SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenledi

Trabzonspor Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenledi

19 Şubat 2023 Pazar - 12:25




Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti.





Trabzonspor hayatını kaybeden Ahmet Suat Özyazıcı için 10.30’da Trabzon Avni Aker Millet Bahçesi’nde tören düzenledi.

ALİ SÜRMEN: ONU UNUTMAYACAĞIZ

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen: ‘’Zor zamanlarda geniş kitlere hitap etmek elbette üzücü ve zor oluyor. Çok değerli büyüğümüz Trabzon futbolunun efsanesi değerli ağabeyimiz sayın Özyazıcı’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ile sizlere hitap ederken ailesine, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Bu vesile ile depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılar şifa diliyoruz. Bugün burada ve buradan hitap etmenin çok önemli başka bir şeyi de var. Avni Aker’in ve Yavuz Selim’in üzerindeyiz. Rahmetli ağabeyimiz efsane futbolcumuz hocamız bu sahalarda futbol oynadığı zaman onu izleme şansını yakalamış nesillerdik. O nedenle kendinimi futbol dünyasında Trabzon efsanesini görmüş ve izlemiş biri olarak şanslı hissediyorum. Sayın rahmetli Özyazıcı’nın az önce özgeçmişini sundurlar. Türkiye’de kaç kişi bu vasıflara sahiptir? Zor. Ama biz onu Trabzonspor’da hem futbolcu olarak hem hoca olarak hem şehrin ağabeyi olarak hem en çok şampiyonluk kazanan hocası olarak ve 8. Şampiyonluğumuzun simge şapkası ile hatırlıyoruz. Onu hiç unutmayacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor ve Allah’tan rahme diliyorum. Mekanı cennet olsun.

detail-photo-fancybox-0

ALİ KEMAL DENİZCİ: ALLAH ONDAN RAZI OLSUN


Ali Kemal Denizci: ‘’Allah ondan razı olsun. Üzerimizde çok emeği vardı. Çok katkıları vardı. Efsaneyi bence yaratan kişiydi. Trabzon’un en önemli birinci insanıydı. Çok zeki bir insandı. Sadece Trabzon futboluna değil Türk futboluna da çok büyük hizmetleri vardır. O yıllar liberolu oynanan bir sistemde tandemi icat etmiştir. Beklerin hücuma çıkışını icat etmiştir. Bizleri kendi çocuğu gibi görürdü. Hiçbir zaman ağzından kötü bir laf duymadık. Bizim yanlışlarımız olduğu dönemlerde bile ondan kötü bir laf duymadık. Rahmetle anıyorum. Nur içinde uyusun. Gelenlere teşekkür ediyorum.

ABDULLAH AVCI: ‘KUPA ALIRSAM KASKET TAKACAĞIM’ DEDİM…

Abdullah Avcı: ‘’Hepimizin başı sağolsun. Benim geçliğimin efsane hocası. İstanbul’dan burayı Trabzon’u Trabzonspor’u dört büyük yapan, uzaktan hayranlıkta seyrettiğimiz ve takip ettiğimiz bir süreci gençliğimde yaşadım. Trabzon’da bir organizasyona geldiğimde kendi esnaf dükkanında çalışırken ilk tanışma fırsatım o zaman oldu. Trabzonspor teknik direktörü olduktan sonra iki kez evde bir kez hastanede ziyaret ettim. Bizim için, benim için Trabzonspor’un başkanlarındaki örnek aldığım insandı. Kulüpte ve müzede dolaşırken, Trabzonspor tarihini iyi bildiğim için fotoğraflara bakıyorum. Ahmet hocamızın kupa aldığında oyuncuların sırtında gezerken eşofmanın üzerinde kasketi vardı. Benim çok dikkatimi çekti. Kaskete meraklıydım, takıyordum. Bir gün müzede inşallah yer alırım dedim. Kupa alırsam kasket takacağım dedim. O gün kupayı alırken kasket yanımdaydı. Trabzonspor’un ve Trabzon şehrinin başka bir renk başka bir takım tutulmamasının başlangıcının adımını atan hocamızı rahmetle anıyoruz. Kasket hikayesinin bu şekilde devam etmesi benim de bunun içerisinde bulunmam beni de mutlu etmiştir. 27 aydır buradayım ve iki efsanenin ayrılışına şahit oldum. Trabzon şehrine ve takımına, ülke futboluna çok büyük katkılar sağladılar. Başımız sağolsun.

detail-photo-fancybox-2

ATİLLA ATAMAN: HİÇ BOŞ KALMAMIŞ BİR İNSANDI…


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman: ‘’Öncelikle çok zor günlerden geçtiğimiz dönemde başta depremde hayatını kaybedenlere ve değerli büyüğümüze baş sağlığı diliyorum. Futbol konuşuldukça Ahmet Suat hocam konuşulmaya devam edecek. Hayatında hiç boş kalmamış bir insandı. Eğer sahanın içerisinde değilse dükkanının içerisindeydi. Futbolda başarılarının yanında hakikatten ahilik ruhuyla hareket eden bir esnaftı. Bu karakterini futboluna da yansıttı. Allah mekanını cennet eylesin.’’

detail-photo-fancybox-3

ŞENOL GÜNEŞ: BELGESEL OLMALI

Şenol Güneş: ''Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Acımız büyük. Hepimizin sevdiği, saydığı, gurur duyduğu sevgili büyüğümüzdü. Başarılı spor hayatı, aile hayatı olan mutluluğu olan değerli büyüğümüzdü. Hikayeleri çok büyük. Biz hep rahmetlileri anlatarak izah etmeye çalışıyoruz. Keşke o hikayelerini yaşıyorlar belgesele dönüştürerek halkın bilgi ışığı ile buluştursaydık. Artık onları kaybettik. Onlar bizden uzaklaştılar. Gelecek nesillere onların verecek olduğu geçmişten gelen çok büyük değerler vardı. Asla unutulmazlar. Onların yaptıklarını anlatıp, izah edebilirsek geleceği kurmak için geçmişi iyi irdelemek gerekiyor. Hepimiz üzgünüz. Onların yaptıklarını çalışırken ne eziyet çektiklerini bilerek söylüyorum bunların belgesele dönüşmesi gerekiyor. Bu şehre hizmetlerde bulundular. Ahmet ağabeyin acıyı çekerken bile sabrı vardı. İnsan sabrı vardı. O çok daha fazlasını bilirdi. Hoşgörüsü çok fazlaydı.''

detail-photo-fancybox-4


BAŞKAN AĞAOĞLU: BENİM İÇİN FİLOZOFTU

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ‘’Çok önemli bir değerimizi, Trabzonspor efsanesinin temel taşını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesi, sevenleri, biz Trabzonspor camiası ve Türk futbolunun başı sağolsun. Herkes değerli hocamızı o kadar güzel ifade etti ki 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 4 Lig Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, Kıbrıs Barış Kupası, 2. Lig Şampiyonluğu. Değerli hocamız sadece başarılı bir sporcu, çok başarılı bir antrenör değil benim gözümde o bir filozoftu. Yaşadığı dönemde Türk futbolunun yapısını ve ihtiyaçlarını eksiklerini o kadar iyi analiz etti ki bunu ancak bir filozof analiz edebilirdi. O dönemde ne bilgisayarlar vardı ne de analizler tutuluyordu. İhtiyaçlarını tespit etti ve başarıya giden yolun rotasını çizen bir filozoftu. 16 kupalı bir hoca ama bir o kadar da mütevazi bir insandı. Bugün spor kamuoyunda bunu duyanlar belki hayretler içerisinde kalacaklar ama 16 kupası vardı. Onu bugün ebediyete uğurluyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylensin. Nur içerisinde yatsın.

detail-photo-fancybox-5

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
3
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap