Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanı Arif Atalay Karadeniz aracılığı ile gençlere seslendi: Tarih, mücadele ve gelecek vizyonu sizin ellerinizde

Yayın Tarihi: 20.10.2024 - 11:59
Başkan Atalay, ‘’Atatürk'ün mirasını yaşatmak ve toplumda Atatürk bilincini artırmak amacıyla kültürel etkinlikler ve bilgilendirici çalışmalarla ilerliyoruz’’ dedi

Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi tarafından önemli etkinlikler düzenleniyor. Bugün başlayacak etkinliklerle Cumhuriyetimizin kuruluşu ve bayramı ile ilgili dernek Başkanı Arif Atalay açıklamalarda bulundu.

ATATÜRK İLKELERİYLE AYDINLANAN BİR GELECEK

Atalay’ın yaptığı açıklamadan satırbaşları şöyle:

“Atatürkçü Düşünce Derneği, 1989'dan bu yana Atatürk ilkelerini yaşatmak ve toplumu bilinçlendirmek için var gücüyle çalışıyor. Dernek, Cumhuriyetimizin değerlerini genç nesillere aktarmayı hedefliyor. ’Derneğimiz Atatürk’ün bedensel varlığının aramızda olmadığı günlerde bile, devrim ve ilkelere yönelik saldırılara karşı durmak amacıyla 19 Mayıs 1989’da kuruldu. Dernek Başkanı, bu kuruluşun gerekliliğini vurgulayarak, "Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet ve demokrasi karşıtı tehditlere karşı toplumu aydınlatmayı amaçlıyor.

GENÇLİK MERKEZİ İLE FIRSATLAR DÜNYASI AÇILACAK

Dernek olarak Aralık ayında Trabzon’da bir Gençlik Merkezi açmayı planlıyor. Bu merkezde gençler, kitap okuyup sosyalleşebilecek, ayrıca ücretsiz üniversite hazırlık kursları ve sanat atölyelerine katılabilecek. 20 Ekim’de Gençliğe Hitabe’yi okuyacağız! Ekim ayı, Cumhuriyetin ilanına giden yolun en önemli dönemlerinden biri. Bu ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek toplumu bilgilendirilmesine katkı sunacağız. "20 Ekim’de Gençliğe Hitabe’yi okuyacağız, ardından yazarlarla buluşmalar gerçekleştireceğiz.

YETERİNCE TANINMIYORUZ!

Derneğimizin Trabzon kamuoyunda daha fazla tanınması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yeterince bilinmiyoruz; ancak çalışmalarımız devam ettikçe ilgi artıyor, Atatürkçü Düşünce Derneği, tarihi mirası yaşatmak ve toplumu bilinçlendirmek için kararlılıkla yoluna devam ediyor. "Gelecek, bu değerlere sahip çıksın.” Başkan Atalay, ADD Trabzon Şubesi olarak bugün 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı nedeniyle düzenledikleri ve aşağıda belirttikleri etkinliklere vatandaşları katılmaya çağırdı.

SUİKASTLARLA SARSILAN BİR DERNEĞİN KARARLILIĞI

Kuruluşundan kısa süre sonra yaşanan suikastlar, derneğimizin tarihine kara bir leke olarak geçti. Kurucu Başkanımız Muammer Aksoy’un öldürülmesi, dernek için büyük bir kayıptı. Bu acı kayıplar, derneğin kararlılığını artırdı. Atatürk sevgisini bilince dönüştürmek bizim görevimiz. Atatürkçü Düşünce Derneği, gençleri ve toplumu bilgilendirmek için birçok etkinlik düzenliyoruz. Konferanslar, sempozyumlar ve kültürel sanat etkinlikleri ile Atatürk’ü gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz.

ETKİNLİK PROGRAMI

20 Ekim: Saat 13.00'da Meydan Parkı'nda Atatürk Anıtı’nın önünde gençlerimizle birlikte Gençliğe Hitabe okunacak. 27 Ekim: Ortahisar Belediyesi ile birlikte düzenleyeceğimiz Yazarlar Buluşması, saat 18.00'de Yazar Sinan Meydan ile söyleşi ve imza günü düzenlenecek 28 Ekim: "Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz!" temasıyla çocuklarla birlikte gazete dağıtma etkinliği yapılacak. 29 Ekim: Ana programımızda, Prof. Dr. Ahmet Saltık ile konferans olacak. Etkinlik Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda yapılacak, ardından bir Cumhuriyet kokteyli ve son olarak Cumhuriyet Tiyatrosu gerçekleştirilecek.

Etiketler