SON DAKİKA



Haber > Dünya > Filistin'den BMGK'ya tepki: Bu konsey başarısız oldu

Filistin'den BMGK'ya tepki: Bu konsey başarısız oldu

27 Temmuz 2024 Cumartesi - 10:02




Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, BMGK'ya tepki göstererek, "Hep birlikte başarısız olduk. Bu konsey başarısız oldu" ifadelerini kullandı.





Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Filistin sorunu da dahil olmak üzere Orta Doğu'daki durumu ele aldığı oturumda konuştu.

Mansur, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlayamadığı ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına son veremediği için BMGK'yı eleştirerek, "Hep birlikte başarısız olduk. Bu konsey başarısız oldu" dedi.

"Başarımızın tek gerçek ölçüsü insanların acılarını hafifletme kabiliyetimizdir"

Mansur, "Yardım kamyonlarını saymaya, güzergahlardan bahsetmeye ve alternatifler hayal etmeye devam edebiliriz ancak başarımızın tek gerçek ölçüsü insanların acılarını hafifletme kabiliyetimizdir. Filistinlilerin acı çekmesi İsrail'in hedefi ve arzusudur. Bulduğunuz çözümler ne olursa olsun İsrail rotasını değiştirmediği sürece bunlar başarısız olmaya devam edecektir. İlk ve vazgeçilmez adım ise derhal ateşkes sağlanmasıdır" dedi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap