SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Cumhuriyet Tarihinin En Fazla Öğretmen Alımı

Cumhuriyet Tarihinin En Fazla Öğretmen Alımı

01 Ağustos 2012 Çarşamba - 10:19




Ömer Dinçer, Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyledi.





Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim muhabirleriyle iftarda biraraya geldi. Bakan Dinçer, iftarda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı sorusuna, ''Ağustos'' cevabını veren Bakan Dinçer, atanacak öğretmen sayısına ilişkin ''40 bin kişi alacağız inşallah. Geçen sene benim vermediğim söz için ne kadar bunaltıldığımı biliyorsunuz. Ama bu sene hiç söz vermediğimiz halde, hiç de 'şöyle yapacağız, böyle yapacağız' diye vaatte bulunmadığımız halde cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen alımını yapıyoruz. Bir yıl içinde 57 bin kişi almış olacağız. 17 binini şubat ayında aldık şimdi de 40 bin alacağız'' diye konuştu. Bakanlıkta görevlendirilen öğretmenlere ilişkin bir soru üzerine, Bakanlık'ta ve taşra teşkilatlarında öğretmen ünvanlı geçici görevli kimsenin kalmayacağını dile getiren Bakan Dinçer, 'öğretmen sınıfta' sloganıyla hareket edeceklerini anlattı. 'Tek ders' sınavının yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Dinçer, ''Evet, olacak. Tek dersten kalan çocuklarımız için sınav olsun istiyorum'' cevabını verdi. Dinçer'den "Baraj" Açıklaması Dinçer, gazetecilere verdiği iftar yemeğinde gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Üniversite öğrencilerinden alınan harçların kaldırılmasına yönelik projeye değinen Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, çalışmanın önümüzdeki döneme bitirileceğini tahmin ettiğini söyledi. Dinçer, üniversiteye girişte uygulanan baraj puanının düşürülmesine yönelik tartışmalara da değindi. Ömer Dinçer, ''Bu sene benim şahsi kanaatim, oyunun kuralının değişmemesi. Böyle bir şey olacaksa, gelecek yıl olması gerekir." diye konuştu. Dinçer, ilköğretim öğrencilerine yönelik seviye belirleme sınavına ilişkin olarak da, "Öğrenciyi seçen ve elemek için yapılan sınavlardan uzaklaşacağız. İleride SBS'ler gerçekten öğrencilerin yeteneklerini belirleyecek." dedi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap