SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ah şu üniversiteler
29.07.2024
Bu ne arkadaş, her yer üniversite dolmuş. Bakıyorsun başarı puanlarına yerlerde sürünüyor. Ben geçenlerde yine iddia etmiştim belirli yerlerdeki köklü üniversitelerin haricindekileri kapatın. Mesela İstanbul, Ankara, İzmir’deki devlet üniversiteleri, Eskişehir’deki devlet üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Samsun’daki 19 Mayıs ve Trabzon’daki KTÜ, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi belli başlı üniversiteler ile ODTÜ, Hacettepe, Boğaziçi, İTÜ haricindeki tüm üniversiteler kapanmalı.
Becerebilen aldığı puan oranında bu üniversitelere girsin, beceremeyen zaten girmesin arkadaş.
Herkes üniversite okumak zorunda değil. Sistemle öyle oynadılar ki hak ederek giren de üniversite mezunu, 2 tarih 3 Türkçe çözen de üniversite mezunu bu Allah’ın memleketinde.
Kapatın şu bakkalları...

DEMOKRASİ NEDİR?

Türkiye’de neredeyse hiç olmayan bir yönetim biçimidir “Demokrasi”. Türk demokrasisi diye de bir şey yoktur, iddia ediyorum. Sebebini Platon’un “Devlet” kitabından bir alıntı ile anlatayım: “Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir.
Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever.
Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilir. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar.” Bilmem anlatabiliyor muyum, niye her yeri İmam Hatip yapıyorlar?

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU…

ASAL Araştırma şirketi 26 kentte vatandaşlara sormuş “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” Sonuçlara baktım, bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Hala insanlarımız şunu anlamıyor, adalet, eğitim, güvenlik ve hatta mültecileri dert etmeyen bir ülkenin ekonomisi asla düzgün olmaz ekonominin kötü olması bunların sonucudur.
Evet, halkımızın yüzde 64,6’sı ekonomi, enflasyon ve hayat pahalılığı demiş doğrudur ama mesela sokak köpeklerini kimse dert etmemiş %0,5... Mültecileri dert eden halkın oranı %6,2, Adalet’i dert edenler %5,5. Bir soru da ben sorsam mesela “Trabzon’un en büyük sorunu nedir?” diye, iddia ediyorum yüzde 80 “Trabzonspor’un 2011-12’de çalınan kupasını söyler...

UÇAĞA KAFA ATIP ŞEHİT OLANLAR…

“15 Temmuz akşamı 11’nci kata çıkıp f16 uçağına kafa atanlar var” demiş bir arkadaş. Evet, yanlış duymadınız bunu söyleyen aynı zamanda eski bir AKP milletvekili. Üstüne üstlük adam “profesör” ünvanlı bu ülkede.

İşte her şehre üniversite kurulmasının sebeplerinden birisi de bu tür insanlara kadro vermektir. Ülkemde binlerce öğretim üyesinin, öğretim görevlisinin bu insanlardan bir farkı yok.
Yandaşlık kontenjanı ile Prof. olmuş ama bence mevcut bilgisi ilkokul seviyesinde olan bu kişilerin çok menem bir şahsiyet diye ekran ekran dolaştırılmasından da bıktık usandık.
Bana profesörünü söyle, sana nasıl bir ülke olduğunu söyleyeyim.
Bu ülke için başka yoruma gerek yok sanırım...

KAPATIN HALK EKMEKLERİ…

Bence kapatılmaları gerek! Ülke şaha kalkıyor, Almanya bizi kıskanıyor ama biz halk ekmek kuyruğundayız. Hatta Trabzon Büyükşehir ile Ortahisar Belediyeleri birbirleri ile imaj yarışında, ilk önce ben açtım hesapları. Kapatın kardeşim, ülke şaha kalkarken halk ekmekle uğraşmak bizim imajımızı bozuyor.
Olmasın işte onu diyorum, derhal durdurulmalı hatta kapatılmalı.
Hele Ahmet Kaya’nın “askıda ekmek” müjdesi hiç ama hiç yenilir yutulur bir şey değil, çok ayıp çok...
Haksız mıyım?

EYT Mİ BİZİ BATIRDI?

Sosyal medyada bir gürültü var “EYT iptal edilsin” cihetinde...
Sanırsın ülkenin bu duruma gelmesinden bir tek EYT’liler suçlu. Arkadaş; siz önce gidin iktidara yakın iş adamlarının tek kalemde silinen yüz milyarlarca liralık vergi borçlarını sorgulayın, Garanti dolar ödemeli projeler ile kasanın boşaltılmasını sorgulayın,
Bu ülkeye kaçak sokulan 13 milyon kaçağa harcanan 50 milyar doların hesabını sorgulayın, 3 milyon üniversite mezunu işsiz evladımız varken iktidar yanlısı politikacıların torpilli çocuklarının tek telefonla ballı börekli işlere yerleştirilmesinin hesabını sorgulayın...
Hey Allah’ım ya, başka işiniz yok mu sizin?

HISIM AKRABA İŞE ALIMLARI…

Uzun bir süre yurtdışında idim, geldim kıyametler kopmuş!
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya baldızını işe almış, vay efendim vay...
Ne kadar iktidara yamanmış, ondan beslenen
–üzülerek söylüyorum- hatta bizim yerel basın içindeki baldırı çıplaklarda dâhil ellerinde tuz ile koşuyorlar.
Şimdi arkanıza yaslanın ve beni dinleyin, 2004 seçimleri bitmiş ve biz CHP+Volkan Bey ile yerel seçimleri kazanmış Trabzon belediyesi merdivenlerinden yukarı çıkmışız. 2500’ü aşkın personel var belediyede. 1994-2004 arası 10 sene belediyeyi yöneten başkan Asım Aykan’ın kardeşi, belediye başkan yardımcıları Mazhar Yıldırımhan ve Osman Abanoz’un eşi, Mehmet Akkaya’nın oğlu belediyede çalışıyor!
Sivas Madımak katliamında Sivas belediyesinde aktif (!) çalışan birini yatay geçişle Trabzon belediyesine almışlar üstüne üstlük kendisine “görevlendirme Bşk. Yrd.” ünvanı vermişler. Bizim çok duyarlı yerel basınımızda on
senede bunlarla ilgili tek bir kalem söz var mı? Yok...
Son sözümü söylemeyeceğim hâkim bey, asın beni...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap