SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > HANGİ USTA’YA İNANALIM

HANGİ USTA’YA İNANALIM

15 Mart 2018 Perşembe - 11:20




Verdiği sözler hep havada kaldı…Trabzonspor’u her açıdan dip yaptırdı… Buda yetmezmiş gibi, ‘Borcumu ödeyeceğim’ masalıyla yine göz boyamaya kalktı.





Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın Akhisar galibiyetinin ardından, “Ben dahil tüm başkanlar yaptıkları borcu ödesin” çıkışı kafalarda soru işareti oluşturdu. 6 Aralık 2015’te başkanlık koltuğuna oturan Usta’nın o günden bugüne dek verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmemesi son vaadinin de içi boş olduğu yorumlarına neden oldu. İşte Usta’nın göreve geldikten sonra söz veripte yapmadığı vaadler...

6 Aralık 2015’de göreve gelirken en büyük vaadi ‘50.yılda şampiyonluktu.’ Trabzonspor Usta döneminde bırakın şampiyonluğu ne Türkiye Kupası kaldırabildi ne de Avrupa Kupaları’na katılabildi.

‘Teknik direktörlük görevine Mircea Lucescu’yu getireceğiz’ demişti. İlk tercihi Ersun Yanal oldu. Daha sonra ‘ben Lucescu vari demiştim’ diyerek bir anlamda kendini yalanladı.

‘Akyazı Stadı’nın açılışı görkemli bir şekilde, dünya devi bir takımla yapacağız. Barcelona ile görüşüyoruz’ demişti. Ancak açılış maçı sıradan bir takımla yapıldı.

‘Stadın isim sponsorluğu çok önemli. İyi bir markayla iyi fiyata çözülmesi gerekiyor’ demişti. İsim hakkında 5 yıllığına 80 milyon Dolar telafüz edilmesine rağmen kimse talip olmayınca kendi şirketi Medical Park ile yıllığı 5 milyon Euro’dan olmak üzere 5 yıllık anlaşma imzaladı.


‘Ekonomisini düzeltebilen, sportif anlamda başarıya koşabilen bir Trabzonspor olacak’ dedi. Trabzonspor’un borcunu 2 kat arttırdı, ortada ne sportif başarı var ne de başarıya koşan bir takım.

1461 Trabzon’un yeniden eski başarılı kimliğine kavuşacağını söyledi ancak pilot takım 2 sene de 2 alt lige düştü.

‘Camiada birlik ve bütünlüğü mutlaka sağlamalıyız’ dedi. Yola çıktığı ekip arkadaşlarının 12’si tarafından terk edildi.

‘Her yerde istikrarlı olmalıyız’ dedi, görevde bulunduğu süre içinde Sadi Tekelioğlu, Hami Mandıralı, Ersun Yanal ve son olarak Rıza Çalımbay olmak üzere 4 teknik adamla çalıştı.

‘En büyük sorunlarımızdan biri imaj ve itibar’ dedi. Kulübün imajı ve itibarını adeta yerle bir etti.


‘Amatör branşları güçlendireceğiz Trabzonspor her alanda olmalı’ dedi, voleybol ve hentbol takımını kapattı.

‘Trabzonspor TV’yi göreve geldikten sonra 1 ay içinde kuracağız’ dedi. Kurmadı.

‘Ben kamuoyuna verdiğim sözün hiçbir zaman arkasından mahcup olmak istemem. Hayatımı hep doğru sözler üzerine kurdum, vaatlerimi hep yerine getirdim. Ben vaatlerimin boşa gideceği bir adam, bir yönetici profili değilim. ‘Atayım tutarsa tutar, tutmazsa tutmaz’ benim tarzım bu değil” demişti. Ancak hiçbir tutar tarafının olmadığını gözler önüne serdi.

 ‘Şimdi Usta kalkmış kendi dönemine ait olan borcu ödeyeceğinin sözünü veriyor. Camianın da buna inanmasını bekliyor. Kendisine soruyoruz, hangi Usta’ya inanalım...

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ


Trabzonspor yönetiminin Mayıs yerine Nisan ayında kongre kararını belirlemesi, Usta’nın farklı hesaplar peşinde koştuğu şeklinde yorumlandı.

Trabzonspor’da büyük bir hayal kırıklığı yaratan başkan Muharrem Usta ve yönetiminin belirlediği kongre tarihi tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı. Başarısız geçen bir sezonun ardından Usta ve ekibinin lig bitimi olan Mayıs ayı yerine Nisan’ın 8’inde olağanüstü kongre kararı alması Usta’nın farklı hesaplar peşinde olduğu yorumlarına neden oldu. Kongre takvimini 1 ay gibi kısa süreye sıkıştırarak aday olmak isteyenleri hazırlıksız yakalanmasını sağlayan Usta’nın aynı zamanda başkanlığı düşünen isimlerin de sağlıklı bir çalışma ortamını  engellemiş oldu.

Trabzonspor’un net borcunu dahi açıklayamayarak kulübü kara kutu gibi yöneten Usta’nın yangından mal kaçırırcasına erkenden kongreye getirmesi tepkilere neden oluyor. Mayıs ayı sonunda kongrenin yapılmasının daha sağlıklı olacağı bir ortamda Usta’nın bu kısa sürede adayların çıkmayarak yeniden başkanlığa adaylığını koyarak görevini sürdürme isteğinde olduğu konuşulmaya başlandı. Camia ekonomik anlamda Trabzonspor’a dip yaptıran Usta’nın maddi anlamda kulübe verdiği zararı karşılayarak Trabzonspor ile vedalaşmasını bekliyor.

USTA’LIK ESERİ

Muharrem Usta göreve gelirken vaat ettiği hiçbir sözü yerine getiremezken kulüp onun döneminde adeta karanlığa gömüldü.


Trabzonspor, Usta döneminde en ağır saha sonuçlarını aldı (Antalyaspor-Trabzonspor: 7-0, Trabzonspor-Kasımpaşa: 0-6, Trabzonspor-Akhisarspor: 1-6, 3-0 önde olduğu maçta Alanyaspor’a sahasında 4-3 mağlup oldu)

Kulüp tarihinde ilk kez Usta döneminde FIFA’dan transfer yasağı aldı.

Personel maaşları ilk kez Usta döneminde 3 aya aşkın süredir ödenmedi.

İstanbul Trabzonspor ile yükselecek şeklinde tam sayfa ilanlar verdi. Kartal tesislerinin içinde 5 yıldızlı otel, residans, eğlence ve alışveriş merkezleri olacak dedi.  Bu söylemler havada kaldı. Hiçbiri gerçekleşmemişken, Kartal Tesisleri’ndeki 2.5 dönümlük arazi borçlar nedeniyle delegenin yetkisi olmadan Opet’e devredildi.

Kulübün müzesindeki şampiyonluk kupalarına haciz koyularak Trabzonspor’un maneviyatına yapılan saldırı ve hakarete sessiz kaldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap