SON DAKİKA



Haber > Dünya > AB'den İran'a kritik Brüksel daveti

AB'den İran'a kritik Brüksel daveti

05 Ocak 2020 Pazar - 16:13




Avrupa Birliği'nden ABD ile İran arasındaki gerilimi düşürme amaçlı kritik bir adım geldi. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Brüksel'e davet etti.





​​​​AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Jose Borrell, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile telefonda görüştü ve "Ortadoğu’da gerilimi düşürme" çağrısında bulundu ve Avrupa Birliği'nin de taraf olduğu nükleer anlaşmayı korumak için Brüksel'e davet etti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Donald Trump, cuma günü korkakça işlediği terörle, uluslararası hukuku tüm boyutlarıyla ihlal etmiştir. Şimdi uluslararası hukuku bir kez daha ihlal etmekle tehdit ediyor. Kültürel alanları hedef almak savaş suçudur." değerlendirmesinde bulundu.

Amerikalı diplomatların uluslararası hukuka saygı göstermediklerine dikkati çeken Zarif, "ABD'nin Batı Asya'da sonu gelmiştir." ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap