SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 23.04.2024

23 Nisan 2024 Salı - 08:12




Olaylar ve Yaşananlar | 23.04.2024





GENEL MERKEZ RAPOR İSTEDİ

AK Parti Genel Merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yerel seçimler sonrası illerden rapor almaya, yerinde inceleme yapmaya ve şikayetleri dinlemeye devam ediyor. Karadeniz Bölgesinde en çok şikayetler ise Trabzon ve Artvin AK Parti teşkilatlarından gelmekte. Hem AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu hem de AK Parti Artvin Başkanı Fatih Tahtalı topun ağzındaki iki isim olarak ön plana çıkıyor. Yerel seçimlerdeki başarısızlığı il teşkilatlarının vurdumduymazlığına, samimiyetsizliğine ve vatandaştan tamamen kopuk olmalarına bağlayanlar “Eğer bu kadrolarla yola devam edilirse AK Parti ilk seçimde çok daha kötü sonuçlar alır” diyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU NE KADAR?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayındaki ikinci Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında yapılan faaliyet raporu bilgilendirilmesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu da açıklandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla borcunun 1 milyar 784 milyon 244 bin 762 TL olduğunu ifade edildi. Faaliyet raporunun yeterliliği oy birliğiyle onaylandı. Meclis'te Mali Hizmetler Daire Başkanı İhsan Aktaş'ın konuya dair yaptığı bilgilendirme açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “31.12.2023 tarihi itibarıyla belediyemizin yüklenici anlamındaki piyasa borcu 824 milyon 325 bin 500 TL'dir. Bunun haricinde İlbank, ticari bankalar ve kamu kurumlarını hesapladığımızda tüm borç 1 milyar 784 milyon 244 bin 762 TL olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca 31.12.2023 tarihinde banka mevcudumuzdaki bakiye, Büyükşehir Belediyesi'nde maliye payları her ayın sonunda banka hesaplarımıza intikal etmektedir. Bu bakiyeden kaynaklanan tutar olup, sonraki ay içerisindeki harcamamalarımızda kullandığımız tutardan ibarettir. Faiz ödeme yükü ise, İlbank ve ticari bankalardan belediyemizin borçlanmış olduğu kredilere ilişkin yıl içerisinde ödenen faiz tutarlarının toplamından oluşmaktadır.”

ÇAKMA TURİZMCİLERDEN BIKTIK!

Trabzon’da turizm meselesi ne yazık ki işin ehilleri tarafından değil salt kendi egolarını ve cüzdanlarını tatmin etmek isteyenlerin eline düşmüş durumda. Çakma turizmciler sektöre akıl almaz bir şekilde zarar verirken tur şirketi adı altında kurulan dernekler ve bazı oluşumlar ise tam bir paravan hizmeti vermekte. Trabzon’da ve bölgede bu tür anlayış yüzünden turizmin ivme kaybetmesi yönünde CİMER’e çok sayıda şikayet yazıldığını hatırlatmakta fayda var. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bu konuda çözüm üreten adımlar atması bekleniyor.

İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLURUZ

CHP'nin yerel seçimlerde yüzde 37,7 oy oranıyla birinci parti olmasından sonra düzenlenen "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı" programını değerlendiren CHP Artvin İl Başkanı Orhan Yusuf Atan, moral ve motivasyon açısından inanılmaz bir durumda olduklarını belirterek “Ancak şımarmadan, popülizm yapmadan halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Atan, erken ya da normal fark etmez, yapılacak ilk genel seçimde iktidar olacaklarını dile getirdi. 408 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilen programda, belediye başkanları deneyimlerini paylaştı. Gelecek dönem için stratejik kararlar alınmıştı.

HAKKI BABAYA SON YOLCULUK

Trabzon’un ünlü bağlama üstatlarından İsmail Hakkı Yazıcıoğlu, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Bir dönem Trabzon’un en popüler düğün ve taverna sanatçılarından biri olan Yazıcıoğlu’nun çok sayıda albümü de bulunuyordu. İsmail Hakkı Yazıcıoğlu’nun cenazesi dün öğlen namazına müteakip Akçaabat Akçakale Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, aile kabristanlığına defnedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap