SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hamas lideri öldürüldü Türkiye ne yapacak? Savaş yayılacak mı?

Hamas lideri öldürüldü Türkiye ne yapacak? Savaş yayılacak mı?

31 Temmuz 2024 Çarşamba - 09:29




Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından gözler Türkiye'de neler olacağına çevrildi. Bu suikast Türkiye'yi nasıl etkileyecek? Suikast sonrası savaş yayılacak mı?





İran devlet televizyonu sabah saatlerinde Hamas lideri İsmail Heniyye'nin İran'da öldürüldüğünü tüm dünyaya duyurdu.

Tahran'da bir suikast ile öldürüldüğü belirtilen Heniyye'nin suikast sırasında yanında bir de korumasının olduğunu ve korumasının da Heniyye ile öldürüldüğü aktarıldı.

Suikast ile ilgili detayların ilerleyen saatlerde açıklanacağı belirtilirken Haniye'nin öldüğünü doğrulayan Hamas, bunun bir siyonist bir saldırı sonucu gerçekleştiği ve olayın Tahran'da olduğu ifade edildi.

HENİYYE NEDEN TAHRAN'DAYDI?

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da bulunma nedeni olarak İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak olduğunun altı çizildi.


SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Hamas lideri İsmail Haniye dün İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Tahran’daki yemin törenine katıldığı görüntüler paylaşılmaya başlandı.

Pezeşkiyan’la sarılıp uzun süre sohbet eden Haniye samimi görüntüler vermişti. Haniye'nin suikasta uğramadan önceki son görüntüsü bu olarak kaydedildi.

TÜRKİYE'DE NELER OLACAK?

Heniyye'nin öldürülmesinin ardından gözler Türkiye'de ne olacağına çevrildi. Türkiye'nin bu suikastten sonra alacağı kararlar merak konusu oldu. Dışişleri Bakanlığı ise konu ile ilgili olarak bir açıklama yayınladı ve "


Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz.

Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz.

Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır.

Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir." ifadeleriyle bu katli lanetledi. Filistin halkına ise başsağlığı diledi.

HABER MERKEZİ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap