SON DAKİKA



Haber > Spor > Yönetmeye değil birleştirmeye geldik

Yönetmeye değil birleştirmeye geldik

01 Aralık 2015 Salı - 10:34








Trabzonspor’da Başkan Adayı Celil Hekimoğlu’nun A takımında olan Sebahattin Çakıroğlu, TV EM’e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Çakıroğlu, "Biz Trabzonspor’u yönetmeye talip olmadık. Trabzonluları, Trabzonsporluları birleştirmeye geldik. Trabzonspor ile Trabzon’u birleştirmeye geldik" dedi.

Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz büyük bir değerdir

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı dün makamında ziyaret eden Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu’nun A takımında yer alan Sebahattin Çakıroğlu, kulübü düzlüğe çıkaracak projelerle yönetime talip olduklarını bildirdi. Trabzonspor’un zor dönemden geçtiğinin altını çizen Çakıroğlu, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ile de fikir alışverişinde bulundu. Onursal Başkan Yılmaz’ın Trabzonspor için büyük bir değer olduğunu kaydeden Çakıroğlu, “Sayın Onursal Başkanımız Yılmaz’ın tecrübesi ve bilgi birikimi bize bu yolda önemli ışık olacak. Kendisi Trabzonspor için büyük bir değerdir” diye konuştu.

Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu ile projeleri ve planlamaları hakkında bilgi veren kulübün eski yöneticisi Sebahattin Çakıroğlu, şu anda göreve gelmenin ateşten gömlek olduğunu açıkladı. Çakıroğlu, "3-4 aday olması Trabzonlunun bu konuya çok eğildiğinin, kimsenin kaçmayacağının, Trabzon’un da başsız ve yönetimsiz kalmayacağının bir göstergesidir. Evet, Trabzonspor maddi manevi çok kötü durumda. Özellikle maddi anlamda çok zor durumda. Bugün UEFA’nın yaptırımları bile gündemde. Çok değerli futbolcularımız yaklaşık 6 aydır paraları ödenmediği gerekçesiyle Trabzon’u terk ediyorlar. Haber gönderdik, herkesle konuştuk, Hurma ile de konuştum. Az kaldı, Allah’ın izniyle bitecek. Trabzon çok güçlü bir camia. Para bulunur ama kırılan onuru, gururu geri getirmek çok zor" dedi.

Çağdaş projelerimiz var

Çakıroğlu, şunları söyledi: "Efsane Trabzonspor’un kaybettiği imajın geri gelmesi uzun yılları alacak. Bunun için birlik beraberlik dedik biz ve dört başkan adayı birleştik. Trabzonlular ve Trabzonsporlular 'Trabzonspor başkanı istediği kadar iyi niyetli olsun, istediği gibi düşünsün, netice itibariyle maçta yeniliyor, biniyorsunuz özel uçaklarınıza gidiyorsunuz Trabzon şehrine, kim ne yapıyor, kim seviniyor, kim kan ağlıyor bakmıyorsunuz. Biz Trabzonspor başkanını hele bu dönemde burada istiyoruz. El ele, kol kola, sevinci ve üzüntüyü beraber yaşamak istiyoruz' dedikleri için de Celil Hekimoğlu başkanlığında gücümüzü birleştirdik. 4-5 gün kaldı seçime. Bizim 1,5 yıllık çok meşakkatli bir çalışmayla teknik üniversite ile, ASKF ile, hakemlerle, kuruluyla, profesyonel takımlarla, başkanlarıyla görüşerek hazırladığımız bir reçete bazında kitapçığımız bugüne ve yarına ışık tutacak. Çok modern, çağdaş projelerimiz var."

Usta'ya açık çek koçanı gönderiyorum

Muharrem Usta’nın başkan adaylarının birleşmesine yaklaşımını değerlendiren Çakıroğlu, bu konuda 'çek' göndermesi de yaptı: "4 sayısı 1 sayısından büyük olduğuna göre biz Muharrem Bey'in 'ben açık çek gönderdim, birleşmiyorlar' demesine anlam vermiyorum. Biz 4 aday birleştiysek tek olanın da birleşmesi lazım. Zaten yönetimimizde 1 kişilik boş yer bıraktık. Oraya yüzlerce aday var. Ama 1 kişilik yeri boş tutuyoruz, son dakikaya kadar Muharrem Bey isterse onur duyarız onu yanımıza almaya. Ondan gayri bir birleşme konusu söz konusu değil. Biz artık Trabzonspor’u yeni bir maceraya atamayız. Herkese 'ben açık çek gönderdim' diyor; ben ona buradan açık çek koçanı gönderiyorum, bir tane çek göndermiyorum. Gelirse mutlu oluruz birliktelik adına."


TEMELLERİ SAĞLAM ATACAĞIZ

Çakıroğlu, kulübü sağlam temellere oturtmaya çalışacaklarını kaydetti: "Biz Trabzonspor’u yönetmeye talip olmadık. Biz Trabzonluları, Trabzonsporluları birleştirmeye geldik. Trabzonspor ile Trabzon’u birleştirmeye geldik. Bütün Anadolu’daki, Avrupa’daki Trabzonluları birleştirmeye geldik. Eğer siz altyapınızı güçlü tutmazsanız, dostlarınızı, birlikteliğinizi bir yumruk yapmazsanız sportif başarı bir günlük olur. Çok süslü yapılmış bir gökdeleni deprem normlarına göre yaparsanız ilk zelzelede yıkılır. Biz ilk önce temelleri sağlam atacağız, artık bitti!"

Mesai bitmeden ödemeleri yapacağız

Maddi konuları çözeceklerini vurgulayan Çakıroğlu, "Şu an yapılması gereken bir şey var. Trabzonspor’a kim seçilirse seçilsin; sabahleyin geldi, mazbatayı aldı, mesai bitimine kadar futbolcuların borcunu -1461 dahil- ödemek zorundadır. Bizim bu paramız hazır. Mesai bitmeden ödeyeceğimizi deklare etmişiz, bu bizim onur meselemizdir. Trabzonspor bugün 500 milyonun üzerinde bir mali külfetin altındadır. Hangi yönetim gelirse gelsin yıl sonunda mali külfet 650 milyonu bulacaktır. Bunun da sebebi, yapılmış olan yanlış kontratlar ve banka faizleri, banka döngüsüdür. Trabzonspor’un bugün 75-80 milyon lira yakın geliri var, 225 ile 245 lira arasında bir gideri var. Sadece bu yıl Trabzonspor’un futbolculara ödemesi gereken kontratlı borcu 150 milyon lira. 75 milyon lira geliri olan bir kulübün bu parayı ödemesi mümkün değil. 150 milyon lira bu sene daha kulübün borcunun üzerine eklenecektir" diye konuştu.

Trabzonspor’u siyasete bulaştırmayacağız

Çakıroğlu, "Trabzonspor’u siyasete bulaştırmayacağız, bulaştırana müsaade etmeyeceğiz, aramızda barındırmayacağız. Ama siyasetçilerle işimiz olacak. Buradan bütün Trabzonspor taraftarlarına sesleniyorum. İşimiz olacak, hükümete gideceğiz, Allah’ın izniyle diyeceğiz ki; Trabzonlu size görevini yaptı. Şimdi biz bir şey istiyoruz sizden. Ne? Avni Aker'i, spor mabedimizi aldınız TOKİ’ye verdiniz, birkaç tane daha spor kompleksimizi aldınız. Sesimizi biraz yükselttik, Yavuz Selim’i bize bıraktılar. Şimdi diyeceğiz ki; bunları aldınız, kiracıydık doğru ama bizi oradan çıkaracak güç yoktu. Trabzon’un dağını kırdınız, taşıyla Trabzon’un plajına, Akyazı’ya bin dönüm yer doldurdunuz. Bize 300 dönümünü kiralık veriyorsunuz. Hayır kabul etmiyoruz, bin dönümü de Trabzonspor’un malıdır, taşı da bizim, plajı da. O bin dönümü alacağız, Trabzonspor’un tesislerinden harici yanında yapacağı ek yerlerle yıllık minimum 50-60 milyon Euro gelir getirebilecek bir proje yapacağız. İster satsınlar, alacak gücümüz var; ister kiraya versinler, bizden başkasına veremezler. Bu da Trabzonspor’un en önemli mali anlamda kurtuluşu olacaktır. 

Kimseye hayal satmıyoruz

Hayal ürünü hiçbir vaatte bulunmadıklarının altını çizen Çakıroğlu, "İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçilme sebeplerinden birisi odur. Bu kupa gelebilir miydi? Gelebilirdi aslında. Ne demişti Hacıosmanoğlu? 'Sayın Şener siyasi iradeye karşı gelememiştir. Siyasi iradeden kaçtığı için biz karşı duracağız. Siyasetin kullandığı değil siyaseti kullanan bir Trabzonspor olacağız' dedi. Biz bunun için yanında olduk ama siyasetin kullandığı bir başkan olduğu için o kupayı isteyemedi. Siyasetin kullandığı bir başkan olduğu için siyasetin diktasıyla orada oturan bir Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'na 20 milyon lira için gidip biat etti ve ona destek verdiği için kupayı alamamıştır. Biz kupayı getireceğiz demiyorum. Ben diyorum ki, biz hukukun bize verdiği bütün yetkileri kullanacağız kupamızı alabilmek için. Bu bizim onur ve namus davamızdır. Hiç kimseye hayal satmayalım. Bugün değil yarın benim oğluma miras bırakacağım bir mevzuattır diyorum. Ama bu bizim hiçbir şekilde yeni kupalar, yeni şampiyonluklar için önümüzü kesmeyecektir" dedi.

Kazanırsa tebrik etmem

"İbrahim Hacıosmanoğlu seçime girer ve kazanırsa tebrik etmem" diyen Çakıroğlu, şunları söyledi: "Onun hakkı değil Trabzonspor’a başkanlık yapmak. Trabzonspor’da üç seneder yaptığı yönetim anlayışını beğenmiyorum. Bir kişinin de bunu beğendiğini düşünmüyorum. Gelinen nokta normal mi? Biz geçmişte Trabzonspor’u devralmak için yarışırken Sadri Şener’i yerden yere vurduk. O dönemi İbrahim Bey'in ağzından anlatalım. Trabzonspor’u 170 milyon borçlandıran, batıran başkan, Trabzonspor’u siyasete bulaştıran başkan, siyasete teslim olup kupasını teslim eden başkan. 'Biz Trabzonspor’u siyasete bulaştırmayacağız' dedik. 'Trabzon’da herkesi kucaklayacağız ve herkesi birleştireceğiz' dedik. 'Borcumuzu sıfırlayacağız' dedik. Geldiğimiz noktada ben ayrıldığımda 65 milyon borcumuz kalmıştı. Göreve geldiğimiz ilk haftada 170 milyon ve yüzde 19.5’larda olan faiz oranını yüzde 10’a düşürdük. Bu çalışmayla 16 veya 18 milyon borcumuz silindi. Böylelikle borç 150 milyon seviyesine indi. Adrian, Henrique, Olcan 50 milyona satıldı. Borç 100 milyona düştü. Devamında 15 futbolcu daha verdik. 200 bin-300 bin dolar satarak kazanç sağladık. 4.5-5 milyon Euro Avrupa’dan para kazandık. Ben görevden ayrıldığımda borcumuz 70 milyon civarındaydı. Biz bırakıp gittik. 6 bin tane kombine alıp belli gruplara verdiler. Sonra da ellerine siyasi dövizler verdiler. Trabzon tribünlerini boşalttılar. Trabzon’u hakemlerin eline bıraktılar. Hakemleri hapsederek terbiye edemezseniz. Sahayı 15-20 bin kişi doldurursa hakemlerin dizlerinin bağı çözülür."

Efsaneyi yeniden canlandıracağız

Trabzonspor’u yeniden ayağa kaldıracaklarını belirten Çakıroğlu, "Çok önemli bir altyapı projemiz var. Bu projemizle beraber Trabzonspor’un inanılmaz sağlam temelleri olacak. Bunu herkes görecek. Bugün Trabzon’da ciddi oyuncular yok mu, var. 500 milyon borcun sebebi olan çok ciddi oyuncular var. Ancak Trabzonspor ruhu yok. Biz bu efsaneyi nasıl getiririz diyerek efsanelerin kaptanını yanımıza aldık. 'Biz sizlerden ilham aldık' dedik. Biz Trabzon’a sizlerle geldik. Kaptanımızla beraber ayağa kalkıp yola çıktık. Onlar da yarattıkları efsanenin neredeyse ölü olmasından muzdaripler. Yalova’daki, Bursa’daki görüşmelerimizde kaptan buraları salladı. Dedi ki; biz efsaneyi bundan sonra yeniden canlandırıp ayağa kaldıracağız. Altyapıyı bir holding edasıyla, adam gibi yöneteceğiz, bakkal defteri gibi değil" dedi.

Neden delegeler Celil Hekimoğlu’na oy vermeli?

Celil Hekimoğlu’nun Trabzon şehriyle bağının kuvvetli olduğunu belirten Çakıroğlu, "Celil Hekimoğlu, rüştünü ispatlamış, Trabzon’un dünyaya açılan tek sanayi kuruluşunun hem sahibi hem yönetim kurulu başkanıdır. Türkiye’de hiçbir siyasete bulaşmamış, hiçbir şekilde siyasetle uğraşmamış, uğraşmayacak olan, aynı zamanda hiçbir şekilde devlet müteahhitliği yapmayan, sadece ürettiğini dünyanın en büyük firmalarına üreten, çok büyük, 4-5 bin kişilik aileleri istihdam eden, bir kuruluşun patronu. Ve bu birliktelikte de Trabzonlu başkanını Trabzon’dan istediği için orada olmalı. Çocukluğundan beri herkes onu tanıyor. Trabzon’un altyapılarında sürekli görev yapmış, bütün amatör kulüplerle ilgilenmiş, iki dönem Trabzon’un basketbol takımında asbaşkanlık yapmış, şampiyon olduğu dönemde, 1938’den beri kurulmuş olan Hekimoğlu Doğanspor’un başkanı. Yani futbolla, sporla iç içe olan arkadaşımız. Değerli yöneticilik vasfıyla da Türkiye’nin ilk 300-400 ihracatçısının içerisinde olan bir adam doğru bir karardır" dedi.

Kupa, çocuğuma bıraktığım namus meselemdir

Çakıroğlu, şöyle devam etti: "Türkiye’nin en ünlü ve en güçlü iş adamları Karadenizliler değil mi? Türkiye’de en ciddi yerdeki bürokratlar Karadenizli değil mi? Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında 10 milyon Trabzonsporlu yok mu? Daha nasıl bir lobisi istiyorsunuz? Bugün bile Trabzonlu üç bakanımız var. Hareketlendirmek gerek. Hareketlendirmek demek bir siyasi partiye angaje olmak değildir. Trabzonspor’u siyasi partilerin üzerinde tutmaz, onlara gerekli imajı vermezseniz onlar size kullanırlar. Bakın, biz söz verdik birbirimize. Hiçbir siyasi parti yetkilisine tesislerde bir yönetici tarafından atkı bile takılmayacak. Bırakın otobüsün üzerine çıkılmasını. Biz bütün siyasi partilere sağduyuyla yanaşıyoruz. Hepsine yakınız. Kupa benim çocuğuma bıraktığım namus meselemdir. Ama bizim önümüzü tıkamayacaktır. Biz hukuk kurulumuzu Avrupa’daki çok güçlü ekiplerle birleştireceğiz."

Fenerbahçe şike yapmıştır

Şike sürecine de değinen Çakıroğlu, şu görüşleri dile getirdi: "2010-2011 kupası Trabzonspor’a anasının ak sütü gibi helaldir. Trabzonspor 7 şampiyonluk almıştır. 70 daha olacaktır. Bunu tarih yazacaktır. Trabzonspor şike mağdurudur. Buna kararı ben vermedim, 13. Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Dünyanın spor mahkemeleri UEFA’sı, CAS’ı karar verdi. Bu burada bitmiştir bana göre. Eğer bir gün bu kupayı alamazsa Trabzon herkes şunu bilsin ki, Trabzonspor gönüllerin şampiyonudur. Ve herkesin gönlünde de Fenerbahçe şike yapmıştır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap