SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > KİM HAKLI? Burak mı? Yönetim mi?

KİM HAKLI? Burak mı? Yönetim mi?

09 Eylül 2018 Pazar - 12:00




Türkiye şu anda Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’u TFF’ye şikayet etmesini konuşuyor. Peki bu olay için taraflar ne diyor?





Kral bu kez golleriyle değil, kulübünü şikayet etmesiyle Türkiye’nin 1 numaralı gündem maddesi oldu.

Karadeniz, herkesin konuştuğu bu olay için tarafları dinledi.

Birbirinden çarpıcı yorumlar geldi.

İşte o açıklamalar:

ADNAN SEZGİN: (Profesyonel Futbolcular Derneği Onursal Başkanı):


''Çocuk parasını istemiş...''

MEVCUT Trabzonspor yönetiminin bu işte bir günahı yok. Eski yönetim Burak Yılmaz’la bir kontrat yapmış. Çocuk da paraları ödenmediği gerekçesiyle kendini hukuksal olarak garantiye almak için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yapmış. Sözleşmeler yükümlülükleri yerine getirmek için vardır. Futbolcunun bunun dışında geçim kaynağı var mı? Bunu konuşmak gerekir.

HAKAN ÜNSAL (Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı):

''Yerli olunca vatan haini ilan ediliyor''

BELLİ ki Burak alacakları için önemli bir süre beklemiş ancak karşılık bulamamış. Çözüm olarak da federasyona başvurmuş. Üzülerek söylemeliyim ki bunu bir yabancı yapsa, şu anda herkes alkış tutardı. Ancak yerli yapınca ‘Vatan Haini’ ilan ediliyor. Burak’ın durumu da şu an öyle. Türkiye’de yerli futbolcular kadar fedakarlık yapan kimse yok. Sonuna kadar Burak Yılmaz’ın arkasındayız.


HUKUKÇULAR NE DİYOR?

Burak sözleşmesini feshedebilir

DURUM şu; Bir futbolcu vadesi gelmiş alacağı için önce kulübüne ihtarname göndermiş, sonrasında ise aynı ihbarnameyi Türkiye Futbol Federasyonu’na yollamış.

Burak burada muhtemelen demiştir ki; Benim alacaklarım var. Ancak ödenmedi. Bu alacaklarımın 30 iş günü içinde tarafıma yatırılmasını talep ediyorum. Eğer bu süre içinde bana gerekli ödeme yapılmazsa TFF Talimatlarında yer alan haklarımı kullanacağım.

Aslında bu bir ödeme ihtarı, bildirimi. Burak önce alacağı için kulübünü uyarıyor, aynı zamanda bu ihtarnamenin bir suretini de TFF’ye gönderip, durumu anlatıyor.


Peki bundan sonra ne olur? Önemli olan aslında bu soru. Eğer Trabzonspor 30 gün içinde parayı ödemezse, Burak’ın 7 gün içerisinde bir başka ihtarname göndermek suretiyle serbest kalma hakkı var. Bu da Burak’a sözleşmesinin fesih yolunu açar. Bana göre Trabzonspor için en büyük tehlike budur.

Oyunculara çok yüksek miktarlı ödemeler vadeden sözleşmeler önceki yönetimlerin döneminde yapılmış olsa da kulüpleri bağlıyor olduğundan hukuki durumun bu olduğunu belirtmek gerekir.

YÖNETİM DİYOR Kİ

Ağaoğlu: Takım kaptanı bunu yaparsa!

BAŞKAN Ahmet Ağaoğlu, Burak Yılmaz’ın gönderdiği ihbarname ile ilgili olarak şunları söyledi: Burak takımın kaptanı. Eğer kaptan böyle bir yolu açarsa arkasını düşünmek bile istemiyorum. Şık bir durum değil. Burak sezon bitmeden de bize ihtarname çekmişti. Bu da arkasından gelince yaşananlar canımızı sıktı. Kendisini bir dinleyelim. Sonrasında gereken yapılır” ifadesini kullandı.


Zeyyat Kafkas: Üzüntüyle karşıladık

TRABZONSPOR Kulübü Basın sözcüsü Zeyyat Kafkas Burak Yılmaz’ın alacaklarını tahsil etmek için TFF’ye başvuru yapmasını üzüntüyle karşıladıklarını dile getirdi. Kafkas, Yönetim olarak bu durumu henüz değerlendirmedik ancak yaşananlar bizi üzdü. Elbette Burak Yılmaz’ın bu konuyla ilgili açıklaması olacak. Onu da dinlemek gerekir. Çünkü; Burak bizim ‘Feda’ projemizde öncü olacak bir isimdi” dedi.

Hacısalihoğlu: Çözülmeyecek bir durum değil

ASBAŞKAN Hayrettin Hacısalihoğlu ise Burak Yılmaz’ın TFF’ye yaptığı başvuru için şu değerlendirmeyi yaptı: Önce oyuncuyu bir dinleyelim. Bunun nedenlerini soralım. Sonrasında gereken açıklamayı yaparız. Çözülmeyecek bir sorun değil. Kimse kulübü bu işlerle yıpratmasın.

Haber: Hamdi USTA


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap