SON DAKİKA
SON DAKİKA


Pendik'i iki duran topla yendik
1.10.2023

Son haftaların en çok tartışılan takımın ve hocasının belki de kader maçında Trabzonspor Pendik’i 2 duran toptan bulduğu gollerle 2-1 yendi. Trabzonspor, daha önceki maçlardaki gibi oyunu bazen var ben yok şeklinde oynadı. Yani kopuk kopuk oynadı. Dönem dönem vasatın üzerine çıksa da maçın hiçbir bölümünde oyunu domine edemedi.  Hatta topla oynama oranına baktığımızda Trabzonspor, %33, Pendikspor ise %67 ile oynadı. Buda gösteriyor ki oyunu domine eden, pozisyon bulmaya çalışan ve top oynamaya çalışan Pendikspor vardı. İki duran top ve iki golün haricinde Trabzonspor pozisyon bulamazken Pendikspor hem 1 gol hem de biri net olmak üzere birkaç pozisyon buldu. Bir alt ligden yeni çıkmış Rizespor’a yenildikten sonra Pendikspor karşısında düştüğümüz durum Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumun göstergesiydi.

Zira Trabzonspor’un ne oynadığı ne oynamaya çalıştığı ne görevler verildiğini anlamak mümkün değil. Aşağı yukarı 20’nci maçına çıkan Bjelica’nın oynatmaya çalıştığı, uygulamaya çalıştığı hangi sistemi varsa bunu anlayamadık. Anladığımız tek şey Trabzonspor’un duran toplardan etkinliği Bu yönde herhalde ön sıralardayız. Ancak şampiyonluğa oynayan bir ekibin sadece duran toplarla sonuca gitmesi, gol araması bizi bir yerlere taşımaz. Trabzonspor, çok daha alternatifli oynamayı hak eden bir kadroya sahip. Dolasıyla yol yakınken oyun yapısı ve kadro yapısı değişmelidir. Önümüzde çok daha zorlu maçlar var. Bu rakiplerin her birisi hem Rizespor’dan hem de Pendikspor’dan daha güçlüdür.  İlerleyen haftalarda açılacak puan farkı Kulüpte bazı yaralarda açabilir.

Sayın Başkan  maçtan sonra hakemlere ağır eleştiri yapacağına, hakemlere ayar vermeye çalışacağına takımına ayar versin takımını düzeltsin. Şu ana kadarki geçen süre içerisinde başka takımlara ne kadar hata yapılmışsa bize de o kadar hata yapılmıştır. Bu müsabakada da Hatayspor maçında da çok önemli hakem hatası olmamıştır. Hakemlerle ve Federasyonla uğraşanların başaramadığını herkes bilmeli. Başkan düzelteceksin ve uğraşacaksa takımla uğraşmalı. Bu anlayış devam ederse 5-6 hafta sonra liderin 15-20 puan gerisinde kalırız. O zaman kimse ekonomik olarak kulübe katkı sağlanmış sağlanmamış bunu kimse sorgulamaz. Sorgulayacağı bu ekonomin nasıl yanlış harcandığıdır. Bu ekonominin kulübü borçlandırdığını hesaplar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap