SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Haritacılara uygulama alanı

Haritacılara uygulama alanı

04 Nisan 2014 Cuma - 14:32




Trabzon’un ilk Vakıf Üniversitesi olan Avrasya büyümey.e hızlı adımlarla devam ederken uygulama alanları ile de öğrencilerine yeni imkanlar sunuyor





Adem YILMAZ Avrasya Üniversitesi’nde 2013- 2014 eğitim döneminde açılan Harita Mühendisliğinde öğrenciler eğitimlerini sürdürürken diğer yandan da Yalıncak’ta Telekom Müdürlüğünden yeni alınan yerleşkeyi de fırsat olarak değerlendiriyor. Harita Mühendisliği bölümü öğrencileri yalıncaktaki araziyi uygulama alanı olarak kullanırken buranın kullanılmasında en büyük pay ise bölüm başkanı Prof. Dr. Nihat Akyol ve Prof, Dr. Celalettin Karaali oldu. Türklerin Orta Asya’dan başlayarak günümüze kadar haritacılık ve buna temel oluşturan Astronomi, matematik, denizcilik gibi alanlarla uğraştığını ifade eden Akyol, “Günümüzde önemli gelişmeler kat eden Harita Mühendisliğinde yeryüzünün seçilen belirli büyüklüklerindeki alanların haritalarını, amacına uygun ölçekte bir meslek dalıdır. Bizde dört yıllık lisans eğitimi vererek öğrencilerimizin bu meslek dalında başarılı olması için çalışıyoruz. Yalıncakta yeni aldığımız bu yerleşkeyi de öğrencilerimizin eğitiminde bir şans olarak görüyoruz. Yeni yerleşkenin Yomra yerleşkemize göre daha engebeli olan bu arazi örencilerimizin pratiğini geliştirecektir. Çalışmalarımızı bu alanda sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap