SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor çöküş dönemine girdi

Trabzonspor çöküş dönemine girdi

21 Ocak 2016 Perşembe - 10:40




Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.





Muharrem Usta, “Bugün sadece Teknik Direktörümüzle ilgili açıklamalar değil, kulübümüzün genel durumu ile ilgili paylaşımlar yapacağız. Biz yaklaşık 1 ayı aşkın süre oldu seçileli. Bu süreçte kulübümüzü, olabildiğince tanımaya çalıştık. Analiz ettik. Hem ekonomik durumunu, hem finansal durumunu. Hem idari yapısını. Büyük oranda anlamaya çalışıyoruz. Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum iyi tahlil edilmeye muhtaç. Adı doğru konularak olabilecek en iyi adımların bundan sonra atılacak olmasını zorunlu kılıyor.” dedi

  TRABZONSPOR ÇÖKÜŞ DÖNEMİNE GİRDİ

 Trabzonspor nasıl bir durumla karşı karşıya;  Trabzonspor’umuzun içinde bulunduğu durumu biraz önce dong dong çalan zile benzetiyorum. Hepimiz sustuk değil mi. Tam bir çöküş dönemi ile iç içeyiz. İçinde bulunduğumuz durumun adı çöküş dönemi. Hatta ben buna büyük çöküş diyorum. Ekonomik anlamda her açıdan olağanüstü zor şartlarda olan Trabzonspor’umuz… Hemen ikiz kardeşi sayılan aynı durumla karşı karşıya. Bu ikisinde büyük sorun yaşıyorsanız, sorunun derinliği çok fazlaysa, bunu mutlak manada tanımlama ihtiyacı hissediyorsunuz. Bizim içinde bulunduğumuz durum çöküş dönemini andırıyor. Bundan sonra ki adımları bu çöküş dönemine göre atmalıyız. Çöküş döneminin, şöyle tanımlarsam biraz detayına girersem daha şeffaflaşacak.

 TRABZONSPOR’UN 200 MİLYONA İHTİYACI VAR..

 Oyunculara satın alınmış olan oyuncuların bonservislerine, sözleşmesini feshedilmiş olan oyunculara verilen ödeme planlarına göre kulübümüzün acilen 200 milyon Türk Lirasına ihtiyaç var. Geriye dönük oyuncu borçları, feshedilen sözleşmesi şu ya da bu şekilde sözleşmesi feshedilen oyunculara verilen ödeme planları, satın alınan oyuncuların bonservislerinden dolayı kulüplere olan borçlar ve menajerlere olan borçlar 200 milyon. Hepsi acil…


 OLMADI YENİSİ ALINDI

 Elimizde var olan kadro ile ilgili bir detay daha vereyim. Bakın ben size bazı isimler sayacağım… Sefa Yılmaz; İshak Doğan, Deniz Yılmaz, Soner Aydoğdu, Musa Nizam, Fatih Atik, Uğur Demirok, Alper Uludağ, Serdar Gürler… Bu oyuncular bir dönem gelecek vadeden oyuncu diye kulübümüze alınmış olan, alınırken de muhtemelen Türkiye’de ki önemli oyuncular arasında seçilmiş gençlerimiz.. Trabzonspor’da bunlar büyük oranda yok oldular.. Ben bunların hiç birisini rencide etmeden her birisinin değerli olduğuna inanarak, toplam maliyetlerini size aktarayım… 120 milyon Türk Lirası.. Sefa Yılmaz 31 milyon arkadaşlar… Peki 31 milyona mal olan Sefa Yılmaz, bonservis bedeli, menajer ücreti, bizimle yaptığı toplam kontratın maliyeti… Peki Sefa Yılmaz bu ülkede transfer edilecek bir oyunculardan birisi mi.. Her halde öyle ki alındı. Amabiz Sefa’yı ne yaptık. Sefa şuan da bir yerde duruyor. Muhtemelen bir yerde duruyor. Biz bu gençleri unuttuk. Yenilerini alalım. Üstüne yenileri alındı. Bir daha alındı bir daha alındı.. Bunların her birinin bir şekilde tekrar hayata kazandırılması gerektiğine yüzde yüz inanarak bunları söylüyorum.  Maloua’dın Trabzonspor’a maliyeti 19 milyon Türk Lirası..  Bosingwa, 20 milyon TL Janko, 22 milyon TL Constant, 28 milyon TL: Sadece 4 tane isim saydım… Bunlarda olmadı.. Douglas, N’doye, Marin… 3’ünün bize toplam maliyeti 66 milyon Türk Lirası.. Bu maliyetleri söylüyorum. Kontratların süresi, varsa imza parası, ya da bonservis ücretleri..  Şimdi bütün bu rakamları toplayın Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik dev çöküntünün nasıl ortaya çıktığının işareti bunlar..

300 FUTBOLCU GELDİ AMA…

 Bende buraya geleli 40 gün oldu. Bana 300 futbolcu geldi. Ama scout ekibinden bir şey gelmedi. O nedenle baştan beri seçime girdiğimiz dönemde şunu söyledim. Bu kulüp dev bir sorunla karşı karşıya. Asla acele etmeyeceğiz. Asla bu hataları yapmayacağız. Burada 2,5 yıllık eylem planı koyduk. Onu şöyle şekillendiriyorum. Çöküş döneminden geçiş dönemine yolculuğumuz var. Trabzonspor olarak bu sezonun ikinci dönemini geçiş dönemi olarak görmeliyiz. Trabzonspor bizim en değerlimiz. Bir trafik kazası ile yoğun bakıma düştü. Yoğun bakıma düşmüş olan travma geçirmiş hastanın hadi yarın ayağa kalksın eskisi gibi aslanlar gibi sokakta yürüsün deme şansımız var mı? Çile dönemindeyiz. Bunu bilmek zorundayız. Biz çile dönemindeyiz. Bu çile döneminden birlikte çıkacağız. Çile döneminde tüketim ekonomisi çalışamaz. Bitmiş. Hangi transferi hangi harcamaları, bir günden öbür güne bir anda devleşmesini kim nasıl bekleyebilir. Onun için sabırlı olacağız. Ya da önce ki politikalar gibi devam edeceğiz ve bu derinleşen çöküş dönemi bitiş dönemine girecek. 

HATA OYUNCLUARDA DEĞİL BİZDE


Bu saydığımız oyuncuları bitmiş olarak görmüyorum. Hatırlayın bizim bir Sefamız vardı.. Ne oldu da bunlar şimdi kenarda. Bu gençler nasıl her birinde hata hata hata… Onlarda mı yoksa Trabzonspor olarak bizde mi hata var. Hata onlara değil hata bizde.. Hata yönetememekte, hata teşhis koyamamakta. Hata her şeyi toz pembe göstermekten kaynaklandı. İlk yarım yılı geçiş dönemi. Biz bu geçiş döneminden sonra yükseliş dönemine girmemiz gerek. Önümüzde engeller var.  Geçiş döneminde kendi içimize şöyle bir çekilip en az hasarla yoğun bakımda ki hastaya zarar vermeden yürümem lazım. 

KEŞKE ADRİAN VE HENRİQUE KALSAYDI

 Hami hocanın geldiği dönemde böyle kenarda oyuncular vardı. Keşke bu takımda Henique, devam etseydi, Adrian devam etseydi. İskeleti oluşturalım. Biz de yeniden takım içinde oyuncular çıkaralım. Transferler çok zorunlu olmadıkça yapmayacağız. Acaba bir kişi, takasla belki bir kişi daha yapalım mı? Belki onları bile yapmayabiliriz. Sezon sonunda revizyona ihtiyaç var. Ama revizyona giderken bu oyuncular değerlendirmemiz lazım. Scout ekibiyle düzgün tarayarak en az yanlış ile gelecek sene yükselme dönemine geçiş yapabiliriz. İşte biz bunun derdindeyiz.

BASKETBOL MAÇINDA RUH VARDI

Dün Basketbol maçındaydım. Ama orada ruh vardı. O bordo-mavi renkler İtalya’nın liderini yenerken muhteşem bir ruh var vardı. O ruhu kazandırmamız lazım. Bu yolculuğu ne kadar iyi yaparsak, ne kadar az zarar vererek yaparsak, bu yolculuktan o kadar sağlıklı bir şekilde çıkmış olacağız.  Devasa bir borçtan bahsettim ya.. Takımımızda oynayan oyuncuların aylık ücretlerini ödemedikten sonra ne başarı bekliyoruz. Bu insanlarla öyle ya da böyle kontrat yapılmış. Hiçbir futbolcuyu hatalı görmüyorum. Biz onları bu duruma soktuk. Her biri bizim için çok değerlidir. Biz onların her birine yeniden sahip çıkacağız. Onlarla bu yolculuğu yapacağız. 


SÖZ VERDİYSEN PARASINI VERECEKSİN

 Ama o insanların da aileleri var.. Öyle oyuncular var ki 5 tane aileye bakıyor. İmzayı atmış. Siz oynayan oyuncunuzun parasını zamanında vermiyorsanız, neden bugün bu haldeyiz diye bir durumu konuşamazsınız doğru değildir. O nedenle ben onlara söz verdim. Biz yönetim olarak geldik. Acil dertlere çözüm olmaya çalıştık. Olağanüstü destek olundu kulübe nereye gittiğini anlamadık. Ama onlara söz verdim. Şubat ayından itibaren düzenli ödemelere geçiyoruz. Biz oyuncuların parasını zamanında vermeyi ilke haline getirdik.  Bizim yönetimimiz bu acı dönemleri çok gördü. Çok deneyimli arkadaşlarımız var. Biz bunun altında kalkacağız ve o muhteşem Trabzonspor’u çok iyi göreceğiz. Ne yaptığımızı iyi biliyoruz. Gerçeklerle yüzleşmezsek nereye vardığımızı görelim diye anlattım.

HOCA KONUSUNDA İSTİKRAR GEREKLİ

Hoca konusunda da istikrardan bahsettik. İstikrar şu demektir. Hangi zamanda hangi adımı atmalısınız ki doğru zamanda doğru insanı doğru sandalyeye oturtmuş olasınız. İstikrar şu değildir. Ben şuraya gideceğim. Gitmem gereken yer Adana. Buraya da gideceğim adam Rolce Rolce.. Samsun’a kadar yollar bozuktur. Çeşitli kademeler yaparsanız.  BİR

ÖNCEKİ DÖNEM HAMİ İLE DEVAM EDERDİM


 Ben bir önceki dönemde haminin geldiği yerde başkan olsam devam ederdim. Başarıyı hep birlikte yakalayacağız. Hami hocanın değil sırtında bu başarıyı yakalamak veya yakalamamak.. Sezon sonu geleceğiz. Bir sene daha devam edeceğiz duruma göre. 

SADİ HOCAMIZIN BÜYÜK BİR HAYALİ VAR

Sadi hocamın bir hayali var.. O hep alt yapıyı istiyor. Elinden geldiğince en iyisini yaptığına eminim. Söylediklerine büyük oranda katılıyorum. HAMİ:

OYUNCULARIN KONUŞMA DÖNEMİ TRANFSER DÖNEMİDİR

Hami Mandıralı ise şu şekilde konuştu:  Çok önemli oyuncularımız var. Bu oyuncuları tekrar kıymetli hale getirmemiz lazımk. O sorumluluk bizde. Öncelikle duygularının Trabzonspor’un olduğu, hedefin Trabzonspor’u daha iyi yere taşımak olduğunu bizlerde anlatacağız. Bunu dokunma ile ilişki ile yapacağız. Yüreği bizde olan bu forma için atan oyunculara her zaman gönlümüz açık. Kimseye karşı bir ön yargımız yok. Trabzonspor’a gelen her oyuncu kıymetlidir. Onlarda bu kıymetli olduklarını bize hissettirecek.. Bütün oyuncular oynamak ister ama 11 kişi sahada çıkar.. Kararları eleştirmeyecekler. Futbolcunun konuşma hakkı vardır. O da Transfer zamanıdır. Bende o zamandan geldim. Ama ondan sonra ayakları ve beyni çalışacak..  Bu Trabzonspor’un hepimizin içinde bulunmamız lazım.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap