SON DAKİKA



Haber > Spor > Yalan dolanla gönüllerden silemezsiniz

Yalan dolanla gönüllerden silemezsiniz

24 Ocak 2015 Cumartesi - 11:16




Sözümüz Aytekin Akay ve onun gibi düşünenlere: Aynadaki yalanı sahneye koymakla Trabzonspor ile özdeşleşmiş Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ismini ha





Sözümüz Aytekin Akay ve onun gibi düşünenlere: Aynadaki yalanı sahneye koymakla Trabzonspor ile özdeşleşmiş Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ismini hafızalardan ve gönüllerden asla silemezsiniz.

Trabzonspor eski başkanlarından Mustafa Günaydın'ın Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz'la ilgili söylemleri tepki seslerine neden olurken, gazeteci kimliğiyle boy göstermeye çalışan Aytekin Akay'ın Günaydın'la yaptığı röportajla vitrinde kalma çabası adeta 'aynadaki yalan'ın sahneye konulmuş hali. Yerel bir gazetede Mustafa Günaydın'la yaptığı röportajda hiçbir dayanağı olmayan sözleri yayınlayarak öne çıkmaya çalışan Akay, gazetecilik etik değerlerini de yok saymıştır. Günaydın'ın 'kof' açıklamalarını aynen yayınlama ihtiyacı duyan Akay'ın Trabzonspor kulüp tarihiyle ilgili bilgi dağarcığı ayrı bir tartışma konusudur. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insan tipinin tipik bir örneği Aytekin Akay. Bordo-mavili kulübün geçirdiği evrelerden, Onursal Başkan'la yaşadığı değişim ve büyük başarılardan bihaber olan Akay son dönemlerde ne hazindir ki yalan yanlış haber ve röportajlarla gündeme gelmeye çalışmıştır.

Nitekim Mustafa Günaydın'la yaptığı röportaj, Trabzonspor'un yapı taşlarından biri olan Mehmet Ali Yılmaz'ın önüne perde çekmeye yönelik beyhude bir çabadan ibarettir. Akay'a sormak gerek: "Sen Trabzonspor'un neresindesin? Gazetecilik mesleğinde araştırmadan soruşturmadan bir yazıyı kaleme almakla kişi taltif edilebilir mi?" Günaydın'la yapılan bu röportaj, gazetecilik kariyerinde kendince 'profesyonel' olan Akay'ın ne kadar 'toy' olduğunu da ortaya koyuyor. Bu arada, röportajın gazetenin yönetim süzgecinden nasıl ve neden geçtiği ise soru işareti. Burada Akay kadar gazete yönetimi de sorumludur. Trabzon ve Türk futbolunun zafer abidesi Trabzonspor gibi bir kulübün uzun uzadıya araştırılmadan, kulaktan dolma bilgilerle kamuoyuna aktarılma çabası hem Trabzonspor'un şanlı tarihine hem de Trabzon ve Türk futboluna zarar veriyor. Trabzonspor'la özdeşleşmiş Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz isminin bu tür mesnetsiz haber ve röportajlarla hafızalardan, gönüllerden silinemeyeceği de bilinmelidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap