklerimiz ve tespitlerimiz, ne yazık ki; hayatının büyük kısmını futbol içerisinde geçirmiş olan bendenizi dahi tatmin edememiştir. Bu derneğin faaliyetlerinin de, mesleğin eski erbabı olmam sureti ile ilgili ve takipçisi olmuşumdur.

Şu an ve yıllardır bu derneğin başkanlığını yapan Nurettin Balaban kardeşimizi de yakından tanırım. Son derece beyefendi, bulunduğu yeri müstesna ahlakı ile iyi temsil etmiştir. Trabzon futbol adamlarını temsiliyeti noktasında artısı ile eksisi ile bugünlere gelmiştir. Bendeniz dernek yapılarının çok uzun süreli aynı ekipler ve kimseler tarafından temsiliyetini hiç bir zaman onaylamamışımdır.

Şunu açıklıkla ifade edeyim ki; kamuda da uzun süreli dernek yöneticiliği, inanın ki tepkileri çeker. Kulağımıza gelen ifadelerden futbolun emektar çalışanı Hayri Tekelioğlu, geçen dönem olduğu gibi az bir farkla kaybettiği TÜFAD başkanlığına ekibi ile birlikte bu dönem de tekrar adaymış. Hayri Tekelioğlu da bu ilde bu mesleğe nerede ise ömrünü vermiş, cefakâr, futbol emekçisi arkadaşlarımızdan birisi olarak tanınır. Bendeniz, hem Nurettin Balaban’ı hem de Hayri Tekelioğlu’nu çok iyi tanıyan, yılların yazarı ve spor adamı olarak bu seferki seçimde gönlümden geçen Nurettin Balaban’ın artık bu görevi kendiliğinden jübile ile terk etmesi ve yeni aday Tekelioğlu’nun ekibine veya varsa başka diğer bir ekibe ‘Trabzonluluk’ kisvesi altında, futbolun yeni emekçi ekibine teslim etmesinin çok daha yerinde ve şık olacağı kanaatindeyim.

Artık, Nurettin Balaban’ın da bu dernekte hizmetleri yanında epey yıprandığını düşünüyor ve görev devir-teslimini bir nöbet değişimi olarak algılaması ile taze kan ve taze enerji taşıyan yeni ekibe devri ‘Trabzon futboluna hizmet’ noktasında daha uygun olur düşüncesindeyim. Birilerinin "Sana ne" demesini de göze alarak ifade ediyorum ki; benim bu yorumum iki müstesna arkadaş arasında bir tercihten ziyade, taze kanın yeni enerjisi ile Trabzon futboluna daha iyi hizmet edilebileceği mantığı ışığındadır. Elbette sonucu üye arkadaşların tercihleri belirleyecektir. Bizim gayemiz ise "Her şey Trabzon futbolunun iyiliği için olsun" noktasındadır. Yine de siz bilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap