SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Celil Hekimoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar!

Celil Hekimoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar!

21 Mart 2018 Çarşamba - 11:28




Celil Hekimoğlu gazetemiz Karadeniz'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu...





KURTULUŞ İÇİN GEREKİRSE KAN ve GÖZYAŞI DÖKECEĞİZ

Hekimoğlu, “Bütçe üzerinde harcama yapmayacaksın. Belki küme hattında mücadele edeceksin. 4-5 yıl kan ve gözyaşı dökeceğiz. Taraftar takımından buna rağmen vazgeçmeyecek, sonunun cennet olduğunu görecek ve destek verecek” dedi

ADAY DEĞİLİM

Trabzonspor’un son seçimde başkanlık yarışını çok küçük oyla Muharrem Usta’ya kaybeden başarılı iş adamı Celil Hekimoğlu kapılarını Karadeniz gazetesine açtı. Kendisine inanan birçok delegenin 8 Nisan’da yapılacak olaganüstü kongrede başkan olması için baskı yaptığı Hekimoğlu çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Nisan’da yapılacak kongrede aday olmayacağını söyleyen Hekimoğlu, ekonomik anlamda dip yapmış Trabzonspor’un kurtuluş savaşı verdiğini belirtti, bu savaşı kazanması için gerekli reçeteyi de yazdı. İşte Hekimoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar...

ŞU ANKİ ARTÇI DEPREM


“Trabzonspor’un kilitlendiğini herkes kabul ediyor. Şu an artçı depremler yaşanıyor.  Kulübün ekonomisi fay hattı gibi. Tabiri caizse büyük depremlerin eli kulağında bir durumda kulüp. Eğer bir tedbir alınmaz, kulübün kasasında geri dönüşümsüz kredi haricinde 200-300 milyon TL olmazsa asıl depremlerle karşı karşıya kalacağız. Felaketin boyutu daha da büyük olacak. Çünkü Trabzonspor uçuruma gitti. Kulübü uçurumdan yukarı çekmeye çalışacağız.”

 O PARA BULUNMAZSA...

“Kasaya 200 milyon TL sıcak para girse yeni sezona başlarsın. Ama burada en büyük sıkıntı banka borçlarıdır. Trabzonspor’un belini banka borçları büküyor. Banka borçlarından dolayı yılda 100 milyon TL faiz ödemek zorunda bu kulüp. Bize banka için de para gerek. O para bulunmadığı sürece borç sürekli artacak. Çünkü gelirinden fazla giderin var. Yani denk bütçe bulmak lazım. Bu şartlarda da bulma ihtimali yok. Şu anki tabloyla 2 sene sonra borç 1.5 milyarı geçer. Tamamen kilitlenir.”

KİMSE ÖDEYEMEZ

“Zaman Trabzonspor’un aleyhine işliyor. Bir gün bile zaman kaybetmeden tam kalıcı tedbir almak lazım. Bunu yapmazsak adım atacak dahi alanımız kalmaz. Tam manasıyla kulüp işlevini yitirir. Ortada öyle bir meblağ var ki, bu hiç kimsenin parasıyla çözülemez. Türkiye’de yaşayan en zengin Trabzonluyu getir, bu parayı buraya koyamaz. Ben bu parayı bulurum diyen yalan söyler. O kadar net konuşuyorum. Maalesef kulübün içinde durum bu.”


 KURTULUŞ SAVAŞI

“Bizim bu saatten sonra kurtuluş savaşı yapmamız lazım. İyi bir komutan eşliğinde. Atatürk gibi bir komutan olmalı. Bütçe üzerinde harcama yapmayacaksın. Takım belki küme düşme hattında mücadele edecek. Trabzonspor 4-5 yıl kan ve gözyaşı dökecek. Takım düşme hattındayken bile taraftarın takımı gelip desteklemesi lazım.  O taraftar inanacak, sonunun mutluluk olduğunu, cennet olduğunu görecek. Bu camia tam destek verecek. Hiçbir şey beklemeden ‘benim takımım’ diye yanında olacak.”

 SAHİP ÇIKMALIYIZ

“Şu an 200 milyon sıcak para olsa yine kurtulmaz, bugünü kurtarır. 6 ay sonra yine aynı tablo olacak. Daha önce de söylediğim gibi bizim büyük bir kurtuluş hamlesi, yeni bir diriliş hamlesi yapmamız lazım. Herkesin Trabzonspor’a sahip çıkması lazım. Yani ‘Trabzonspor iyi oynamıyor, maça gitmeyeyim’ demeyecek taraftar. O, tribüne bilet alarak gidecek. Formayı takım iyi olsun diye alacak. Tek hedef banka borçlarını kapatmak olacak. Onu kapatırsak önümüz açılır.”

BENİ BUNA ASLA İNANDIRAMAZ


Başkan Muharrem Usta’nın kendi dönemine ait borcu ödeme konusunda yaptığı çağrı hakkında da açıklama yapan Hekimoğlu, “Sen 250 bin Euro parayı yatırmayıp transfer yasağına neden olmuşsun, diyorsun ki 50 milyon Euro yatıracağım. Ben buna inanmam.

İnsanlar yalan söyleyene inanıyor. Doğru söyleyene inanmıyor” dedi. Usta’nın devam etmemesi gerektiğini de dile getiren Hekimoğlu, “Muharrem Usta’nın yaptıkları ortada. Bence devam etmemeli.

Devam ederse yine aynılarını yapacak. Muharrem Bey’in yönetim anlayışından benim bahsettiğim kan ve gözyaşı süreci çıkmaz” dedi.

CENAZE NAMAZI KILDIRMAZLAR!

Dışarıdan gelen başkanların kısa sürede başarıyı yakalama sevdasının hayal kırıklığına neden olduğunu belirten Hekimoğlu, “Prestijli kadro kurayım, illa şampiyon olacağız diyerek taraftarları galeyana getirip coşturayım diyorlar.


Bunların yolu da para harcamaktan geçiyor. Ben kulübe başkan olsaydım bugünkü şartlarda iş yerine gelemezdim. Bu taraftar meydanda, camiada cenaze namazı bile kıldırtmazdı bana. Ama ötekiler maç bitti mi uçağa binip gidiyorlar. O yüzden rahatlar seyirci baskıları yok” dedi.

PARAYI ONLARA TESLİM ETMEM

Son iki dönemdeki başkanlar İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta’nın hayat felsefelerinin transfer üzerine olduğunu belirten Hekimoğlu, “Hesapsızca yapılan transfer harcamalarının kulübe verdiği zarar ortada” dedi.

DiBi GÖRMEK BAZEN iYiDiR

“Gelinen noktada bazen dibi görmek her zaman iyidir. Birçok büyük iş adamları iflas ettikten sonra zengin olur. Orada tecrübe kazanır. Trabzonspor belki bunlardan ders alır, yeni bir yapılanmayla birlikte doğru yolu bulabilir. Her şey bitmiş değil şu an. Ama doğru plan yapmalıyız. Hayalci olmamak lazım. Çünkü net ve kararlı olunması lazım. Umut tacirliğinin nelere mal olduğunu söylememize gerek yok. Her şey ortada.”


ÇARÇUR ETMEYECEK

Bordo-Mavili ekibin ayağa kalkması için topyekün hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Hekimoğlu, şunları kaydetti: “Trabzonspor’un başına herkesin kabul edeceği, inanacağı, güveneceği, dürüst, ahlaklı bir adamın gelmesi lazım. Bu kişi ben değilim. Kendimi anlatmıyorum.  İnsanlar bilmeli ki bu adam Trabzonspor’un bir lirasını çarçur etmeyecek. O adamın etrafında bütün Trabzonspor camiası toplanmalı ve buna kaynak yaratmalıyız...

ÜRKÜTÜCÜ BİR TABLO

Mesela ben vereceğim 100 bin dolar, birisi verecek bin dolar. Birisi verecek 1 lira. O parayı verdiğimiz zaman öyle bir insan kulübün başında olacak ki o parayla gidip banka borçlarını kapatacak. Gidip transfer yapmayacak. Ben kulübü yöneten son iki isme bu parayı vermem. Onlar transfer yaparlar çünkü. Her ikisinin de hayat felsefesi transferdi.  İbrahim Bey 400 milyon TL’ye teslim etti. Şu anda 1 milyar TL olduğu söyleniyor. Hala devam eden mahkemeler var. Bunları da hesaba katarsak borç 1 milyar TL’nin üzerine çıkar.”

PARAYA İHTİYAÇ VAR

“Sporcu, menajer ve diğer kulüplere olan borçlar gecikmiş. Bunların hepsi kanunu, haklarını kullanıp tahsilat yoluna gidebilirler. En başta böyle bir ismi kulübün başına getirmeliyiz. Sadece başkan değil söylediğimiz değerlere uyan bir yönetim kurulu da. O zaman belki bütün camia toparlanır, elinden gelen maddi desteği verir. Trabzonspor’un akla ve toplantılara ihtiyacı yok, paraya ihtiyacı var. Herkes kendi egosunu orada tatmin ediyor. Bize ekonomik katkı sağlayacak bir anlayışa ihtiyaç var. Trabzonspor Trabzonluların ekonomik desteğiyle kurtulacaktır.”

ÇOK PARA HARCAMAKLA ZiRVEYE OYNANMIYOR

“Trabzonspor’un bütün bu kara tabloya rağmen mutlaka zirveye oynaması da lazım. Zirveye oynamak için illa çok büyük paraya ihtiyaç yok. Bu ligde Sivasspor, Akhisar zirveye oynuyor. Sosa ile Kucka’yı transfer etmek zorunda değilsin. Akhisar senin beğenmediğin Mustafa, Soner ve Caner’le oynuyor. Doğru bir anlayışla bu işler yapılabilir. Şampiyonluğa oynayamazsın ama zirveye oynarsın. Bu arada ekonomiyi de düzeltmek lazım tabii. Trabzonspor’un küçülme lüksü de yok. Avrupa’da kesinlikle olmalıyız.

ARALIK İÇİN KAPI AÇIK

“Nisan’daki seçimde aday olmayacağım. Aralık’taki kongre için düşünmek, o zamanki tabloyu da görmek lazım. 5-6 yıldır çalışıyorum ama artık yıprandım. Süreç çok zorlaştı. Aralık için bir şey diyemem ama şu an aday olmayı düşünmüyorum. Bu seçimde kesinlikle aday değilim.”

BU KADRO İYİ İŞLER BAŞARIR AMA!

“Şu an Trabzonspor’un kadrosu çok iyi. Bu ekonomik tabloyu yönetebilirsen kadro takımı iyi yerlere getirir. Ama senin ekonomik tablon bu takımı kurmaya elverişli değildi. Ciddi taze para bulunmazsa takımda birçok oyuncuyu tutamazsın.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap