SON DAKİKA



Haber > Yaşam > 'Komiser Wolf çetesi'ni İzmir polisi çökertti

'Komiser Wolf çetesi'ni İzmir polisi çökertti

02 Aralık 2018 Pazar - 16:56




Kendilerini polis, jandarma ve savcı olarak tanıtıp Almanya'da yaşayan biri Türk kökenli 46 Alman vatandaşını telefonla dolandırdıkları tespit edile





Telefonda kendilerini polis,  jandarma ve savcı olarak tanıtan çetenin 46 Alman vatandaşını dolandırdığı İzmir polisinin çalışması sonucu ortaya çıkarıldı.

Almanya'da yaşayan Türk kökenli Alman vatandaşının telefonla  dolandırıldığını Türk polisine bildirmesi üzerine İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü  Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Araştırma sonucu Türk kökenli kişinin parayı İzmir'de oturan B.A.  isimli kadının hesabına, B.A'nın da havaleyi, babasına, annesine ve kardeşlerine   yönlendirdiği, bu kişilerin de hesaptaki paraları çektiği belirlendi.

"KOMİSER WOLF"

Aynı hesaba hepsi Alman vatandaşı 46 kişinin 278 bin 786 avro para  gönderdiğini tespit eden polis, INTERPOL aracılığıyla Alman vatandaşlarının  bilgisine başvurdu.


Müştekilerin kendisini "Komiser Wolf" olarak tanıtan kişinin verdiği  hesaba para gönderdiklerini ve şikayetçi olduklarını bildirmeleri üzerine  şüphelilerin İzmir'deki adreslerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda "Komiser Wolf" lakaplı suç örgütü elebaşı olduğu öne  sürülen R.F. ile 8'i kadın 20 şüpheli gözaltına alındı.

R.F'nin evindeki aramada, Almanca ve Türkçe yazılı 6 sayfa "ceza  kararnamesi" ibareli belge, 2 tabanca, 4 şarjör ve çok sayıda mermi, cep telefonu  ve esrar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan  R.F. ile birlikte yaşadığı B.A'nın aralarında olduğu 11 şüpheli tutuklandı,  diğerleri ise serbest bırakıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap