Kaynak:HABER MERKEZİ

Abdullah Avcı St. Gallen maçı sonrası açıkladı! Trabzonspor neden gol atamıyor?

Yayın Tarihi: 23.08.2024 - 00:29 | Güncelleme Tarihi: 23.08.2024 - 12:16

Süper Ligin güçlü ekibi Trabzonspor UEFA Konferans Liginde play - off turunda İsviçre Süper Ligi'nin iddialı ekiplerinden FC St. Gallen,karşı karşıya geldi. 
 Kybunpark'ta oynanan mücadelede gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

ORSİC’İN SAKATLANMA RİSMİ VARDI, OKAY SARI KART GÖRMÜŞTÜ

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, “45 1’ya kadar 6 - 7 tane pozisyonumuz vardı. Okay’ın sarı kart görmesi ve hakemin uyarması sonrasında mecburen bu değişikliği yaptık. Orsic bence çok iyi oynadı. Fiziksel verileri aşağı doğru seyretmeye başlamıştı ve sakatlanma riski olacaktı. O yüzden oyundan aldık. Çift santrafora dönme gibi düşüncemiz varken, oyundaki oyun gücünü rakiple beraber dengelendi. Rakibe verdik mi, topa sahip oldular ama oyunu vermedik. Oyundaki gücümüz geriye doğru düştü. Genel anlamda baktığımızda bugün iyi bir oyun ortaya koyduk. 

70 DAKİKA MUTLUYUM KAZANAMADIK DİYE ÜZGÜNÜM

70 dakika mutluyum ama kazanamadık diye üzgünüz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 70 dakikadan sonar oyun dengelendi. Kaybetmedik, kazanmak için her şeyi denedik. 2. Maçta tarafımızın yoğun desteği ile oyunu domine eden, baskı yapan kimlikte olmak istiyoruz” dedi. 

OZAN VE EDİN UYUMU

Sonradan oyuna girenlerin performansıyla ilgili olarak ise gelen soruya Avcı, “Ozan, Edin bağlantısı ben olumsuz bir şey görmedim. Bir daha seyrettiğimizde olumlu, olumsuz şeyleri yakalayabiliyoruz. 

MENDY’İ OYUNDAN ÇIKMASI

Mendy geçen sene ağırlıklı bu senenin başından stoper oynadı. Bugün 83 dakika iyi bir 8’i oynadı. Biz aynı zamanda datalarla çalışıyoruz. Fiziksel olarak düşüş başlamıştı. Biz orada topa sahip olmamız ve oyunu elimize almamız gerekiyor. Performans değişikliği değil. Oyundan çıkana kadar iyi oynamıştı. Aldığımız bilgiler ve ayağında tutmalar vardı. Yeni takım oluyoruz. Girenler çıkanlar var, Tekrar olduğunda v bir iki eksiğimiz de geldiğinde çok daha iyi bir takım olacağız” dedi.

TRABZONSPOR NEDEN GOL ATAMIYOR?

Trabzonspor’un son 4 maçta gol atamaması ile ilgili olarak ise Avcı, “Uluslararası seviyelerde girdiği net pozisyonda planla ilgili bir durum olabilir mi? Olamaz. Şansızlık da değil. Son vuruşlar. Bunlar önemli işler. Forvet de alacağız. 8 - 10 ile oynadan oyuncu alacağız. Bugün gol beklentisi fazla ama yine de gol atamadık. Bence ona girmesi önemli. Bu tekrarlarla, daha iyi olacak” dedi.

MUHAMMED CHAM TRANFSERİ BİTTİ Mİ?

Trabzonspor’un Muhammed Cham transferinin bitip bitmediği yönündeki soruya ise Avcı, “6 aydır var. Devam ediyordu. Bugün resmi olarak bitip bitmediğini bilmiyorum. Maç günü. Tamamen kapatıyorum. Hem santrafor hem de öyle bir oyuncu profili ile ilgili başkan çalışıyor. Ancak tam olarak net bilgim yok” dedi.

Takımın savunması ile ilgili olarak ise Avcı, “İki tarafını oynamak, özellikle takım savunması. Yine üstünü açarak söylüyorum. Takım savunmasını, savunma olarak algılıyor bizim toplum. Çok önemli Savic deneyimi var. Tekrarlı hocam etmek için, yaptığı hamleler ve diğerlerini peşinden çekmesi bize önemli kazanç sağladı. Savunma iyi yaparsan, hücumu iyi yapabiliyorsun. Yapamazsan oyun 70 metrelerde gel gite döndüğünde hiç bir seviye kaldırmıyor. Umarım bunu daha iyi hale getiririz” dedi.

Avcı, son olarak ise, “Biz yeni bir takım oluşturuyoruz. Bu takımı oluştururken hızla mesafe kat etmeye çalışıyoruz. Bu oyun Play Station’da bile çabuk gelişen oyun değil. Trabzonspor taraftarıyla bütünleştiğinde başarılar elde etti. Bu takım çok iyi takım olacak. Üstüne basa basa söylüyoruz. Kazanamadık diye mutlu değiliz. Kazanmak için her şeyi denedik. Bu seviyede 7 / 8 pozisyona girdi. Bu desteği istiyorum. Bu marka yarışacaktır. Sağ duyulu taraftarımızın bize verceği desteği ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştirmiş, yönetici ve başkan, teknik heyet bazında insanlar var. Lütfen saha içinde kalalım. Bizim enerjimizin başka yerlere çekilmesine gerek yok. Bu ülkenin en büyük markalarından biri Trabzonspordur. Trabzonspor tarihinde şampiyonluklar yaşadığında, istanbuldan şampiyonluk aldığında karakteriyle almıştır. Ekonomisi ile değil. Bu takım çok önemli adımlar atacak, bunu en yakın zamanda göreceksiniz” dedi.