SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kınalı Kuzum da orda olacak
29.07.2024
Aslında KTÜ ile ilgili bugün kınalı kuzum ile birlikte
final yazısı yazmak istiyorduk. Neden final yapıyorsunuz, KTÜ’nün sorunları bitti mi diye soracak olursanız.... Biz yazacaklarımızı yazdık. Biz söyleyeceklerimizi de söyledik. Kısacası olması ve yapılması gereken ne var ise hepsini yaptık. İsterdik ve beklerdik ki bizlerin KTÜ üzerinde gösterdiğimiz duyarlılığı herkes gösterebilsin.
Ama nerde?
Neyse artık top bundan sonra YÖK’te. Ve tabii ki son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Temennimiz inşallah birileri çıkıp da Cumhurbaşkanımızı mevcut rektör Hamdullah Çuvalcı için yanıltıp yanlış karar vermesini sağlamaz.

Her zaman yazdığımız ve vurguladığımız gibi Hamdullah Bey ile KTÜ ikinci bir dönem yaşayıp geçirmemelidir. Yemin billah ediyorum, KTÜ’ye yazık edersiniz. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Dedik ya final yazısı yazacaktık diye, biz böyle düşünürken, rektör Hamdullah Çuvalcı Beyin bugün basın toplantısı yapacağını öğrendik. O nedenle de bugünü final yazısı olarak es geçelim dedik. Elbetteki merakımız Hamdullah Beyin basın toplantısında neler söyleyeceğidir. Hamdullah Beyin neler söylediklerini bir dinleyelim, ondan sonra final yazımızı sahneye koyarız. Evet kınalı kuzum, Rektör Bey basın toplantısı yapıyor, sen gidip izleyecek misin Rektör Beyin basın toplantısını?

- Üstadım, izlemez miyim, bizi davet etmedi ama biz görevimiz gereği köşelerden bucaklardan ne bileyim beni kimsenin görmeyeceği bir yerden Hoca Beyin yapacak olduğu basın toplantısını izleyeceğim. Güzel kuzum, sen işini bilirsin, pür dikkat izlemeni tavsiye ediyorum çünkü ben de merak ediyorum neler söyleyeceğini KTÜ ileilgili Rektör Beyin.

- Üstadım, mutlaka bizlerin dile getirdiği iddilara cevap vercektir, ben de şunu merak ediyorum, basın camiasının soru sormadaki kadrolu ismi Turgay Beşyıldız’ın Hamdullah Beye soracak olduğu sorular acaba benim dişimin kovuğunu dolduracak mı, yoksa soruları lay lay lom sorular mı olacak? Güzel kuzum Turgay Beşyıldız’a haksızlık ediyorsun. İyi ki Beşyıldız var, o da olmazsa kim soru soracak gittikleri basın toplantılarında? Sen Turgay Beşyıldız’ın soru sormasından çok yemek yemesini kontrol et.

- Üstadım, doğru diyorsun Turgay Beşyıldız soru soruyor, biliyorsun rektörlük ataması olacak konu çok hassas, ondan şüpheliyim Turgay Beyin soracak olduğu soraları için. Mesela şu soruyu sorabilir mi Beşyıldız, KTÜ’de 5 öğretim görevlisi FETÖ soruşturması geçirirken onlar için bir kurul kuruldu mu? O kurul bu 5 öğretim üyesine yurt dışı görevllendirmesi yaptı mı, sonrasında yurt dışına çıkan bu öğretim görevlileri ülkemize dönüş yaptı mı? Hadi bunu sorsun senin öve öve biteremediğin Turgay Beşyıldız. Kınalı kuzum diyorum Turgay’a haksızlık yapıyorsun, Beşyıldız sorulacak soruların babasını sorar, onun kimseden bir çekinkesi olmaz, olmamıştır da.

- Üstadım, ben onu bunu bilmem, sorunun babasını verdim, sorsun işte. KTÜ’de kripto FETÖ’cülerden bahsediliyor, ahan bunu da sorsun KTÜ’de kripto FETÖ’cü var mı diye. KTÜ’de cemaatlere yakın, cematlerle dirsek teması olan hangi öğretim görevlileri vardır diye de Hamdullah Beye sorsun bakalım Hamdullah Bey Beşyıldız’a konuyla ilgili cevap verebilicek mi?

Güzel kuzum, sen de soruların babasını soruyorsun, benim de kulağıma kripto FETÖ’cüler geliyor ama ispatlamak lazım tabii ki...

_Üstadım, bizim ortaya koyduğumuz bütün iddiaların doğruluk payı vardır. Ahan Turgay Beye bir soru daha rektör beye sorması için: Makamında iddia odur ki FETÖ’cü öğretim görevlilerle görüştü, bu doğru mudur? Soru bunlar, KTÜ elden gidiyor, KTÜ dibe vurmuş. Bu işler lay lay lom, abudik gubidik sorularla geçiştirilecek işler değildir. KTÜ’ye hepimizin sahip çıkması görevimiz değil midir, Hamdullah Bey bugün var yarın yok ama KTÜ her daim var olacaktır. Kınalı kuzum, sonuna kadar katılıyorum sana bizim elimizde bu geliyor yapacak çok da bir şeyimiz yok.

- Üstadım, her daim ne vurgu yapıyoruz, KTÜ’nün neresine el atsanız elinizde kalıyor diyoruz, atamalardaki sıkıntılar, memur alımında yaşananlar, ihalelerin adrese teslim, Farabi Hastanesinde olup bitenler, soruyorum hangisini yazalım? Rektör bey yaptığı basın toplantısında bunlara değinecek mi?

Kınalı kuzum değinir mi? O KTÜ ile ilgili her zaman yaptığı gibi toz pembe tablo çizecektir.

Bir dinleyelim bakalım neler söyleyecek?

- Üstadım biz zincirlerimizi kırdık, Hamdullah Beyin atanmaması için son dakika son saniyeye kadar nefesimiz tükenene kadar koşacağız. Hani Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşının 3’üncü kıtasında diyor ya..

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım, Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım...” Benim modum aynen böyle...

İlahi kınalı kuzum bitirdin bizi!

- Üstadım biz bir bilim yuvası için mücadele ediyoruz, benim öğretim görevlisi olma durumum söz konusu değil. Benim rektör ve rektör yardımcısı olma gibi bir beklentim de yok. Benim KTÜ’den hiçbir beklentim olmadığı gibi talebim de olmaz. Daire başkanlığı ise hakeza olmaz, memur desen o da olmaz. Kısacası ben bir kuzuyum, ne beklentim olur ki KTÜ’den?

Güzel kuzum sonuna kadar sana katılıyorum.

- Üstadım, Turgay Bey Rektör Beye sorsun bakalım kendi soyadını taşıyan bir akrabasını Farabi Hastanesine yönetici yapmış mı? Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bir memur için soruşturma açmış mıdır? Devam ediyorum, ben memurla konuştum, memur böyle bir şey demedim diyerek soruşturmayı savsaklamış mıdır?

Kınalı kuzum, yeter ki sen bilgi ver Turgay Beşyıldız her şeyi sorar.

- Üstadım, sahil tesislerinin nasıl kiraya verildiğini sorsun Rektör Beye Turgay Bey, ha Rektör Bey şöyle diyebilir, sahil tesislerinde odaları kiraya verdik. E daha neyi verecektiniz desin Rektör Beye. Kampüsü mü kiraya verecektiniz? Unutmadan kiraya verilen odalar Arap turistlere kiralanıyormuş. Yani olayın bir de ticari boyutu var. Ey gidi Turgay Bey bunları sor rektörümüze. Kınalı kuzum, sorulacak çok soru var da,

Hamdullah Bey bu sorulara cevap verir mi?

- Üstadım, çelişkinin babasına bakar mısın, bunu da dile getirsin Turgay Bey. Gelelim konumuza... MTTB’de yaptığı bir toplantıda Rektör Hamdullah Bey ‘bizim görüşümüzden olmayan hiç kimseyi atamadım, atamayacağım’ diye kükredi mi? Yer ve isim veriyorum, sağlık bilimleri fakültesinde yani kükrediğinin ertesi gün, dinli dinsiz benim için fark etmez, yayın yapanı atarım dedi mi? Güzel kuzum sen gündeme taşıdığına göre bir hikmet vardır bu işte.

- Üstadım, bunun adına bizim kınalı kuzular diyarında lügatımızda ikiyüzlülük denir, Rektör Beyin lügatını bilmem, ne anlam taşıdığını da anlamam. Aklımdan şu da geçmiyor değil: Filistin yürüyüşlerinde en ön safta yer alıyor, bütün yürüyüşlerin neredeyse kadrolu ismi oldu. Bunları yapmasının nedeni tekrar atanması olabilir mi? Güzel kuzum, ben o kadarını bilmem, bu senin düşüncen, sen bire bir her şeyi KTÜ’de yaşıyorsun.

_Üstadım, bir rivayete göre de Rektör Bey Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ilgili de ben kendisiyle uyumlu çalışırım, hatta cumhurbaşkanlığı seçiminden önce de CHP’lilere gelirseniz bizi görevden almazsınız söylediği de kampüste çokça dile getirilen konular arasında, her yerde bunlar konuşuluyor, acaba yine benim kuzu aklımla düşünüyorum rektörümüz rüzgârın esişine göre mi yelken açıyor?

Güzel kuzum, herkes için her şey söylenir, benim de kulağıma geldi sahil tesislerinde sebepsiz yere işten atılan 19 işçinin durumları, tek suçları işçi sendikasına üye olmalarıymış, yazıktır günahtır, bunların ahını alanların iki yakası nasıl bir araya gelir?

- Üstadım ne demişler atasözünde ‘alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.’ Ne yaparsalar yapsınlar ah çıkacaktır. Usulsüz lojman dağılımının yapıldığı, lojmanlardan işçileri çıkartıp Rektör Beyin kendi adamlarını lojmanlara koyduğunun hesabı da bir gün sorulur. 
Güzel kuzum toparlayalım yazıyı ne dersin?

- Üstadım, güzel bir sözle bitirmek istiyorum. Mental sorunu olanla ortak noktası olanlar, sonradan çok pişman olurlar. Ben sabah erken kalkacağım
çünkü Rektör Beyin toplantısı 9.30’da, hadeyin bana eyvallah. Güzel kuzum, güzel bir sözle yazıyı noktaladın, ama sabahki toplantıyı pür dikkat dinlemeni istiyorum, Rektör Beyin her söylemine mutlaka ikimizin yapacak olduğu yorumlar olacaktır, eksik kalmayalım konularda... Güle güle kınalı kuzum..

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap