A+ A-
Yorum
10

Ahmet Kaya: “Muhtarlarımızla birlikte hizmet belediyeciliğini öne çıkaracağız”

Yayın Tarihi: 09.08.2024 - 14:53
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, muhtarlarla bir araya geldiği istişare toplantısında, “Bir aile olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Hepimizin derdi Ortahisar'ımıza, Trabzon'umuza ve insanlarımıza hizmet etmektir” dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar ilçesindeki mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen ‘Muhtarlar ile İstişare Toplantısı’na katıldı. Ortahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Muhittin Eyüpoğlu, mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri yer aldı.


BAŞKAN KAYA: “BİZ HAYIR DUASI ALMAK İSTİYORUZ VE BUNUN YOLU SİZİN ÖNERİLERİNİZ”


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlarla istişare yaparak mahallelere hizmet götürdüklerini ifade ederek, “Bugün burada sizleri ağırlıyor olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Salonumuzda belediye başkan vekilimiz, belediye başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz hazır. Bugünkü toplantımızda birbirimizi iyi dinleyelim, iyi anlayalım ve bu doğrultuda hep birlikte Trabzon'umuza güzel hizmet edelim istiyorum. Bizim tek derdimiz budur. Sizleri dikkatle dinleyeceğiz. Lütfen bir aile olduğumuzun bilinciyle eksiklerimizi söyleyin. Yani ‘şunu söylersem Başkan ya da müdürleri alınır mı, incinir mi?’ diye düşünmeyin. Bizim doğru işler yapmamızı istiyorsanız lütfen eksiklerimizi samimiyetle söyleyin. Çünkü hepimizin derdi, Ortahisar'ımıza, Trabzon'umuza ve insanlarımıza hizmet etmektir. Biz mahallelerimizi zaman zaman gezebiliyoruz. Ama siz hep oradasınız. Dolayısıyla nerede, neyi doğru yapıyoruz, neyi eksik yapıyoruz, bunu en iyi gözleyen sizlersiniz. Biz doğru işler yapmak istiyoruz. Hayır duası almak, teşekkür almak istiyoruz. Bunun yolu da sizlerin önerileridir” dedi.


“ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMLA HİZMETE ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ”


“Çalışma arkadaşlarımla, siyasi ayrım gözetmeksizin Ortahisar halkına hizmet etme kaygısı içerisindeyiz” diyen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yaklaşık 4,5 aylık bir belediye yönetimiyiz, sağ olsun milletimiz bize güvendi. Ve bugüne kadar belki de vermediği oranda oy verdi. Ağır bir yük ve sorumluluğu omuzlarımıza yükledi. Oy veren-vermeyen bütün hemşerilerimize huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Ama seçim, oy verdi-vermedi işi artık bitti. Bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte ‘Trabzon'umuza Ortahisar’ımıza nasıl hizmet edebiliriz?’ konusuna odaklanmış durumdayız. İşimiz, gücümüz bu, birlikte gece gündüz üretmeye çalışıyoruz. Bu iş bütçe işi. Bu iş kadro işi. Kadro konusunda çok şükür gayet iyiyiz. Gerek müdürlerimiz, gerek meclis üyelerimiz, gerek belediye başkan yardımcılarımız, her biri ehil insanlar. Devletine, milletine hizmet etmeyi seven, büyük Atatürk'ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ anlayışına sahip insanlar hepsi.”


“TALEPLER SINIRSIZ AMA MAALESEF İMKANLARIMIZ KISITLI”


Kendilerine yönetilmesi güç bir ekonomik tablo bırakıldığını ve kamuda tasarruf tedbirleri ile imkanlarının iyice kısıtlı hale geldiğini vurgulayan Başkan Kaya, “Ama bunun yanında sizler de biliyorsunuz, ülke olarak ağır bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Yani öyle kim ne anlatırsa anlatsın, hepimiz yaşadığımızı biliyoruz. Bunun hepimize yansımaları oluyor. Vatandaştan gelen talepler sınırsız ama maalesef imkanlarımız kısıtlı. Biliyorsunuz bir tasarruf genelgesi yayınlandı. Bu genelge doğrultusunda bize gelen paralardan kesintiler yapılıyor. Bu ay mesela, geçen aya göre üçte bir oranda az para gönderildi bize. Yani sadece personelimizin maaşının yarısı nispetinde bir para geldi. Bu tabloyu yönetmeye çalışıyoruz. Bunun dışında SGK borçları var. Buna ilişkin bir yapılandırma takvimi hazırladık. Böyle bir tablo önümüze kondu. Vergi borçları, piyasadaki alacaklar... Bu tabloyu ayrıntılı anlatmak istemiyorum ama gerçekten sıkıntılı bir tablo ve biz şu anda bu tabloyu yönetmeye çalışıyoruz. Bu yönetilmesi güç tabloyu yönetmeye çalışırken de gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.


“HİZMETTEN DEĞİL, LÜKSTEN ŞATAFATTAN TASARRUF EDECEĞİZ”


Lüksten, şatafattan tasarruf edip hizmet yarışı içinde olacaklarının altını çizen Başkan Kaya, “Görev süremiz içerisinde iş üretmeye çalışıyoruz. Yola çıkarken Trabzon'umuz 41 Proje vaat ettik. Allah izin ederse hepsini yapacağız. Kaynaklarımızı verimli kullanarak, kurumsal kapasitemizi yükselterek, tasarruf ederek hepsini yapacağız. Lüksten, şatafattan tasarruf edeceğiz. Bu şehrin ürettiği 1 liralık değeri, Trabzon halkının menfaatine, daha rahat yaşamasına harcayacağız. Biz böyle bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktık ve sonuna kadar da bunu uygulayacağız” şeklinde konuştu.


“HİZMETTE REKABET BAŞLADI”


Bugüne kadar hayata geçirilen proje ve vaatleri anlatan Başkan Kaya, bu durumun belediyeler arasında bir rekabet oluşturduğunu ve bu durumun da Trabzon halkının yararına olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
“Bugüne kadar hem büyükşehir hem ilçe belediyesi olarak AK Parti vardı. Bir nevi rehavet vardı. Artık o rehavet bitti. Tatlı bir rekabet oluşmaya başladı. Nerede rekabet? Hizmette rekabet. Bundan şehrimizin insanları faydalanacak, faydalanıyor. Bakın bir kent lokantası açtık, 4 çeşit yemeği 50 liraya ihtiyaçlı insanlarımıza vermeye çalışıyoruz. Gönül ister ki büyükşehir belediyemiz de benzer uygulamalar yapsın. Öbür taraftan kent mutfağımızda pişen yemekler oradan cenaze evlerimize gidiyor. Bugüne kadar yapılmamış bir hizmet. Binlerce insan ‘Allah razı olsun, çok teşekkür ediyoruz’ diyor. Onun dışında halk ekmek uygulamamız var. Yine vaatlerimiz arasında vardı onu da gerçekleştirdik. Onun dışında yine sosyal belediyeciliğin gereği olarak evde bakım hizmetleri var, bizden önce de yapıyordu, onu da geliştirerek berber hizmeti ekledik. Ona bir kadın kuaförü de ekleyeceğiz. Bunun dışında yine engellilerimizin tekerlekli sandalyeye ihtiyaçlarını tedarik etmeye çalışıyoruz.”


“EKREM İMAMOĞLU YANIMIZDA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ’NDE STARTI VERMEYE HAZIRIZ”


Sosyal belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra Ortahisar’a değer katacak projeleri de olduğunu ifade eden Başkan Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşümü Projesiyle ilgili süreci paylaştı. Başkan Kaya, projenin finansmanın hazır olduğunu ve tek ihtiyacın Milli Emlak’tan gelecek bir yazı olduğunu kaydetti.
Başkan Kaya, diğer projelerle ilgili şu bilgileri verdi:


“Kreşler çok ciddi bir ihtiyaç. Özellikle belediyemizin Ortahisar'ımızın 2-3 noktasında kreş açması gerektiğini ilk yola çıktığımız gün ifade etmiştik. O konuda çalışmalarımız devam ediyor. Emeklilerimize yönelik yardım kampanyaları, yoksul insanlarımıza yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. Yoksul insanlarımızın, çocuklarının okul ihtiyaçlarının karşılanması, Beylikdüzü Belediyemizin de uyguladığı beslenme saati uygulamasına yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Muhtarlıklarımızdan ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiler doğrultusunda yoksul aile çocuklarımıza, evlerinde onları rencide etmeden, incitmeden her gün paketleri hazırlanıp teslim edilecek. Bu ve benzeri çok sayıda çalışmamız var. Hepsinin altyapısını hazırlıyoruz. Bunun dışında Trabzon'umuza değer katacak çalışmalar da yapıyoruz. Bir tanesi Çağlayan Özbirlik Mahallemizdeki şelale projemiz. Gerekli izinleri aldığımızda Trabzon'umuzun çehresini değiştirecek. Bir diğeri Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi, Milli Emlak'tan bir yazımıza 2,5 aydır cevap bekliyoruz. İnşallah cevap geldiğinde Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de ilk adımımızı atacağız. Altyapısını hazırladık. Sağ olsun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na gittik bu değerli projeyi anlattık duyduğu anda hemen ‘Trabzon'a çakılacak her çivide, canımla başımla yanınızdayım’ dedi. Hemen talimat verdi. KİPTAŞ Genel Müdürü, Trabzon'a ekip gönderdi, geldiler, incelediler. Finansmanını sağladık, startı verme noktasındayız.”


“MUHTARLARIMIZIN YANINDA OLMAK GÖREVİMİZDİR”


Konuşmasının sonunda, muhtarlarla dayanışma içinde olacaklarının altını çizen Başkan Kaya, “Değirmendere Vadisi'ndeki muhtarlarımızla birlikte Akoluk'ta köyde yetiştirilen ürünlerin satılacağı bir pazar açacağız. Kireçhane Pazarı’mızın bir örneği de orada olacak. Sonrasında Kireçhane pazarımıza da bir el atıp oranın da güzelleşmesi ve daha derli toplu olması adına çalışmamızı yapacağız. Bunun dışında emeklilerimizin geçim sıkıntısına odaklanan birtakım projelerimiz var. Onları da günü geldiğince sizlere açıklayacağız. Biz aday olduğumuz gün, parti rozetini çıkarmıştık. ‘Bu şehirde partizanlık değil, hizmet belediyeciliği öne çıkacak’ diye söylemiştik. Vatandaşın teşekkürüne mazhar olma belediyeciliği, gönüllerde yer yapma belediyeciliği. Biz de arkadaşlarımızla buna odaklandık. Bu doğrultuda bizden hizmet göreceksiniz, ayrımcılık görmeyeceksiniz. Hiçbir muhtarım benim için diğerinden farklı değil. Hepinizin derdi mahallesine, köyüne, beldesine hizmettir. Bizim görevimiz de sizin yanınızda, sizlerle kol kola olarak bu hizmetleri yapmaktır. Hep birlikte bu işi başaracağımıza yürekten inanıyorum. Hepimiz seçilmiş insanlarız halkımız bize güvendi, oy verdi. O güvene, o oylara layık işler yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.


BEKİR AKTÜRK: “KIRMIZI ÇİZGİMİZ; BAYRAĞIMIZ, DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ, VATANIMIZIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜDÜR”


Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, kimsenin siyasi görüşüyle ilgilenmediklerini, millete hizmet etme derdinde olduklarını kaydederek, “Hiç kimsenin siyasi görüşü, rengi hiç kimseyi ilgilendirmez. Biz muhtarların milletten almış olduğu yetki bayrağının gölgesinde, devletin yanında millete hizmetkârlık etmek vardır ve mahallemizde bizlere oy verenin, vermeyenin de muhtarıyız. Bu millet bizleri mahallemize, köyümüze, ilçemize, ilimize ve devletimize, ülkemize hizmet etmek için seçti. O zaman ayrışmadan kol kola hizmet etmesini bilmemiz gerekiyor. Yani kırmızı çizgimiz, bayrağımız, devletimiz, milletimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğüdür. Bundan ötesi yoktur. Siyasi değil, hizmet odaklı çalışmamız gerekiyor. ‘Artık teknoloji gelişiyor, muhtar ne işe yarıyor’ denilen bir dönemdeyiz. Buna çok iyi dikkat etmemiz lazım. Muhtarlık devletin halkın arasındaki nefesidir. Ve halkın, devletin yanındaki sözcüsüdür. Muhtar halkın sesini dile getiriyor.” ifadelerini kullandı.


“ADAMCILIK ASLA OLMAMALI”


Muhtarların seçimle işbaşına geldiğini, makam sahiplerinin muhtarlara saygı duyması gerektiğini dile getiren Aktürk, “Biz nasıl, ‘seçilene herkesin saygı duyması gerekiyor’ diyorsak, o zaman makam sahiplerinin de milletin seçtiği direkt temsilcisine saygılı olmaları gerekiyor. Milletimize hizmet edeceğiz. Evet hizmet etmeye geldik. Ama hizmetleri nasıl yapıldığının dikkate alınmasını ve dikkatleri bu alana çekmek istiyorum. Hangi ölçeğe göre hizmet ediliyor mahallelerimizde? Evet hizmetler yapılıyor. Nüfus ölçeğine göre mi? Yüz ölçümü ölçeğine göre mi? Neye göre yapılıyor? Orantısız bir hizmet var. Üç yüz altmış beş gün yaşanan yaşamın olduğu yerler öncelikli olmalı” şeklinde konuştu.


“2025 YILI PROGRAMI İÇİN TALEPLER ALINMALI”


Plan ve program çerçevesinde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Aktürk, “2025 programı hazırlanmalı. Ve o programa göre vatandaş ‘Bu hizmet ne zaman olacak?’ diye sorduğu zaman, Belediyenin vermiş olduğu programa bakarak muhtar da ‘Şu tarihte olacak’ diyebilsin. Eğer hizmet varsa sonuna kadar yanınızdayım” dedi.


“AHMET KAYA’LARIN, VOLKAN CANALİOĞLU’NUN SAYILARINI ARTTIRMANIZ LAZIM”


Önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Başkan Kaya ile birlikte yaptığı ziyareti paylaşan Aktürk, “Başarı nereden gelir? Onu da kıymetli başkanımla bir anımızı anlatarak bitirmek istiyorum. Sayın Başkanımla, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gittiğimiz zaman bana şunu söyledi. ‘Sizce başarılı olmak için ne gerekiyor?’ dedi. ‘Sayın Başkanım başarı uzakta değil. Başkanım yanımda oturuyor. Ahmet Kaya’ların, Volkan Canalioğlu’nun sayılarını arttırmanız gerekiyor’ dedim. Bu millete hizmet ederken milletin gönlüne girmek gerekiyor.


MUHİTTİN EYÜPOĞLU: “YAPILAN ÇALIŞMALAR GELECEĞE UMUTLA BAKMAMIZI SAĞLADI”


Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Muhittin Eyüpoğlu, dört aylık zaman diliminde yapılan çalışmaların geleceğe dair umutla bakmalarına vesile olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Sayın Başkanımızın dört aylık periyotta yaptığı çalışmaları ilgiyle takip ediyoruz. İlk başlangıçta yapılan çalışmaların geleceğimize ışık olacağını ümit ediyorum. Gördüğüm o ki, bir Kent Lokantası, halk ekmek uygulamasıyla birlikte halkımıza daha güzel ve yararlı işler nasıl verebiliriz, onun çalışmalarını gözlemliyoruz. Biz, Ortahisar Muhtarlar Derneği olarak güzel yapılan, halkımızın yararına, ülkemizin yararına olan çalışmaları canı gönülden destekleyeceğimizi taahhüt ediyoruz. Tabi ki, olumsuzlukları gözlemlemek, özeleştiri yapmak da bizim hakkımızdır. Keşke halkımızın kent lokantalarına, halk ekmeğe ihtiyacı olmasa. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre dört kişilik bir ailenin geçimi 55 bin lira. Halka, emekliye 10 bin liraya reva görürsen bu sorunlar olacaktır. Ancak biz yeniden bir güneş, yeniden bir ufuk olarak yolumuza devam edeceğiz.”


“İNŞALLAH DAHA GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ”


Mahallelerin ve vatandaşların sorunlarını dile getirmenin muhtarların temel görevi olduğunu belirten Eyüpoğlu, “Bu manada sayın başkanımızın başlatmış olduğu mücadeleye canı gönülden destek veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz ama olumsuzlukları da kardeşlik duyguları içerisinde dile getirerek uyarıcı olacağız. Belediye yönetimindeki arkadaşların Belediye Başkanımızın mütevaziliğine ayak uydurmalarını istirham ediyorum. İstişareler yapabiliriz, konuşmalar yapabiliriz ama bunlar samimiyet içerisinde olacaktır. Biz de mahallelerimize seçimle geldik. Mahallelerimizin sorunlarını iletmek vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek bizim görevimizdir. İnşallah daha güzel hizmetler yapacağız.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan muhtarlar, çeşitli konulardaki görüş ve önerilerini dile getirdi.

Etiketler