SON DAKİKA



Haber > Spor > Usta yönetimi dikkatli olmalıdır

Usta yönetimi dikkatli olmalıdır

22 Ocak 2016 Cuma - 10:57








Trabzonspor’da son Bursaspor yenilgisinin yarattığı şokla bazı çevreler hemen panik havasına girip yönetimi topa tutmaya başladı. Bu denli çıkışlar bidayette de eski yönetimlere yapılmış, yöneticiler de taraftara veya bazı çevrelere şirin görünüp günü gün etmek adına hesapsız, gereksiz ve sayısız futbolcu alımları ile belki de hiç gereği olmayan hoca değişimlerine gitmişlerdir. Böylece bugünkü çirkin görüntü ortaya çıkarak şimdiki yönetimi de bir sürü çelişkiyle karşı karşıya bırakmıştır. Her şeyden önce yönetime etraftan yapılan kontrolsüz temenni ve tavsiyelerin(!) etkileri altında kalmamalarını acizane tavsiye ederim.

İşin berbat tarafı, daha geçen hafta Sadi hocaya taltifler yağdıran bazı kalemler hemen bir mağlubiyet sonrası bir M'bia'nın geride oynatılması sebebiyle "Bu işten anlamıyor" safsataları üretti. Ben bu kalemlere(!) sadece gülüyorum. Topu görse kabak zannedenler her teknik direktöre akıl verip kendilerini bilgili zannederler. "Al sen yap" dediğin zaman hepsi de çuvallar.

Bakın, M’bia’nın geride oynatılması... Bu adamın mevkii yabancı olması suretiyle yanlış olabilir fakat bir oyuncunun zaruretten ayrı bir yerde oynatılmasından kaynaklanan performans zaafı başka, onun oralarda kasten ve düşüncesizce, takımın penaltı yiyeceğini bile bile bu hareketleri yapıp mağlubiyette önemli rol oynaması ise ayrı şeydir. İşte bu kalemşahlar(!) bu zaafı veya provokasyonu göremeden hemen Sadi Tekelioğlu’nu "iş bilmemezlikle" suçlayıp yersiz eleştiriler getirdiler. Tabiatı ile yönetimin bu konuda önüne gelen zırt pırt yazıların veya söylemlerin etkisi altında kalıp acil ve yersiz karar vermesi Trabzonspor’u gelecekte de yine yanlışlarla karşı karşıya bırakacaktır. Hoş 2-0 galipken mağlup duruma düşen ilk takım Trabzonspor değil, son da olmayacak. Bu da futbolun gereklerinden bihaber olunmasından kaynaklanan atmasyonlardır. Bunu herkes bilmelidir ki bu kulüp yılların yanlış politikalarının getirdiği fotoğraftan, değil Muharrem USTA yönetimi, feriştahı gelse kısa zamanda 1-2 senede bu kulübün stabil halden çıkışa yükselmesi asla mümkün değildir. Zaten akl-ı selim taraftar da yönetimden acil ve gereksiz, kulübü iflasa götürecek, flaş futbolcu ve teknik adam transferlerinin yapılması ne istemektedir ne de beklemektedir. Sadece parazit yabancıları gönderin yeter. Bu iş sabırla ve yavaş yavaş mantıkla yapılmalıdır.

Eğer "acilen bir şeyler yapayım, milletin çenesi durmuyor, kısa zamanda bunların çenesi bir sussun" diye panikle aynı hatalara düşülürse işte Trabzonspor o zaman yanmıştır. Yönetimin elinde çuvalla beleş para dahi olsa, bu Trabzonspor’u asla kurtarmaz. Hovarda mirasyedi durumuna düşüp kısa zamanda iflas etmekten başka bir işe de yaramaz. Önemli olan, hem ekonomik hem de spor altyapısı konusunda prensiplerle yönetilen bir yapısal revizyonun haritası ile hareket etmek gerekir. Son olarak şu iki satırı eklemek isterim. Sadi hoca için göreve devamı konusunda kesin beyanat vermeyişiniz hocayı da özellikle yabancı oyuncular karşısında haliyle otoritesiz bırakmıştır. Yapılması gereken tek seçenek ise yeni bir hocaydı. Böylece biz de Hami Mandıralı'ya başarılar dileriz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap