SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2024

20 Nisan 2024 Cumartesi - 08:18




Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2024





YEREL SEÇİMDE CHP İLE İTTİFAK YAPMALIYDIK

27 Nisan’da gerçekleşecek İYİ Parti kongresi öncesi genel başkan adayı olduğunu açıklayan eski bakan İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın yerel seçim sürecine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu: Genel başkan olması halinde partiyi MHP’ye taşıyacağı yönündeki söylemleri komik bulduğunu belirten Koray Aydın, “Yerel seçimde CHP ile ittifak yapılması gerekiyordu” şeklinde konuştu. Aydın, ittifaktan ayrılmakla ilgili parti içerisinde yumuşak geçişi savunduğunu belirterek, “Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na destek vermeliydik” dedi. Aydın, Meral Akşener’in Yavaş ve İmamoğlu’na yönelik sert söylemlerini de doğru bulmadığının altını çizerek, “Seçmen sert söylemlere ceza kesti” dedi.

ÇAKMA TURİZMCİLER!




Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon şubesi 1-2 Mayıs 2024’te Trabzon’da “Turizm Zirvesi” gerçekleştirecek. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Avukat Mesut İskenderoğlu düzgün bir kişiliktir. İşinin de hakkını vermeye çalışıyor. İskenderoğlu özellikle turizm konusunda şehirde farkındalık yaratmak istiyorsa bunu turizm sektöründe olanlarla paylaşıp hayata geçirsin. Şu aralar Trabzon’da turizm meselesi çakma turizmcilerin eline düşmüş durumda. Böylesine önemli sivil toplum kuruluşları şehirde hayata geçirecekleri projeleri ve iştirakçilerini iyi analiz etmeli, iyi irdelemeli. Turizm meselesi merdiven altına düşerse seviye yerle bir olur. Valla bizden uyarması…

VATANDAŞ TRABZON’DA İNDİRİM BEKLİYOR




AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi suya indirim kararı aldı. Seçimlerde kan kaybeden ve birçok ili CHP'ye kaptıran iktidar belediyelerinde yeni dönem. O dönemin adı da indirim. “Peki daha önce niye böyle bir indirim yapılmadı?” sorusu da akıllara gelmedi değil... Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında "demek ki oluyormuş" dedirten bir karara imza atıldı. Toplantıda su ücretleriyle ilgili madde meclis gündemine taşındı, görüşüldü. Görüşmelerin sonunda suya indirim kararı çıktı. Karara göre 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yıl sonuna kadar su ücretlerinde yüzde 30 indirim yapılmasına onay verildi. Su faturalarından dert yanan Trabzon’daki vatandaşlarda sun indirimi beklediklerini dile getirdiler. Bakalım Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bu konuda nasıl bir adım atar?

NİHAYET SURLARA SAHİP ÇIKILMAYA BAŞLANDI!

Önceki gün bu köşeden kaleme aldığımız Trabzon’daki tarihi surların bakımsızlığı içler acısı hali uyarımız üzerine belediye ekipleri işe koyuldu ve çalışma başlattı. Çalışmaların takipçisi olacağız. Trabzon’da Kültür ve Tabiatları Koruma Vakfı var mı yok mu belli değil! Valla varsa ne iş yapar? Şöyle çıksınlar kafalarını kaldırsınlar, tarihi mekanların içler acısı halini görsünler. Gerçekten çok ciddi bir sorumsuzluk ve vurdumduymazlık hakim şehre. Artık seçim bitti, herkes şöyle işine gücüne odaklansın. Turizm sezonunun başladığı şu günlerde tarihi mekanların halini gören yerli ve yabancı turistler ne diyecek? Surların üzerine seramik döşenmiş, yıkılmış tahrip edilmiş, adeta çöplük haline gelmiş. Bir şehir tarihine-kültürüne ancak bu kadar sırt döner.




MATEMATİK YAZ KAMPI!

Öğrencilerin en çok zorlandığı derslerin başını matematik çekmekte. Hepimizin dert yandığı bir derstir. Oysa matematik üzerine bira kafa yorulup sevimli hale getirilirse çok önemli kazanımlar da sağlanır. Trabzon’da bu amaçla 24 Haziran ve 26 Temmuz tarihleri arasında matematik yaz kampı düzenlemeye karar veren Açı Seçkin kurs sahibi Fatih Tütüncü, “Biz hem öğrencilerimizi hem de velilerimizi hesap ederek en uygun bir şekilde bu kursu tamamlayacağız. Ödüllü yarışmalar ve denemeler ile yaz kampı matematik derslerinin çok önemli faydası ve katkısı olacaktır” dedi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap