SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ünal Karaman: 'Şartlar ne olursa olsun...'

Ünal Karaman: 'Şartlar ne olursa olsun...'

06 Mart 2019 Çarşamba - 11:06




Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman basının karşısına çıktı.





Trabzonspor’da teknik direktör Ünal Karaman'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: .   “Aile toplantısı içerisinde olmasını umut ediyorum. Farklı bir bakış içerisinde olmadık. Her yiğidin gönlünde aslan yatar şartlar ne olursa olsun oynadığım müsabakayı çatır çatır oynayıp kazanıyım. Bu benim içinde yatan aslan. GÖzümüüzü yumamayacağımız futbolun gerçekleri var. Zaman zaman bunu ifade etmeye çalıştım. Konuşmalarımızdan söylediğim hiçbir şeyi kişisel olarak algılamayın. Sporun içinden yetişmiş öğrenmeye devam eden futbol açı bir insan olarak konuşuyorum. Bulunduğunuz yer doğru mudur desen zaman zaman farklı hatalardan dolayı kişisel hatalardan dolayı çok daha farklı puanlar alabilirdik. Sezon içerisinde yaşadığımız çalkantılar alt alta -üst üste koyduğumuzda bulunduğumuz yeri Cumhuriyet Bayramı olarak ilan edebiliriz Feda üstüne feda yaparak başladı. Sayın başkanımız nezdinden ciddi bir mücadele verildi verilmeye devam ediliyor. Ali mi oynar Veli mi oynar dersek problemi çözme değil de uzatmaya girer. Çok daha farklı puanlar alabilirdik. Bulunduğumuz yerden ciddi bir rahatsızlık söz konusu değil. 

GECEMİZ GÜNDÜMÜZ BUNUNLA GEÇİYOR...

Derdi Trabzonspor alanın asgari müşterekte buluşacağı anlaşacağı burada kadro yapın dersem farklı kadrolarla çıkacağız. Herkesin kendine göre bir fikri var. Sıkıntılı bir dönemden geçtik biz ve bize inanlarla aşmak için gayret gösteriyor. Gecemiz gücümüz bununla geçiyor. Türk futbolu adına neler yapabiliriz konuşuyoruz. Pırlanta gibi gençlerle türk mşlli takımının geleceğini oluşturmaya çalışıyoruz. Hedefimiz şaşmadı. Başkanımız ile bir çok şey konuşsanıza iş dönüyor bütçeye adamlık gösterecek kadar yüreği olmasa da Trabzonspor gerçeğini biliyoruz. Borçlardan arındırılmış bir takımız var onların kısmen kalan borçları söz konusu. Gelecek planlaması yaparken ortaya yine bir bütçe koyduğunuz anda zamanda hesapsız harcanan transferlerin Trabzonspor’un hedefleri noktasında işimizin zor olduğunu biliyoruz. Ortaya bir yol haritası koyabilir ama işin bir de maddi boyutu var. Kulüplerin ayakta kalması için oluşturacak reformalar konusunda iş maddiyata dayanıyor. Biz bunları kobuşuyoruz ama ortada somut olan bir şey yok.

SÖZLEŞME UZATACAK MI?


Uzatalım diye bir talebimiz olur devam eden bir sözleşme var ve oynayacağımız müsabakalar var. Yarın belki işi resmiyete dökebilirler., belki son maça. Profesyonel hayatın içinde her şey var. Hiç gitmeyecek gibi gelecek planlamamız var. Gönül sevildiğini hissettiği anda samimi olarak açıldığı anda Allah’a şükür bu sezgi üzerinde olduk aceleye gerek yok. 

KENARDA HAMLE YAPABİLECEĞİM OYUNCULAR...

Oyuncularla birbirimize kendimizi daha iyi ifade ettik. Kenarda hamle yapabileceğim oyuncuların ne şekilde hamle oyuncuları olduğunu görüyorsunuz. Sahaya çıkan bir kadro ile savunma gol pozisyonu yapacağız ve sonlandırmaya çalışacağız. Transfer yasağı geldikten ve sakatlıktan sonra fazla hamle şansımız olmadı. Ligin en hamlesiz takımıyız ve en yürekli takımıyız.

'BEN SALAĞIM ÖYLE Mİ GÖRMÜYORUM'

Eksiklerini görürüz, vura vur gideriz kendi 3 oğlumuzdan farklı değildir. Farklı değerlendirmeyiz. Allah için severiz. Yapımız karakterimiz bu. Zaman zaman bazı sıkıntılar yaşadık. Luis’i oyuna koymadık kenar faulü oldu, Hugo’yu çıkaracaktır. Uzunu çıkardığında kısa oyuncu kullandık diyeceksiniz. İşin sorumluluk boyutu çok farklı oyuncu değiştirmeye bırakılırsa meydanı kimseye bırakmam. Yürürken anlarım ben salağım öyle mi görmüyorum? Bazen sizin düşünmediğiniz psikoloji ile iş yaparız. 3 oyuncu değil 7-8 olsaydı hak yetmezdi.Yapacağınız hamle de mutlak bir farlılık hissedeceksiniz ki güç bulasanız. Benim için en önemli nokta fair playda en üst noktada bir takımsa benim için mutluluktur. 


ZAAFIMIZ VAR ÇÖZEMEDİK...

Bu işi gerçeğini de biliyorum özünü de biliyorum yapacağınız bir hamle mutlak size renk vermeli. Yusuf ve Ali Osman hamlesini yapacaktım. Oyuncuyu koyuyorsuz, yüksek toplarda hava toplarında zaafımız var çözemedik. Kısayı koymak bana akılcı gelmedi. Talihsizlik oldu. Taraftar gözü ile baktığımız anda 2 oyuncu değişme hakkımız var. 4 dakika Luis’i kenarda tuttuk. Orta sahanın solu gibi koyup Tony’e yardım etsin diye düşündük. Bazen olmuyor, bir tane oyuncu değiştirmeye bakıyoruz tribünden oyuncuyu yıkacak tahribatlar oluyor. Batuhan, Luis onlar olur mu bunla olur mu? Bana çözüm üret sizin namusun kouyan insanlara bu şekilde mi destek vereceksiniz? Ligin en hamlesiz takımıyız. 

ALLAH ŞAHİDİMDİR...

Allah şahidimdir ki, ne gazete okuyorum, ne spor programı izliyorum.   Sezon başından itibaren genele baktığımızda yaklaşık diye söylüyorum 25 civarı oyuncuyu çalıştırmışız kadromuzdan göndermişiz, çeşitli sebeplerden dolayı. Ne yaşadığımızı kampta arkadaşlarımız gördü. Hayatımın hiçbir evresinde sorun çözmeye gayret eden bir insan oldum, yetersizliğimizi, pozisyonel yetersizliğimizi ifade ediyorum bugün Abdülkadir eleştiriliyorsa, son 2 sezon 1 gol 2 sezon oynamış ve Samsunspor’a transfer olmak isteyen Parmak’tan bahsediyoruz. Kazandık, teşekkür etmeniz gerekiyor. Bizim de sağlığımız huzurumuz var. Erken havlu attık gibi, kupa beklenen sonuç değildi. O da mazeret değil oyuncum aslandır, aslan parçasıdır.

YARIN BIRAKIR GİDERİM...


Bu şehrin namusunu koruma çabasını veriyoruz. Kontenjan oyuncularımda dahil hepsine teşekkür ediyorum. Yarın bırakır giderim görürüm kaç tanesi ile devam edersiniz.   Bir taraftan da mayalanması lazım, turşu kurarsınız olmasını beklersiniz hepsi bir süreç. Gençleri aldık gönderdik, eğitimlerine devam ediyor. Sizler gibi değerlendiremem. Hepsi bir gerçek ve değer. O arkadaşlarımızı yeterli görmeyim 61’e göndereceklerimizi gönderdik ve kendi bünyemize kattık ve şans verdik. Heyecanımıza ortak olduılar. Sadece Trabzonspor değil herkesi sempati duyar haline getirdiler. Ona rağmen hala beğenmiyorsunuz. Harika bakıyorsunuz. Gelecek planlamamızda her şeye rağmen kupayı alacağımızı umut ediyordum. Çok hayal kırıklığı yaşadım bunlar da insan günü gününe tutmuyor.  Aynı tipte aynı yüklemeyi çokça yaptık. İşleri bu çalışacaklar sinir sistemi farklıdır. Birinden çıkmadan yenisini yüklemeye çalışıyorsunuz. Bugün ki şartlar bunu gerektiriyor, mücadelemizi yine vereceğiz. Bakacak yönlendirecek olan sizsiniz. Yoksa geçmiş dönemimizdeki basın diyalogumuzu biliyorsunuz.

ALT LİGLERİ KÜÇÜMSEMEYİN...

Alt ligleri küçümsemeyin orada da insanlar emek harcıyız. Aslanın ağzından değil midesinden çıkarmaya çalışıyorlar. Onu aldı bunu almadı değerlendirirseniz Trabzonspor adına çok fazla paylaşacak bir şey yok. Olay böyle devam edecek.  Aslında o ve diğer oyuncularımızın bizim gerçeğimizde hikayesi yok. Sorunlu olupta gönderilen oyuncularımız kişilsel olarak sorun yaşamadığımz kardeşlerimizi. Burak için de söyleyebilirİz. Yİne nasıl algılarsınız bilemem ama kendi evladımızdan farklı görmeyiz. Evde üzerine titreyeceğimiz bir çocuğumuz olsa aynı müdaheleyi yapmaktan çekinmeyiz. Bazı hamleler var. Bahsettiğimiz gibi gönderdiğimiz oyuncular gibi bundan sonraki hayatları mutlu geçer.

BİZDEN YANA HAKKIMIZ HELALDİR...

Ciddi emeklerim var. Bizden yana hakkımız helalddir. Ünal hocaya onu dedi kavga ettiler, okuyunca insanlığımdan utanır pozisyona geldim. Kişisel olarak ne sorunum olabilir. Trabzonspoor’un doğruları varıdr. Onlardan farklı duruş karakter sergilesin diyerek ayrıcalıklı mı davrancak. Her oyuncumuz biizm için değerlidir. Trabzonspor’a hizmet etmekle mükellefit. Yaşanan hiçbir olayda kişisel bir sorun yaşamadım. Sokakta gördüğüm anda Trabzonspor’a hizmet ediyorsanız bu grubun heyecanını canlı ve diri tutmak istiyoruz. İnsani boyutta ayrıcalık alabilir. Olcayla yaşadığım hiçbir sorun yok. Takım disiplini ile ilgili sorun yaşadık. Yönetim kıurulu ile bir karar aldık. Affedilme noktası içerisinde gerçeğe dönüştüğü anda sizlerle paylaşılır. Bir süreç var o sürecin ne olduğunu biliyorum.


OLCAY ŞAHAN KONUSU...

Olcay konusunda da aynı.. Ünal hocaya onu dedi. Soyunma odasında kavga ettiler. Okuyunca insanlığımdan utanır pozisyona geldim. Benim kişisel olarak ne olabilir. Burada Trabzonspor menfaatleri vardır. Bizde bu doğrular içinde 23 – 24 kadro neyse onlardan farklı duruş sergilesin iye onu mu yapmaya çalışacağız. Farklı mı davranacağız. Her oyuncumuz değerlidir. Yaşanan hiç bir olayda, gönderdiklerimiz ve Olcay dahi olmak üzere kişisel hiç bir sorunumuz olmadı. Yine benim kardeşim. Ama burada Trabzonspor’a hizmet ediyorsanız, bu grubun hissettiklerini, duygularını, heyecanını canlı ve diri tutmak zorundasınız. Bir kişi ayrıcalık istiyorsa insani boyutta ayrıcalık almalı. Takım anlamı içinde motivasyonu, takım disiplini ile bazı sorunlar yaşadık. Yönetim kuruluyla alınmış bir karardır. Olayın kişisel boyutu yoktur. Affedilme noktası içinde gerçeğe dönüştüğünde bana net olan bildirilen süreç yok. Bir süreç var. Bundan sonra ki süreç içinde ne olacağını beraber göreceğiz. Bizim kararımız var. Deklare edilmesi noktasında söylüyorum. Olcay tarafından ve kulüp tarafından...

ABDÜLKADİR VE YUSUF'TAN ÖN LİBERO OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bende geçmişte benzer şeyler yaşadığım için söylüyorum oyuncumuz kulaklarını taşıyacak ve görevini yapacak. İşini en iyi şekilde yapmaya gayret edecek. Bunlar sizin çocuklarınız eleştirdik zaman zaman spor adamı duruşumuzu gayretimizi koymaya çalıştık. Mustafa Zeki yaşamıştır Batuhan yaşayacak Abdulkadir yaşayacak, gençlerimizin önünü açacak en ağır eleştirilerle psikolojisini en ağır baskı bütün oyuncular için geçerli. Olgunlaşma süreci içerisinde biraz daha zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum. Eğitimleri orada olacak ve devam edecek. O bilinç içerisinde olacak. Zeki’de önemli bir oyuncuydu. Bu tarz kararlar alınabilir, profesyonel hayat içerisinde olabilir. Abdülkadir ve Yusuf’tan ön libero oluşturmaya çalışıyoruz. Yarı giderli iş yapmaya çalışıyoruz. Sol bek orta saha mı oynar.

ŞENOL GÜNEŞ İLE FİKİR PAYLAŞIMI OLDU...


Öncelikle Şenol hocamız bu şehrin bir değeri. Kendisine sonsuz başarılar diliyoruz. İnşallah çok çok başarılı olur. Ben Şenol Hocamızın milli takıma başladığında onun teklifiyle antrenörlük hayatıma başladım. Bizde başlangıç noktası içinde emeği çok büyüktür. Bizden yanan helaldir, inşallah çok çok başarılı olur Ay yıldızımızı en iyi şekilde dalgalandırır. Sohbet ettik. Milli takıma başladıktan sonra sohbetimiz muhabbetimiz oldu. Oyuncularımız konusunda fikir paylaşımımız oldu. Ne kadar çok oyuncumuz giderse onun mutluluğunu yaşarız. Evet bir fikir paylaşımımız oldu. Oyuncularımız konusunda. Şenol hocanın bu paylaşımları ciddiye alacağını düşünüyorum.

SAKATLIKLARIN DURUMU..

Milli ara var. Milil aradan sonra Pereira’nın bizimle olacağını düşünüyoruz. Milli aradan sonra ki müsabakada sağlık olarak iyileşecektir. Ömür, uzun zamandır ciddi boyutta olmasada ayakkabı vurmasından dolayı sıkıntı.. Devamlı üzerine gidip ödem boyutu ciddi boyuta gelince sıkıntı oldu. Yurt dışında tedavisi yapıldı aramızda olacaktır. Yakındır. Tedavisi burada devam edildi, inşallah en kısa sürede aramızda olacaktır. Yusuf ayağının kemik kısmında büyüme söz konusu. Onunla beraber müsabaka oynuyor. Bir çok müsabakalarda ağrısını hissetmeyeceği ilaçlar iğneler alarak oynuyor. Onların göstermiş olduğu sezon başından beri ifade ediyorum aidiyet duygusu içinde ki müsabakaya sonsuz teşekkür ediyorum. Vahid insan evladı. Çok karakterli bir çocuk. Hepsiyle ilgili sezon bittiği anda fikrimiz değerlendirmemiz söz konusu olacak. Aramızda hiç bir tane kaçka yapan oyuncu yok. Bir tane içinde farklı sebeplerden duygulardan dolayı kendini çeken oyuncu yok. Sıkıntı gördüklerimiz bir şekilde bizim aramızda olmuyorlar. Gerektiği zaman içinde gereken hamleler gerektiği şekilde yapılıyor. Bu oyuncularımızın gösterdiği duruşa çok teşekkür ediyorum. Son derece özverililer. Zaman içinde oyun performanslarını etkileyebiliyor. Ekstra yorgunluk oluşturabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap