SON DAKİKA



Haber > Dünya > Erdoğan’ın sözleri Batı medyasını karıştırdı: Dikkat çeken analiz

Erdoğan’ın sözleri Batı medyasını karıştırdı: Dikkat çeken analiz

01 Nisan 2022 Cuma - 15:49




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'nın garantör ülke teklifine "sıcak bakıyoruz" şeklindeki açıklaması Batı medyasını karıştırdı. NYT, dikkat çeken analiz yayımlandı.





Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali devam ederken, Kiev yönetiminin "garantör ülke" açıklamaları sonrasında tartışmalar alevlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'nın garantörlük teklifine sıcak baktıklarını açıklamasının ardından New York Times dikkat çeken bir analiz yayımladı.

UKRAYNA'NIN TALEBİ ZORLULARI BERABERİNDE GETİREBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın prensipte garantör olmaya sıcak baktığını dile getirmesinin ardından diğer ülkelerin de onay verebileceğini öne süren New York Times, “Ukrayna’nın talebi Washington’ta şaşkınlık yarattı. Fakat bu düzenleme bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. Bunlardan biri de Batılı güçlerin Rusya ile silahlı çatışmaya girmek istememesi” yorumuna yer verdi.

Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte New York Times'taki bir makalede, “Rusya’nın işgalini bitirmek isteyen Ukraynalı yetkililer bu hafta İstanbul’da gerçekleşen görüşmelerde garantör ülkelerin belirlenmesi durumunda bazı konularda görüşmelerin devam edebileceğini söyledi” hatırlatması yapıldı.

Makalede, “Ukraynalı yetkililer NATO üyesi ABD, Birleşik Krallık, Türkiye, Fransa ve Almanya’nın da dahil olduğu potansiyel ülkeleri istediğini söyledi. Bu ülkeler Ukrayna’ya saldırılması durumunda onu savunmaya hazırlanacak. Fakat bazı uzmanlar bunun NATO’nun kolektif savunma doktrinini hatırlattığına dikkat çekti” denildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap