SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor 57. yıl kuruluş yıl dönümü etkinlikleri

Trabzonspor 57. yıl kuruluş yıl dönümü etkinlikleri

02 Ağustos 2024 Cuma - 10:38




Trabzonspor'da 57. yıl kuruluş yıl dönümü etkinlikleri gerçekleştirildi.





Trabzonspor'da 57. yıl kapsamında Meydan Parkı'nda etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yöneticiler ve çok sayıda önemli isim katıldı.

51.webp

Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören'in açıklamaları

Trabzonspor'un şanlı yolculuğu 2 Ağustos 1967'den çok daha öncesine dayanmakta. Anadolu devrimini gerçekleştirmiş ve ülke futbolundaki haklı yerini almıştır. Dik durup ve inadımızla mücadelemizi sürdürdük ve yardın da sürdüreceğiz. O dönemki herkesi rahmetle anıyor ve yaşayanları sağlıkla anıyorum.


Trabzonspor bir tarih ve bir destan. Sadece Türkiye'de değil, şampiyonluk kutlamalarında bizi tüm dünya alkışladı. 57. yılımız kutlu olsun. Saygı ve sevgilerimle.

ren.webp

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas'ın açıklamaları

2 Ağustos 1967 unutulmaz bir tarih olarak kayıtlara geçmiştir. Trabzonspor resmi olarak kurulmuştur. Trabzonspor bir şehrin ve halkın tutkusunu ve birlikteliğini simgeler hale geldi. Türk futbolunun en önemli ve başarılı takımlarından biri oldu.

Kısa sürede büyük başarılarla 1970'li yıllarda Türk futbolunu domine etti. 75-76 sezonunda ilk şampiyonluk, Anadolu'dan bir takım İstanbul hegemonyasını yıkmış oldu. Yetiştirilen sayısız futbolcu ile Trabzonspor Türk futbolunun mihenk taşı oldu. Trabzonspor tüm Türk futbolu için ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.


kafkas.webp

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın açıklamaları

Trabzonspor hepimizin tutkusu ve onur. 57. yılı onur ve gururla kutluyorum. Şampiyonlukta Ankara'nın göbeğinde bize yaşatılan mutluluğu unutamam. Trabzonspor bir başkaldırı ve direnişin takımıdır. Anadolu devrimi yapan takımdır. İstanbul'a karşı biz de varız diyerek ayağa kalkan kulübün adıdır Trabzonspor. Trabzonspor'un 57. yılı kutlu olsun. Nice 57 yıllara diyorum.

kaya.webp

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in açıklamaları


Trabzonspor'umuzun kuruluşunun 57. yılı vesilesiyle kulübümüzü kuran ve emek veren herkesi saygı ve sevgiyle anıyorum. Trabzonspor bir spor kulübünden çok ötedir. Elbette bir futbol kulübü ama aynı zamanda şehrin duruşu, karakteri ve onurudur. Bu şehri güce karşı ayakta tutan en büyük değerdir.

Trabzonspor 2 Ağustos 1967'de hukuken kuruldu ancak Trabzon'da futbol esasında çok daha önceden başlamıştı. 1900'lü yılların başında Trabzon'da futbol vardı. Trabzonspor, İstanbul takımlarına karşı bir duruş ve itirazdır. İstanbul'da futbol oynanırken, Trabzon'da da oynanıyordu. 20 takımlı bir lig kurulmuştu burada. Bu kulüple şanlı Trabzonspor kurulmuştur. Trabzonspor yaptıklarıyla Anadolu'ya örnek olmuştur. Dünyanın da en büyük şehir takımıdır.

Dünyanın neresine gidersek gidelim Trabzonlu da Trabzonsporlu da çıkıyor. Biz dünyanın en büyük şehir takımıyız. Bu çok gurur verici. Bu markamıza halel getirmeyeceğiz. Ben belediye başkanıyım. Trabzonspor'un bu sezon 9. şampiyonluğu alması ne gerekiyorsa üzerime düşeni yapmam gerek. Bütün taraftarlara kombine ve forma konusunda sesleniyorum. İnşallah 57. yılda 9. şampiyonluğu da alacağız.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'in açıklamaları

Trabzonspor'un geçmişi 57 yıllık değildir. Trabzonspor köklerini Trabzon kentinden almıştır. Trabzon kenti de köklerini büyük bir kültürden almıştır. Biz biliriz ki, biz gücümüzü tarihimizden, geçmişimizden, kültürümüzden, sanatımızdan alırız. Trabzon kenti büyük bir kent. Trabzonspor'u da birleştirerek yaratmıştır. Trabzonspor dediğimizde biz geçmişe gideriz. Derinlere gideriz. Dağlara çıkarız, denizlere aşarız. O kökten aldığımız güçle de baş kaldırırız. Devrimleri yaratır ve susmayız. Yılmayız. En başa güreşmeye hazır vakitte oluruz. Elbette resmi kuruluş tarihi 1967'dir. Birlik ve beraberlik içinde olursak başarılı oluruz. Emeği geçen herkesi bir kez daha saygıyla anıyor ve vefat edenlere rahmet diliyorum.


suicmez.webp

HABER61

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap