SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Onur takımı sattı mı ?

Onur takımı sattı mı ?

14 Aralık 2018 Cuma - 18:19




Bir önceki dönemin basın sözcüsü Zeyyat Kafkas Karadeniz’e konuştu:





“Başkanla konuştuk, ayrılmamın daha yararlı olacağı konuşunda görüş birliğine vardık. Ancak Trabzonspor’a hizmet için içeride olmak şart değil. Dışarıdan da gerekli desteği veririz ama doğru işler yaptıkları sürece...”

Aslında ipuçları soyadında gizli…

Dedeleri Dağıstan’dan gelme...

Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’in torunlarından...

Bahse konu kişi Zeyyat Kafkas. Trabzonspor’un bir önceki yönetiminde basın sözcülüğü görevini üstlenmişti. Kafkas ile geçmişi, bugünü, geleceği ve tabii ki Trabzonspor’u konuştuk.


Biz sorduk, o samimi yanıtlar verdi:

Karadeniz: Zeyyat Kafkas kimdir?

Zeyyat Kafkas: “1967 yılında Trabzon’da doğdum. Trabzonspor’la aynı yaştayım. Ticaretle uğraşıyorum. 2005-2008 yılları arasında Nuri Albayrak döneminde görev yaptım. Zor bir dönemdi. 2011’den öncesi altyapısının oluştuğu dönemdi. 3 yıl boyunca yöneticilik yaptık.”

Karadeniz: 39 milyon TL borçla ibra edilmediniz. Ama 1 milyar borç var. Ne düşünüyorsunuz?

Zeyyat Kafkas: “39 milyon TL borç vardı. Sonra 18 milyon TL’ye Gökdeniz satıldı. 21 milyon TL borç vardı. Yakışan, ibra etmektir. Kulüpte zaten yanlış varsa göreve gelen bir sonraki yönetim, bir önceki yönetimi inceletir. Biz Muharrem Usta dönemini incelettik. Usulsüzlük vardı. Paranın gidişi olmuş ama işlenmesi olmamış. Geçmiş yönetimi ise kulüp işlerinin yoğunluğundan dolayı inceletemedik. Bizleri de bizden sonra gelen yönetimler inceletsin.”


Onur ve Burak neden kadro dışı bırakıldı?

Zeyyat Kafkas: “Kaptanlık sorumluluklarını yerine getirmedikleri için kadro dışı kaldılar. Kan uyuşmazlığı oldu. Beklentilerimiz farklıydı. Kargaşa döneminde kaptan olarak toparlayıcı olamadılar. Malatya maçından sonra kadro dışı kalmasından sonra bilerek gol yedi demek yanlış. Takımı sattı diyemeyiz. Bunu da hiçbir oyuncu için diyemeyiz. Bunun geri dönüşü olmaz.”

Karadeniz: Yeni yönetimde neden yoksunuz?

Zeyyat Kafkas: “Ben hizmet etmek için görev aldım. Hizmet etmek için içeride ya da dışarıda olmak gerekmez. Varsa hizmetimiz dışarıdan da devam edeceğiz. Başkan ile oturduk böyle bir karar aldık. Gönülden bağlı olduğum 22 arkadaşım görev yapıyor. Ben her zaman yanlarında olacağım. Doğru işler yapmaya devam ettikleri sürece yanlarındayım.”

Karadeniz: Neleri doğru veya neleri yanlış yaptınız?


Zeyyat Kafkas: “Şunlar doğru bunlar yanlış demek yanlış. Canla başla elimden geleni yapmaya çalıştım. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nu da dışarıdan kimse istemedi deniyor. Bu doğru değil. O da doğru değil ama o da doğru işler yaptı. Türkiye’nin en iyi golcüsü ve en iyi kalecisini kadro dışı bırakmak gerçekten radikal bir karardı. Trabzonspor’un üzerinde hiçbir oyuncu olamaz. Herkes bu formanın ağırlığını taşımak zorunda.”

’Onur ve Burak gitti takım düzeldi’ deniyor. Bu görüşe katılır mısınız?

Zeyyat Kafkas: “Yani kısmen katılıyorum. O bir süreçti. Neşter vuruldu. Kan uyuşmazlığı oldu. Katılmamak mümkün değil. Bu görüşe herkes katılıyor. Radikal karar almamız doğru yolda olduğumuzun sinyalleriydi. Belki de Malatya’da o tokadı yememiz iyi oldu.”

1 milyar TL borç var, bu borç nasıl ödenecek? Kurtuluş nedir?

Zeyyat Kafkas: “140 milyon TL gelir var. 300 milyon TL gider var. Kulübün sabit borcu 1 milyar TL’ye yakın. Bu borcu ne bu yönetim ne de gelecek yönetim temizleyebilir. Öder demek hayal olur. Sadece sürdürülebilir bir ekonomi planı olmak zorunda. Ciddi 1-2 proje var, enerji konusunda. Bu projelerle borç belli bir seviyeye düşebilir. Altyapıdan oyuncu yetiştirip satacağız. Birinci projemiz bu olmalı.”


KAFKAS’TAN iNCiLER

“Trabzonspor’un 1 milyar TL borcu var. Bunun ödenmesi mümkün değil. ‘Ödenir’ diyen hayal satmış olur...”

“Şampiyonluk hayal değil. İyi bir kadromuz var. İyi ve işini seven bir teknik direktöre sahibiz...”

“Burak ve Onur konusundaki haklılığımız ortada. Trabzonspor’un üzerinde hiçbir oyuncu olamaz...”

“Onur için ‘bilerek gol yedi, bu nedenle kadro dışı kaldı’ diyenler doğru söylemiyor. Böyle bir şey mümkün değil...”


“1967 doğumluyum. Yani Trabzonspor’la aynı yaştayım. Bundan daha güzel ne olabilir ki?”

“Nuri Albayrak döneminde de yöneticiydim. 39 milyon TL borç vardı ve ibra edilmedik. Şimdi ise 1 milyar TL’nin üzerinde borç var...”

“Yeni yönetimde basın sözcüsü olmayacak. Zaten başkan bu işi iyi yapıyor. Gerek görmedi demek ki...”

Haber: Mehmet KARAGÖZ-Eser HACISALİHOĞLU

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap